Wkino

Hvordan landskapet hjem på billig

Her er en liste over ideer for å maksimere landskapet samtidig som du beholder dine hardt opptjente penger.

Trinn

Hvordan landskapet hjem på billig. Vurdere alternativene.
Hvordan landskapet hjem på billig. Vurdere alternativene.
 1. 1
  Vurdere alternativene:
  • Hardscapes, men vakker, vil drepe budsjettet. Elementer som dekk, terrasser, lysthus, og arbors alltid koste mer enn du tror. Men det er mange sofistikerte landskap som bruker resirkulerte materialer. Brukt tre, murstein, og selv brutt betong kan være rimelige alternativer til dyre pavers og nye materialer.
 2. 2
  Spør venner for 'starter' av hostas, iris, og alle typer stauder.
  • Tenk om å dele og Forplanter dine eksisterende anlegg. Det er så mange planter som lett kan deles eller spres, kan det ikke være behov for å kjøpe nye planter.
   • Hvis du må kjøpe planter, aldri kjøpe i begynnelsen av sesongen. Fall er vanligvis en bedre tid til å plante og barnehager har stativer med nedsatte planter. Mest sannsynlig vil de ikke være i blomst og bladene vil se ujevnt og spinkel. Pop anlegget ut av beholderen og ta en rask titt på røttene. Hvis de ikke er 'bløt' og basen (eller 'krone') av anlegget på jord nivå ser i relativt god stand, kan du være ganske sikker på en trygg kjøp. Neste våren når plantene kommer opp eller blad ut de vil se like bra ut og være like sunt som plantene at naboene betalte tre ganger så mye for.
   • Bakken dekker kan ofte deles inn i dusinvis av individuelle planter og linjeavstand flere inches hverandre. En 4 "potten av krypende timian, for eksempel, kan dekke et fire-fots kvadratet av hagen din i løpet av noen måneder ved hjelp av denne teknikken.
 3. 3
  Plant en-hop. Plant i grupper. Ikke bare tenk på tre-tallet. Tenk tjue, eller kanskje enda mer. Dette forenkler vedlikeholdet og replikerer nærmere hvordan planter vokser i naturen. Finn to eller tre rimelige planter som går veldig godt sammen og fylle en hel seng holde like varianter sammen. For eksempel, hvis en venn er å trekke ut en stor klump av over-grown sedum eller iris eller hva, hevder det og dele anlegget inn som små deler som mulig (sørg for at hver avdeling har sunne koblet røtter). Plante hver divisjon flere inches hverandre (avhengig av størrelse) og innen et år vil du ha det som ser ut som en 10-åring landskapet. Altfor ofte et enkelt stort anlegg som koster 30€ eller mer er plantet 5 'fra den neste. Det tar år for landskapet skal fylles i.
 4. 4
  Kjøp stauder. Så fristende som alle de vakre ettårige er på barnehager hyller, tenke fremover. Hvert år må du erstatte dem, så de dør. Dette er en av de raskeste måtene å brenne gjennom et landskap budsjett. Hvis du er villig til å starte ettårige fra frø (eller noen annen plante for den saks skyld) gå for det! Bare ikke kjøpe dem i en gryte (eller ponni pakker, eller leiligheter). Stauder derimot bli større og mer attraktivt år etter år. En enkelt 5€ 4 "rote staude kan være en 8-fots haug av farger i løpet av tre år. Den årlige vil være omtrent samme størrelse som den potten, og vil ha kostet tre ganger så mye.
 5. 5
  Investere i store potter. Hva går i potten er det som gjør planting. Gå stort! Bare husk at du lett kan blåse 75€ eller mer på en pott. Små potter (noe under 12 ") er svært vanskelig å vedlikeholde og ser forferdelig i det enorme utendørs. De er best egnet til omfanget av en vinduskarm eller en bordplate. To eller tre store potter med bare et utvalg eller to av planter vil tjene noen landskapet også. Ta en titt på noen stilige hjem og hage magasin med utemøbler. Du ser ikke 30 små potter kjører ned på siden av en veranda. De er alle store, store, store. Terra cotta er et utmerket valg for farger (vær plast eller the real thing). Du kan finne dusinvis av stiler og de vil alle matche. For noen grunn denne fargen er vanligvis mye mindre enn andre utførelser. La plantene, ikke pottene stjele showet.
  Hvis du ikke har grønne fingre, bruke tørke tolerant stauder for de dagene du glemmer å vann. Sedums, heucheras, timian, alliums og Artemisias gjøre gode valg. Grab divisjoner av din favoritt planter rett ut landskapet, vil det ikke koste noe. Hvis du er ganske sikker på at tommelen er en nyanse av grønt, kan noen ettårige i utvalgte potter legge til en all-sommeren fargeklatt (plante dem fra frø hvis du kan). En behersket mengde prangende aksent ettårige er begrunnet i ethvert budsjett. For eksempel kan en enkelt 24 "potten av petunia på verandaen legge rikelig med wow.
 6. 6
  Legg steinblokker til plassen din. Har du rock som forekommer naturlig i ditt område av landet? Ikke kjøp rock. Se hva du kan gjøre for å få det gratis. Besøk byggeplasser noen ganger fungerer. Native stein ser så mye bedre enn ekstremt kostbar stein som ikke hører hjemme i landskapet i første omgang. Få de største steinene som du trygt kan løfte og Nestlé dem i hagen din senger i små grupper. Men ikke over-gjøre det. Tre eller fire rock 'out-beskårne' nær fortauet eller patio edge er nok å gran opp hagen din.
 7. 7
  Kjøp trær først. Hvis du må bruke penger på landskapet bruke den første på trær. du bør alltid sette trær i landskapet før noe annet. Det er verdt litt ekstra penger for å få en god landskap treet. Det er mye søppel trær som vil sende opp suckers, la store messes på plenen din, krever timer med beskjæring, og dø akkurat som din landskapet modnes. For skygge trær, kalt hybrid Maples, eik, og Sycamores er nesten alltid en sikker vinner. Unngå bjørkene, de fleste alm, popler, og noen aske som vokser fort, men i siste instans er kortvarig.
  Kjøp små. Det er bedre å bruke penger på en liten kvalitet variasjon enn en stor trashy en. Mest sannsynlig i fem eller seks år vil du ikke være i stand til å fortelle forskjellen i størrelse. Mindre trær også billettpris bedre når transplantert.

