Wkino

Hvordan redusere væskeansamlinger

Væskeansamlinger, formelt kjent som ødem, er et symptom på en rekke forhold, inkludert dehydrering, forstoppelse, hormonelle endringer, overskytende natrium i kosten, hjertesykdommer og nyreproblemer. Symptomer på væskeretensjon inkluderer følelsen tung og oppblåst, merkbar hevelse i føtter, ben og andre områder av kroppen, og en økning i kroppsvekt på opptil flere pounds.

Trinn

Hvordan redusere væskeansamlinger. Kontakt legen din hvis du merker tegn til vann oppbevaring.
Hvordan redusere væskeansamlinger. Kontakt legen din hvis du merker tegn til vann oppbevaring.

Finne årsaken til vann oppbevaring

 1. 1
  Kontakt legen din hvis du merker tegn til vann oppbevaring. Med mindre du lider av væskeansamlinger på en jevnlig basis og vet årsaken til problemet, gjøre en avtale med legen din og få en diagnose.
  • Legen din vil kjøre tester for å sjekke helsen til ditt hjerte, nyrer, lever og sirkulasjonssystemet.
 2. 2
  Hold en matdagbok. Legg merke til hva du spiste for et par dager frem til væskeansamlinger. Det kan ta et par dager for kroppen å beholde overflødig kroppsvæske etter at du spiser salt mat.
 3. 3
  Se på en kalender hvis du er en kvinne som får en månedlig periode. Hormonelle endringer knyttet til menstruasjonssyklusen kan forårsake månedlige væskeansamlinger problemer. For de fleste kvinner periode bloat skjer en eller to uker før mensen starter.
  • Vannretensjon er også ofte et problem under graviditet og menopause av samme grunn. Hormonelle endringene som skjer i løpet av disse lengre overgangsperioder i kroppen forårsake overflødig væskeretensjon som kan være konstant, syklisk eller intermitterende.

Redusere væskeansamlinger

 1. 1
  Drikk 6-8 glass vann daglig. Selv om det kan høres selvmotsigende, hvis kroppen din lider av dehydrering den beholder vann som en overlevelse mekanisme. Drikker mye vann, kan fruktjuicer, urtete og andre ikke-koffeinholdige drikker kroppen din til å skylle og rense væsker regelmessig.
 2. 2
  Kutte ned på natrium i kostholdet ditt. Høy natrium dietter er nummer én årsak til overflødig vann vekt. Unngå bearbeidet mat, kjøttpålegg, salte snacks og andre matvarer som inneholder mye natrium.
 3. 3
  Spis et sunt, velbalansert kosthold som inneholder mye grønnsaker, korn og andre high-fiber matvarer.
 4. 4
  Mangel på proteiner, kalsium, magnesium og vitamin B1, B5 og B6 kan også føre til problemer med væskeansamlinger. Ta kosttilskudd hvis din diett mangler i disse områdene, og du lider av væskeansamlinger.
 5. 5
  Få 20 minutter med fysisk trening daglig. Trening er en nødvendig del av en sunn livsstil og har vist seg å være nyttig i å kontrollere vann oppbevaring.
 6. 6
  Heve føttene og beina. Står for altfor mange timer eller sittende hele dagen med føttene på gulvet kan forårsake væske å renne inn dine føtter og ben, noe som fører til hevelse. Ligge eller sitte med føttene hevet når hvile og ta pauser.
 7. 7
  Prøv en naturlig vanndrivende. Noen urtemedisiner er kjent for å øke nyrenes væske utgang, som bidrar til å kontrollere vann oppbevaring.
  • Løvetann har ingen skadelige bivirkninger og kan brukes på ubestemt tid. Legg 10 til 20 dråper løvetann tinktur til salater eller andre matvarer daglig.
  • Dong quai er best lagt til en urtete og tas ved sengetid fordi den har et mildt beroligende effekt. Noen te selges med dong quai i dem, eller du kan kjøpe den som olje og tilsett noen dråper til din favoritt-te. I tillegg til å være et diuretikum, er dong quai kjent for å hemme veksten av bakterier.
  • Eteriske oljer som brukes i vaporizers, gargles, bad og massasje kan bidra til å bekjempe væskeansamlinger. Lavendel, rosmarin, geranium og sypress er kjent for å ha gode resultater.
 8. 8
  Ta en kjemisk vanndrivende selges over disk, eller en legen forskriver. Kjemiske diuretika tømme kroppens lagre av kalium og kan bidra til osteoporose.
  • Noen reseptbelagte og over-the-counter medisiner samhandle med eller motvirke diuretika. Sjekk med legen din for å sikre at en vanndrivende vil ikke negativt påvirke eventuelle medisiner du tar.