Wkino

Hvordan lære morse

Morse Code ble utviklet av Samuel FB Morse i 1844. Selv etter mer enn 160 år, er det fortsatt brukes i dag, spesielt av amatør radio operatører. Koden kan sendes raskt over telegrafen, og er også nyttig for nødalarm (SOS) med en radio, speil, eller lommelykt, og selv for folk med alvorlige funksjonshemminger å communicate.In for å mestre morse, men trenger du å nærme seg det som et nytt språk. Her ser du hvordan du kommer i gang.

Trinn

Hvordan lære morse. Lytt nøye til bremse morse innspillinger.
Hvordan lære morse. Lytt nøye til bremse morse innspillinger.
 1. 1
  Lytt nøye til bremse morse innspillinger. Hva du lytter etter er en kombinasjon av prikker og streker (også referert til som prikker DAHene). En dit er et kort pip, mens en dah er en lengre pip (tre ganger lengre). Hver bokstav er atskilt med en kort pause, og hvert ord er atskilt med en lengre pause (tre ganger lengre).
  • Du kan søke eller handle for praksis opptak, eller bruke en kortbølge mottaker for å lytte til the real thing. Gratis og billig Morse opplæring programvare er tilgjengelig og som regel bedre enn opptakene, kan det bli satt til å endre teksten tilfeldig slik at det aldri blir "gammel", og du kan velge hva læringsmetode som fungerer best for deg. Aldri telle prikker og streker, lære lyden av brevet. Hvis du bruker Farnsworth, angir du avstanden mellom bokstavene tregere enn bokstaven hastighet. Velg en bokstav hastighet litt over målet kode fart og aldri senke brev hastighet, bare bokstavavstand. Dette er måten å lære Morse som et språk, 15-25 ord per minutt eller mer. Følgende metoder er best når du ikke har noen intensjon om å bruke Morse over fem ord per minutt, vil de kreve at du un lære dårlige vaner og starte på nytt.
 2. 2
  Referer til en kopi av morsetegn alfabetet (som vist nederst på siden). Du kan bruke et grunnleggende diagram som den som vist til høyre (klikk for å forstørre), eller du kan bruke en mer avansert diagram som inkluderer tegnsetting, forkortede setninger, prosign og Q-koder. Matche opp hva du har hørt til bokstavene i alfabetet. Hva sier det? Var du riktig?
  Noen mennesker synes det er lettere å lære ved å skrive ned brevet med prikker / perioder og streker, og sammenligne den med et diagram som det som vises, andre sier dette skaper et ekstra trinn som bare vil senke tempoet i å lære morse. Gjør det som føles mer behagelig for deg. Hvis du velger å unngå å tolke skriftlige prikker og streker, kan du bruke en uttale diagram som viser lyden av morse signaler, som om du hører dem, heller enn dashbordet og dot symboler.
 3. 3
  Det høres ut. Øv oversette grunnleggende ord og setninger i morse. I begynnelsen kan du skrive det ned, så høres det ut, men til slutt må du gå rett til høres det ut. For eksempel, ordet "cat". Skriv det ned:
   -. -.. - 

