Wkino

Hvordan installere et drypp vanning system

Drypp vanning er en svært effektiv måte å vanne hagen din. Det leverer vann direkte til røttene av plantene dine, og dermed redusere fordampning og vanntap gjennom vind flyt. Det hjelper også på å redusere luke problemer og soppsykdommer som pulveraktig mugg og svart flekk fordi vannet går bare til hvor plantene kan bruke den, og ikke sitte og basseng andre steder. For samme grunn er drypp vanning en stor kilde for vannforbruk. Hvis du automatisere vanning, vil du ikke engang å tenke på det.

Trinn

Hvordan installere et drypp vanning system. Utforme hagen layout, viser plantene du ønsker å vanne og hvor langt de er fra hverandre.
Hvordan installere et drypp vanning system. Utforme hagen layout, viser plantene du ønsker å vanne og hvor langt de er fra hverandre.
 1. 1
  Velg området: Velg området der systemet må installeres. For eksempel, en grønnsakshage, busker rundt huset ditt, blomsterbed på terrassen - dette er noen av de områdene der drypp vanning fungerer best.
 2. 2
  Bestem vannkilde: Alle utendørs dyse kan benyttes for et drypp vanning system, men sørg for at du legger ved en Y-formet ventil slange-rør kontakten. Feste den i en opp-ned stilling, slik at bunnen av Y-røret festes til dysen. Felles ene arm til hageslange-rør som vil levere vann inn i systemet, og den andre arm til den ekstra hageslange-rør for andre vanning behov.
 3. 3
  Utforme hagen layout, viser plantene du ønsker å vanne og hvor langt de er fra hverandre. Hver plante vil få en emitter (liten sprinkler) for egne vanning behov, og de alle vil være knyttet til avløpet med et nettverk av drypp vanning linjer, 1/4 "og 1/8" plast rør som går fra den viktigste slange-rør til plantene dine. Du trenger to emittere for de plantene som trenger mer mengde vann.
 4. 4
  Samle utstyret: For en automatisert drypp vanning systemet trenger du en batteridrevet tidsur. Dette Timeren kan stilles inn som en klokke å automatisere vann timings. En back-flow ventil eller trykkregulatoren er viktig å hindre drypp vanning vann fra å ødelegge din husstand VVS. Filtre hjelpe mye til å holde vekk rust og skitt ut av drypp linje.
 5. 5
  Monter de drypp linjene: Skjær 1/4 "rør med kutteren og presse endene inn i kontaktene for å forlenge linjene mot plantene Benytt deg av 1/8." Emitter linjer for å koble de viktigste linjene til de emittere.
 6. 6
  Koble systemet. Alt du trenger å gjøre er å koble de gjenværende materiale fra munnstykket på denne måten: Y-pipe, tidtaker, trykkregulator, slangeadapter hageslange-pipe, en annen slange-gjengeadapter og drypp vanning linje. Nå vannforsyning er knyttet til hovedsiden for 1/4 "drypp linjen vanningssystem.
 7. 7
  Teste systemet: Start med å stille timeren på manuell og deretter sette den på. Nå slår på bryteren, slik at vannet vil løpe fra munnstykket til drypp vanning system. Hvis alt er festet og gjort riktig vil du se at de emittere begynne å skyte ut som små små fontener. Nå justere mengden av vann i henhold til ved justering av strømmen fra dysen. Vannstrømmen skal være riktig ikke å sprekke verken for tregt eller flat.
 8. 8
  Lekkasjekontroll: Når du er ferdig med vannstrømmen justering, slå av timeren, men holde munnstykket på. Du vil høre vannet slutter å kjøre hvis det ikke er tilfelle da dette indikerer noen lekkasjer i drypp linje. Dette kan være på grunn av feil adapter, så bruk slange-slitebanen bare. En mindre lekkasje kan bli løst ved å bruke en tape rundt der.
 9. 9
  Sett vannet timer: Start eksperimentere med forskjellige timings for vanning av plantene, når du får den best egnet tid der plantene dine får nok fuktighet du er ferdig med innstillingen. Normale 15 til 20 minutter per dag for de fleste steder.

Tips

 • Du kan benytte deg av rørene som allerede har de drypper hull boret inn i dem.
 • Bruk bredere rør nær vanntilførselen og aldri går en linje mer enn 100 meter.
 • Alltid gjøre bruk av god kvalitet komponenter eller materialer når du installerer et drypp vanning system.
 • Ikke legg for mange drypp emittere dette kan redusere de samlede leveringsevne i systemet.
 • Installer en ventil på det laveste punktet på drypp systemet slik at ledninger kan dreneres i vinter.

Ting du trenger

 • Y-formet slange-rør-kontakt for dysen
 • Mål Tape
 • Viktigste drypp vanning linjer - 1/4 "plastrør
 • En tuber kutter eller saks
 • Hageslange (15 -, 25 - eller 50-fots lengde)
 • Slange-gjengeadaptere
 • Diverse kontakter - tees (T-formet) og albuer (vinkelrett)
 • Emitter linjer - 1/8-tommers plast rør å løpe fra hovedlinjene å emittere
 • Emittere - En til to per plante, eller fordeles 10 til 18 inches fra hverandre
 • En batteridrevet tidsur
 • Trykkregulator / back-flow ventil