Wkino

Hvordan bruke ditt tak som en solar plass varmeapparat

Bruk din eksisterende tak og isolasjon membran for å levere solenergi oppvarmet luft til ditt hjem. Når taket er oppvarmet av solen luften fanget under er naturlig oppvarmet, stiger den deretter til det høyeste punktet hvor du kan samle det til å varme opp boligen din. De fleste metalltak og noen andre typer kledd tak har en isolerende membran under dem, blir det en svært enkel, billig, prosjekt til automatisk høste denne varme luften til å varme opp boligen din på nesten null kostnad.

Trinn

Hvordan bruke ditt tak som en solar plass varmeapparat. Åpne taket plass av huset og sørge for at taket har en isolasjon membran under takplatene.
Hvordan bruke ditt tak som en solar plass varmeapparat. Åpne taket plass av huset og sørge for at taket har en isolasjon membran under takplatene.
 1. 1
  Åpne taket plass av huset og sørge for at taket har en isolasjon membran under takplatene.
 2. 2
  Finn de beste to åser på hver side av mønet
 3. 3
  Nå rydder opp overflødig isolasjon. Bruk en hånd tacker stift pistol til pent feste isolasjonen til åsene langs hele lengden av ryggen.
 4. 4
  Når ferdig hver side av taket skal nå ha isolasjon som går fra rennen til høyden av den øverste purlin. Mellomrommet mellom purlin bør være åpen til undersiden av metallet som danner mønet.
 5. 5
  Skjær strimler av isolasjon brede nok til å løse tvers over undersiden av de to rigler, og lenge nok til å kjøre lengden av ryggen.
 6. 6
  Løs dette isolasjon på undersiden av de to øverste åser med hånden tacker, og dermed danner en header mellom dem. Luften mellom taket filmdannelse og isolasjon vil bli oppvarmet av den stråling av sun.It vil stige mot dette hodet og samles der.
 7. 7
  Nær sentrum av ryggen passe en passende størrelse duct uttaket. (Hvis du har tenkt å bruke en seks tommers ducted fan så bør du bruke en matchende 6 tommers rør) kan fikse det til undersiden av åser. Forsegl til folien ved hjelp av silikon eller lignende produkt, noe som gjør at det parti av folien direkte under utløpet er fjernet for å tillate den oppvarmede luft til å strømme fra kanalen.
 8. 8
  Monter et tak duct uttaket til taket i det området du ønsker å varme.
 9. 9
  Monter en passende størrelse ducted fan sted mellom kanalen fra mønet og kanalen til taket. Beste praksis ville innebære henge viften fra takkonstruksjonen ved hjelp av en kraftig fjær. Dette vil hindre vibrasjoner fra viften hvis det blir ut av balanse på grunn av støv bygge opp på sitt blad) og vil sikre stillegående drift.
 10. 10
  Mål kuttet og passe to lengder folie kanalsystem. One for å koble din rygg duct til viften og en til å koble viften til taket duct.
 11. 11
  Monter en termostatstyrt bryter i nærheten kanalen på overskriften og plassere sensoren pære inne i overskriften nær kanalåpning. Fest pæren til perling.
 12. 12
  Til ledningen mellom viften til termostatisk bryter, slik at viften vil bare drives når temperaturen av luften i overskriften, overskrider kontroll temperatur over området som skal varmes opp.
 13. 13
  Beveg til utsiden av taket og forsegle eventuelle luftspalter mellom mønet av taket og taket sheeting profil. (Du bruker ekspanderende skum eller en proprietær profil tetning.)
 14. 14
  Ovnen er klar til å bruke på dette stadiet, og det vil bidra mange timer med gratis varme under dager hvor solen skinner til tross for luft temp blir kaldt.
 15. 15
  For å virkelig få mest nytte den øverste meter eller så av ryggen skal være dekket med et gjennomsiktig plastdeksel. dette hvordan du vil bli endret til å omfatte dette alternativet.

Tips

 • Dette systemet kan bli oppgradert i en hvilken som helst fremtidig tidspunkt ved å gi en del av eller alt av den øvre takflate med et gjennomsiktig deksel for enhver beskrivelse, men selv uten et deksel er det en betydelig varme for å bli oppnådd uten kostnader.
 • En bygning innlemme denne enkle billig og pålitelig system vil gi opportunistisk oppvarming, kjøling og ventilasjon gjennom hele året og alle fremtidige år, slår seg selv på / av automatisk for kostnadene ved å kjøre en 60 watt fan.

Advarsler

 • Du trenger en elektriker til å koble vifte og termostat med mindre du kan få tilgang til en lav spenning ducted fan
 • Vær oppmerksom på at taket / loftet trenger ventilasjon for å bli kvitt overflødig varme og fuktighet i sommer og vinter. Blokkere eller fange denne varme og fuktighet i takkonstruksjonen kan føre til tidlig svikt av helvetesild og takterrasse tre. Mulighetene for mold og mugg blomstrer.

Ting du trenger

 • Noen folie isolasjon
 • Seks tommer ducted fan
 • Folie kanaler
 • En hånd tacker
 • Termostatstyrt bryter
 • En termostatisk bryter for å styre ved romtemperatur
 • lengden av taket profilen segl