Tips

 • Få oppslagsverk.
  Bare litt informasjon går en lang måter. Du trenger ikke å elske planter, men hvis du kan slå opp informasjon om plantene du kjøper det vil gå langt i å spare penger og holde deg fra å måtte erstatte feil plantet eller omsorg for planter. Nesten alle døde plante som du ser i et landskap stammer fra ikke å vite hva planten trenger. For de som bor i vestlige USA på Sunset Garden Guide (tilgjengelig nesten overalt) er en utmerket og billig ressurs. Sunset utgir også et nasjonalt guide.
 • Terrasser
  Knust betong eller resirkulert mur produkter kan legges i en seng av sand og deretter indre plantet med alle typer hardføre bakken dekker.
 • Arbors, Lysthus & Trellises
  Funnet gjenstander med raskt voksende vinstokker er nøkkelen til en rimelig løsning. Når et vintre har fullt dekket en struktur som bryr seg om hvor mye du har brukt på den? Men ikke spart på tilkoblingene. Alle gjenstander bør være forsvarlig festet til hverandre og strukturen skal ikke vibrere. Prøv å gjøre strukturen climbable. Hvis du kan klatre det, bør den tåle mange års bruk.
 • Paths
  I stedet for en murstein sti gjennom en flerårig seng, bruke et pent edged plenen banen. Mange verdensklasse offentlige hager bruke denne nesten-fri teknikk.
 • Være ansvarlig og respektfull.
  Ikke samle stein fra naturlige områder eller parker eller privat eiendom. Det er lett nok til å få det gjennom ærlige midler.