Wkino

Hvordan lære å lese tegninger

Blåkopier er to-dimensjonale arkitektoniske utforming tegninger som viser størrelsen på et planlagt bygg, materialer som skal brukes i sin konstruksjon og plassering av funksjonene. Arkitekter bruker tegninger og skriftlige spesifikasjoner for å kommunisere til bygningsarbeidere hvordan bygget skal bygges. Å lære å lese tegninger er gunstig ikke bare for bygningsarbeidere, men også for den som ansetter arkitekt til å utarbeide dem, slik at han eller hun kan ta mer informerte beslutninger om bygging og renovering prosjekter. Her er hvordan man lærer å lese tegninger.

Trinn

Hvordan lære å lese tegninger. Lær de tre hovedtyper av skissene.
Hvordan lære å lese tegninger. Lær de tre hovedtyper av skissene.

Blåkopi lesing grunnleggende

 1. 1
  Lær de tre hovedtyper av skissene. Blåkopier kan deles inn i tre hovedtyper: plan, heving og §. Hvert rom har bestemt to-dimensjonal visning av byggeprosjektet.
  • En planskisse er en horisontal visning av den foreslåtte byggeprosjektet ser ned fra oven. Visningen er vanligvis på et horisontalt plan 30 inches (75 cm) over gulvet.
  • Et riss er en vertikal visning av en side av prosjektet, enten fra nord, sør, øst eller vest.
  • En del utsikt er et kutt gjennom displayet som viser hvordan noe skal bygges.
 2. 2
  Vet skalaen der blåkopi vises. Skissene er laget med ett av to skalaer: arkitektonisk skala eller ingeniørfag skala.
  • Arkitektonisk (eller arkitekt) skala bruker målinger i det engelske systemet med fot og tommer. Slike tegninger er tegnet med en bestemt lengde sett lik en fot. Scales varierer fra 1/8 tomme til tre inches lik en fot.
  • Engineering skala bruker målingene med en skala ratio som er et multiplum av 10.. Dette kan være enten metriske mål, eller målinger i fot og desimaltall deler av en fot.
  • Noen tegninger bruker en engelsk enhetsskala med metriske konverteringer, dette er kjent som dual-dimensjonering. Andre blåkopier bruker bare metriske enheter.
 3. 3
  Slik forstår du symbolene brukes til å representere komponentene i et byggeprosjekt. Arkitekter har utviklet symboler for å representere de enkelte deler av en bygning og dens omkringliggende begrunnelse, slik at blåkopi kan formidle et vell av informasjon. De fleste skissene inkluderer en legende som forklarer symbolene som brukes.

Måter å lære å lese tegninger

 1. 1
  Les bøker om skissene. Det finnes en rekke generelle og trade-spesifikke bøker om lesing skissene, er noen av dem utgitt av maskinvare og verktøy-produksjon selskaper og andre med offentlige etater, slik som Europa Army. Disse bøkene er tilgjengelige i trykte og e-bok formater.
 2. 2
  Se instruksjonsvideoer. Videoer er tilgjengelig i DVD-format og som streaming video fra Internett.
 3. 3
  Ta klasser i lesing skissene. Blueprinting-lesing klasser er tilgjengelig på lokale handelen skoler og samfunnet høgskoler, samt online.
 4. 4
  Lær å lese tegninger på nettet. I tillegg til å gi tilgang til klasser og instruksjonsvideoer, tilbyr Internett også en rekke nettsteder med informasjon om lesing skissene.

Tips

 • Når først lære å lese tegninger, ta deg tid til å lese dem. Se over enkelte ord og symboler for å forstå deres formål før du går videre til andre deler av blåkopi. Du ønsker kanskje å fremheve enkelte deler som du finne ut hva de betyr.