Wkino

Hvordan installere innlegg i vannet for en brygge eller kai

Installering av innlegg eller "pæling" i vann for å støtte en kai eller brygge kan gjøres enten ved "jetting" med vann, eller kjøring med rambukken, hvis jorden under vannet ikke er for steinete, men er utilstrekkelig til å kunne bli bærende. Fordi "kjøring" påler krever tungt utstyr, vil denne artikkelen fokusere på spyling dem.

Trinn

Hvordan installere innlegg i vannet for en brygge eller kai. Bestem grunnforholdene av innsjøen, lagune eller streame sengen du skal installere hauger inn.
Hvordan installere innlegg i vannet for en brygge eller kai. Bestem grunnforholdene av innsjøen, lagune eller streame sengen du skal installere hauger inn.
 1. 1
  Bestem grunnforholdene av innsjøen, lagune eller streame sengen du skal installere hauger inn. Rock blir urokkelig, selvsagt, så denne teknikken ikke vil fungere, og siltig, vil gjørmete materiale som ikke støtter brygga struktur. Sandy materialet er ideelt for spyling påler, men noen fast jord vil tillate spyling.
 2. 2
  Få din påler. Disse må være kjemisk behandlet for å motstå råte, vanligvis med natrium klorid på 0,25%, kobber-klorerte arsenate, på 0,25%, eller kreosot. Du trenger påler til å være store nok til å feste din støtte bjelkene til, og lang nok til å tillate dem å bli senket dypt nok i runden til å bære vekten du vil være å sette på dem. Fordi du vil oppnå en annen bærende i ulike bunn materialer, er det ingen tommelfingerregel for hvor dypt pæling skal installeres, men et minimum på fire fot ville være rimelig dersom pæling virker "tight", eller sikker. Prøv for 6'deep i sanden. Marker hauger med spraymaling på 12 "mellomrom slik at du vet hvor dypt penetrasjon. 6" til 8 "diameter hauger brukes for små (opptil £ 10,000.) Farkost havna.
 3. 3
  Leie en 2 eller 3 tommers bensindrevet vannpumpe, et sug eller "pickup" slange lenge nok til å hente vann fra sjøen eller sjøvann som du installerer påler i, og et utslipp slange lang nok til å nå slutten av bryggen fra stedet du har tenkt å sette pumpen opp. Et alternativ til pumpen kan være å koble til en brannhydrant hvis din lokale verktøyet vil tillate deg å gjøre det, men en back flyt preventer må brukes i dette tilfellet.
 4. 4
  Bygge en "jetting pipe". Avhengig av dybden av haugen spyling, vil dette være en 6 "til 12"-seksjonen på 3/4 "rør med en albue i den ene enden for å feste pumpen utslipp slange som skal levere vann til spyling og redusere foring eller flatet enden på den andre, som vil være din "jet", som gir en strøm av vann for å vaske og blåse ut et hull for pæling å stille i.
 5. 5
  Legg ut plasseringen av de påler ved hjelp av en 2x4 tre stav drevet inn i bakken på bredden, og en annen drevet inn i dammen bunnen utover plasseringen av siste pæling. Knyt en lengde på byggmester linje fra innsatsen på land til innsatsen i vannet, og måle avstanden fra pæling til pæling, merke dem med en permanent markør. Strengen linje skal være omtrent den høyde over vannet vil du ønsker toppen av peling for å være på når de er satt. Sett ut forskyvningen fra andre påler med en 45 graders plast kvadrat, og kuttet til riktig lengde bambus stenger snap-bundet til det.
 6. 6
  Stå en hoper seg opp i vannet, heve jet rør ved siden av den, og slå på pumpen. Vannet rushing gjennom jet røret vil "blåse ut" et hull under peling, og det bør umiddelbart begynne å synke. Ved å bevege røret jetting rundt bunnen av peling, kan lede den retning hullet er opprettet under den for å "styre" rett ned. I godt materiale, som sand, kan du jet ned en pæling i et par sekunder, forutsatt at du har tilstrekkelig vanntrykk og hastighet. Sanden er sjelden rent og kan inneholde røtter, gjørme etc. så bruker en 6'ice skrape til å bryte gjennom. Røtter kan forårsake hauger til setet av ønsket plassering. De påler flyte så du må kanskje presse dem ned for å få bedre dybde (se tips nedenfor). 12'x 6 "eller 16'x 6" påler kan være sto opp lett av en eller to personer. Opp til en 12'x 8 "dia. Pæling kan installeres med to personer. Større hauger trenger en kran som de veier £ 500 (20 'x 8" dia.). En kran kan bygges rett og slett med en 24 'pontoon båt, 2 "stål vann pipe, stål kabel og en 12v bil vinsj. Design og produksjon måtte bli sjekket for sikkerhet før du bruker den. Ved bruk av en kran du trenger en person spyling, en guiding bunken og graving og en kranfører. Prøv å jobbe når vannet er rolig, men hvis haugen er over streken er det lett å jet den ut og sette den i riktig posisjon. Det er mulig å installere ca 10 hauger per dag. Beskyttende våtdrakt bukser, støvler og hansker bør brukes for å hindre slitasje tap av huden, spesielt når du har vært i vannet en stund.
 7. 7
  Plumb opp pæling med to vater og en bungee akkord, og sørg for at den er i riktig posisjon raskt før jorda legger seg tilbake i hullet. Når bunnfall oppstår, vil det være vanskelig å rette ut peling.
 8. 8
  Vask sand eller skitt tilbake rundt pæling med spyling røret etter at pæling er senket, for å fylle hullet du vasket ut for det å sette inn. Dette kan ikke være nødvendig i sand som det legger seg tilbake i hullet ganske raskt.

