Wkino

Hvordan organisere ditt hjem

Er rot kjører du gal? En organisert livsstil kan bety effektivitet i dagen og en mer avslappende tid mens hjemme. Bruk følgende tips for å få noen organisasjon i ditt hjem.

Trinn

Hvordan organisere ditt hjem. Begynn med å lage en liste over elementer som trengs i hvert område, med tanke på at du ønsker å ha mindre å vedlikeholde i fremtiden.
Hvordan organisere ditt hjem. Begynn med å lage en liste over elementer som trengs i hvert område, med tanke på at du ønsker å ha mindre å vedlikeholde i fremtiden.
 1. 1
  Begynn med å lage en liste over elementer som trengs i hvert område, med tanke på at du ønsker å ha mindre å vedlikeholde i fremtiden. Hold elementer nærmest der de skal brukes. Lagre som elementer sammen.
 2. 2
  Arbeidet med ett område av stua på en gang. Gå område etter område til hele hjemmet er organisert.
 3. 3
  Har tre bokser eller store poser merket "holde", "donere", og "søppel". Du kan også ha en valgfri "HOLD FOR ET ÅR" bag hvis du tror du trenger det snart. Når du trekker hvert element ut av hyllene, fra støvete hjørner, fra under senger og sofaer, eller der, legg den i en av disse boksene / poser.
 4. 4
  ikke ikke.
 5. 5
  Kast den "trash" boks / pose umiddelbart (resirkulere som mulig) og gi bort din "donere" boks / pose så snart som mulig til en lokal veldedighet som en kirke, goodwill eller Frelsesarmeen. Men gi nok tid for å hindre angrer, noe som kan føre til at behovet for å kjøpe tilbake et element. Stick "HOLD FOR ET ÅR" bag i et skap der det ikke vil komme i veien, men vil fortsatt være der. I et år må du kaste ut den vesken fordi du aldri brukt disse elementene.
 6. 6
  Fordel elementene i Keep boks / pose. Du bør spørre deg selv hvor disse elementene hører hjemme og hvor ofte du bruker hver av dem.
  • Hvis et element tilhører et annet sted i ditt hjem, satte den der.
  • Hvis du ikke bruker et element ofte, bør du vurdere hvordan du kan lagre den slik at den er ute av veien for de elementene du bruker ofte.
 7. 7
  Arbeid i hele stua luke ut alle de ekstra "ting" og plassere alt annet der det hører hjemme.
 8. 8
  Nå som dine eiendeler er organisert, opprettholde denne tilstanden ved å sikre at elementer som hører i et bestemt område bo der.
 9. 9
  Hvis du bruker noe, sette den tilbake der du fant det når du er ferdig.
 10. 10
  Hvis du trenger å flytte et element til en rotete område, re-vurdere hvorfor hvert element er det slik at du kan få plass til alt du trenger.
 11. 11
  Kjøp eller gjenbruke arrangørene å lagre elementer som ellers ville se rotete hvis utelatt i det fri.
 12. 12
  Dekorative containere kan lagres under en seng, sofa, stol, benk eller bord. Stable ulike beholdere for å lage en tabell.
 13. 13
  For viktige filer (jeg. E. Forsikring dokumenter, bildeler informasjon, kvitteringer, bruksanvisninger), kjøpe et arkivskap eller se etter en i en lokal garasjesalg.
 14. 14
  Utpeke en benkeplate som en "landing pad" for nøklene, til vesken, mobiltelefon og andre elementer settes bort på slutten av dagen.
 15. 15
  Hold en skuff i skrivebordet for forsyninger som penner, binders, og huskelapper slik at de ikke er roaming rundt huset. Alltid på jakt etter en penn? Nå vil du alltid vite hvor du kan finne en.
 16. 16
  Kjøp en planlegger. Skriv i utpekte ganger for å opprettholde den nylig organisert plass. Fargekode din planleggeren slik at du enkelt kan plukke ut møtetider, forfallsdatoer og avtaler.
 17. 17
  Bruk en planlegger å spille inn din årlige rengjøringen. Innendørs renhold i vinter. Utendørs rengjøring i sommer. Tillate bare én eller to større prosjekter for hver måned i året. Dette gir en hel måned for å oppnå et prosjekt. Som hvert år går av, vil hvert område bli mer effektiv. Bare ved å ta tid bort fra et område, vil nye tanker oppstår å utnytte en plass på en bedre måte. Ved å ta tid til å planlegge, er halve jobben allerede gjort.
 18. 18
  Hvis du hele tiden opprettholde din plass, vil du ha mindre rot bygge opp.

Tips

 • Når du velger hvilket område av stua for å begynne å organisere, kan du prøve å starte med det området som du bruker mest, slik som ditt studium området, hvis du er student, eller på kjøkkenet.
 • Tenk etter om du virkelig trenger å holde ting.. De fleste mennesker i dag har en iPod, MP3 eller en datamaskin som du kan laste ned CD-er til. Tildele en dag til å overføre dine CD-er til datamaskinen hvor du kan sette dem på og ta dem av din iPod eller MP3 når du måtte ønske. Når det er gjort hvorfor ikke enten lagre dem på loftet eller bedre fortsatt selge dem og tjene litt ekstra penger!
 • Finn måter å gjenbruke eksisterende arrangørene. For eksempel, hvis du har en lysestake, men ingen lys, kan du bruke den til å holde blyanter i stedet.
 • En god måte å lagre sjelden brukte elementer er å investere i god kvalitet arrangørene, for eksempel CD holdere, bokhyller, og under-the-sengs beholdere. Hvis du har en bursdag kommer opp eller Julen er rett rundt hjørnet, kan du prøve å spørre slektninger for gavekort til Container Store, Bed, Bath & Beyond, IKEA, Target eller Wal-Mart.
 • Europeisk kultur er ivrig om organisering. Derfor kan du som regel finne arrangører som er trendy og moteriktig, så du slipper å bekymre deg for å skjule elementer borte som du lagrer.

Advarsler

 • Vær oppmerksom på brann farer mens du organiserer. Noen sikkerhetsrisiko inkluderer overbelastning en stikkontakt med skjøteledninger, lagring av store stabler av aviser, eller ikke sette bort sko og andre gjenstander som blokkerer din exit banen i en nødsituasjon.
 • Vær forsiktig når du flytter møbler. Løft med bena, ikke ryggen, og spør en venn til å hjelpe deg.