  deretter overføre ordet (du kan bruke knappene på en mobiltelefon, eller piper vokalt - sistnevnte vil trolig hjelpe ditt sinn plukke opp koden raskere). Å uttale morse, er dit uttales di med et kort i lyd og en stille t. Dah blir uttalt med en kort lyd. Så katten er uttalt dah-di-dah-di di-dah dah. Når du føler deg komfortabel med det, plukke opp en barnebok og prøve å overføre innholdet i morse uten å skrive noe ned. Ta opp deg selv og spille den tilbake senere for å se om du var riktig.
  • Vær bevisst på avstand din. Hver bokstav må skilles med en avstand som er det samme varighet som en dah (tre ganger varigheten av et dit). Hvert ord må separeres med et mellomrom som varer omtrent sju ganger varigheten av et dit. Jo bedre avstand, jo lettere koden vil være å forstå.
 4. 4
  Pugg de enkleste bokstavene først. En enkelt DAH er en "T" og en enkelt dit er en "E". Deretter er en dah-dah en "M" og dit-dit er et "jeg". Pugg bokstavene for 3 og 4 prikker DAHene på rad. Når du har fått dem ned, begynner memorere kombinasjoner: dit-dah, dit-dah-dah, dit-dah-dah-dah, og så videre. La de mer komplekse kombinasjoner for sist. Heldigvis har dette noen mindre brukte bokstavene (som Q, Y, X og V) så når du kommer til dette punktet, fokuserer på de mest brukte bokstavene først. Legg merke til hvordan E og T har de korteste symboler, og hvordan K, Z, Q og X har lange symboler.
 5. 5
  Gjør foreninger. For hver bokstav, tenker på en minneverdig "høres likt". Her er et eksempel: Bokstaven "C" er dah-dit-dah-dit (long short long short). Kan du tenke på et ord som begynner på bokstaven, og høres ut som den Morse uttalen? Hva med ca tas tro catas phic, som har en vekt på den første og tredje stavelse, og begynner med en "c"? Eller hva med dah-dit, som er morse for "N"? Hva med na NNY? Dette vil bli vanskeligere for ord som slutter på flere "DAHene" på rad, siden mange ord i det engelske språket alternative vekt mellom stavelser, og vanligvis ikke ender med vekt, men du kan bruke setninger, også. Det er også eksisterende morse huskeregler som har eksistert i mange år, og du kan være i stand til å finne dem på nettet, eller kjøpe dem.
  • Hvis du er en musikkelsker, kan du prøve å knytte morse uttale med låter eller melodier som er kjent med deg. For eksempel er den særegne begynnelsen av Beethovens Symfoni nr. 5 kort-kort-kort-lang, eller dit-dit-dit-dah, som er bokstaven "V", den romertall for "5" (som i Beethovens femte Symphony), og er ganske passende for et slikt "seirende" tune, synes du ikke? Under 2. verdenskrig, brukte BBC kringkastere denne fire-note melodi å starte sine radiosendinger på grunn av sin tilknytning til ordet "seier"!
 6. 6
  Ha det gøy med det. Ønsker du å få vennene dine til det? Lær hvordan å blinke kode. På den måten kan du gi en SOS blink når vennen nettopp introdusert deg til en heller ubehagelig blind date, for eksempel. Bruk skrevet Morse kode for å skrive hemmelige notater, eller holde en dagbok i Morse, eller fortelle grove vitser uten at noen vet. Gi noen en morse hilsen. Si "Jeg elsker deg" i morse (hvor romantisk!). Uansett flyter båten din, finne en måte å gjøre det i morse, og du vil lære det mye raskere.

Morse guide

 1. 1
  Se eksempel guide.

Tips

 • Praksis! Når du har ledig tid, spør en venn eller familiemedlem til å sitte ned med deg og lytte til deg overføre Morse Code. Gi dem et diagram, og la dem dechiffrere meldingene dine. Ikke bare vil dette øke kunnskapen om både deg og din hjelper, vil det også tillate deg å plukke opp eventuelle feil du kan gjøre eller noen dårlige vaner som du utvikler slik at de kan rettes opp før noen problem utvikler seg.
 • Å indikere at du har gjort en feil mens du kringkaster det forrige ordet, overføre åtte prikker. Dette vil fortelle mottakeren av meldingen skal krysse ut det siste ordet overføres før signalet.
 • Lære morse kan være lett med riktig verktøy. Kopier og laminat i diagrammet under og deretter holde den i lommeboka. Du vil huske koden raskere, som du vil huske hvor bokstavene ligge på verktøyet. Les det ned fra toppen. Hvitt er dit og fargede er dah. Du starter med E & T, som er dit og dah. Gå direkte ned, lese hver linje. Derfor er V dit dit dit dah. Lykke til.
 • Sett din nyvunne kunnskapen ut i praksis! Få en amatør radio lisens, lære å bruke det, lære riktig etikette når du bruker den, og prøve ut din Morse Code kunnskap i en virkelig verden situasjon. Se om noen svarer. I så fall, ha en samtale. Bli kjent med hverandre, spør noen spørsmål om Morse Code som du måtte ha. Ikke bare vil du få litt nyttig praksis i, kan du selv gjøre en venn!
 • Ikke gi opp å lære Morse Code vil ikke bli lett, den er som å lære et nytt språk. Det er nye bokstaver, forkortelser, grammatiske stiler og mange andre ting å lære. Ikke mist motet hvis du gjør feil, bare øve om og om igjen til du perfeksjonere det.
 • Lytte veldig nøye. Når lære prøver veldig sakte til du får taket på det.