Tips

 • De fleste vann måter, elver og bukter er rettslige og tillatelser er nødvendig for både bygging av brygger og bruke jetting å installere pæling.
 • Påler vil bli spenstig og "miste vekt" nødvendig å presse dem ned dypere enn 5-6 meter (som er under vann, ikke under det nederste nivå). I områder hvor vinterisen heving er et problem, sette påler dypere er nødvendig. Å sette påler dypere, kjøre en spiker inn i toppen av pæling før du løfter den oppreist. Midlertidig feste to små kjeder og S-kroker og la dem dingle. Når pæling er en del vei ned, feste to slagg blokker tidligere fylt solid med betong og en øyebolt. Denne ekstra vekten tvinger pæling dypere.
 • Størrelsen din jetting rør litt mindre enn pumpen avløpsslangen, og klemme tilkoblinger eller gjenger sikkert. Utslippet åpningen må være så liten som 3.8 til 1.2 ", slik at vannstrålen har kutte hastighet. Dette vil avhenge av din pumpekapasitet, så prøv flere størrelser og optimalisere.
 • Hvis du bruker et stålrør for spyling, kan du flate enden med en slegge for å begrense vannstrømmen, øker hastigheten til jet stream. Eller skru på gjengede fittings å bygge ned slutten.
 • Noen bottoms er tøffe, leirholdig, eller full av skjell. Påler kan trenge hjelp "spyling" ned ved å vri. Slik gjør du: få en gigantisk C-klemme (eller klippe en i to og reweld det å utvide sin åpning), sveis på den enkelte grippy vinkel-jern føtter å bite inn i skogen, og også en ekstra lange håndtak. Bruk denne til å vri pæling rundt som du jetwash. I tøffeste områdene, klipp "grave" slutten av pæling, men ikke skarp som en blyant, men som en skrutrekker. På den måten når du vrir på C-klemmen, hjelper "blad" skjære gjennom møkk.
 • Vask alltid større (butt-ende) enden av pæling i bakken. Dette gjør det langt mer sannsynlig at "sopp-anker" effekten vil hindre vinterisen fra løfte påler.
 • Marker en indeks merke på pæling og jet røret slik at du kan holde røret på samme dybde som bunnen av pæling som du jet det ned. Vannstrålen skal være nær pæling bunnen for de beste resultatene.
 • Flytt jetting rør rundt pæling så du vasker et hull ut stort nok for pæling å slippe inn. Hvis pumpen har høy nok kapasitet, eller hvis jorda er veldig myk, vil jet røret ikke engang trenger å bli flyttet rundt veldig mye, bare ned, som jet blåser ut et hull "under bakken".
 • Denne teknikken er ganske enkel i grunt vann, men det er svært vanskelig å oppnå hvis du må ha en båt virker ut av.

Advarsler

 • Bruk sunn fornuft utskriftsvinkler påler, som med enhver aktivitet i eller på vannet.
 • Vær forsiktig når du er jetting et hull for pæling. Flyet kan vaske et stort hull i øyeblikkene, som kan være dypt nok til å skli inn og forårsake drukning.
 • Alt løfteutstyr skal kontrolleres av en registrert ingeniør for sikkerhet

Ting du trenger

 • Tillatelse fra grunneier
 • Vannpumpe eller vannforsyning
 • Spyling rør
 • Pæling