Wkino

Hvordan bygge en bakgård dam

Har du noen gang tenkt på å bygge en bakgård dammen for å forbedre den generelle utseendet assosiert med hjem? Hvis ja, her er fremgangsmåten du må følge for å sikre en jevn dam byggeprosessen.


Trinn

Hvordan bygge en bakgård dam. Velg område for dammen.
Hvordan bygge en bakgård dam. Velg område for dammen.
 1. 1
  Velg område for dammen. Hvis du skal bruke et filter eller pumpe, sørg for at det er elektrisk tilgjengelig. Ikke legg dam under et tre, ytterligere vedlikehold vil være nødvendig.
 2. 2
  Marker omrisset av dammen. Rope, skjøteledninger eller hageslanger fungerer best til å legge ut omrisset av dammen og bekker. Hvis du bruker en rigid dam liner, vil det være et spørsmål om å matche formen på liner, men gjøre hullet litt større. Hvis du bruker en fleksibel liner, fortsette å justere størrelse og form til du er fornøyd med utseendet. Pass også på at du lar nok området rundt deg dammen for tilstrekkelig landskapspleie. Når oppsettet er endelig, bruke spray maling for å male omrisset av dammen.
 3. 3
  Grave dammen. Etter å kontakte de lokale myndigheter og verifisere at det ikke er noen begravd verktøy der du har tenkt å grave, er det på tide å grave. Du kan enten grave dammen med en spade eller leie en back hoe. Dammen bør graves med en rekke dybde nivåer slik at du kan utnytte disse nivåene som plante hyller. Å bygge disse hyllene, må du levere grave kantene av dammen med en spade for å få meislet kanter du ønsker. Plan om å ha omkretsen edge 3 "til 5" (7-12cm) over ønsket vannstanden i dammen.
 4. 4
  Gjøre plass til skimmer. Hvis du skal bruke en skimmer, grave et sted for det. Når vannstanden er fastsatt, bør du sette høyde for skimmer. Du bør ha skimmer nesten direkte over fra din filter eller utslipp av strømmen din for å gi god flyt og la skimmer til å arbeide sitt beste. Den perfekt oppstilling er å ha vannstanden 1 "(2,5 cm) under toppen av halsen i skimmeren.
 5. 5
  Grave etter filteret (hvis du installerer en). Denne artikkelen bruker en Aquafalls biologisk filter, som er designet for bruk med en skimmer. Fronten av filteret er tippet forover 1 "(2,5 cm), og må være vannrett fra side til side.
 6. 6
  Installer underlaget og tjern liner. Sjekk den nylig utgravde området for å sørge for at det er fritt for skarpe gjenstander som kan punktere liner. Installere underlaget er veldig enkelt - bare brette og plassere underlaget i dammen. Hvis det er mer enn én del, sørg for å overlappe dem noen inches. Gjør ditt beste for å gjøre underlaget samsvare med formen på dammen og plante hyller. Ikke trimme ekstra underlag før du har fylt dammen. Installer dammen liner på samme måte som underlaget. (Hvis det er en rigid liner, bare plassere den i det utgravde området.) Sørg for å holde rikelig med ekstra liner på omkretsen bredden av dammen og i nærheten av filteret.
 7. 7
  Legg bergarter. Steiner som gir areal for nødvendige bakterier, beskytte liner fra skade og legge naturlige skjønnhet. Start med å plassere steinene på de vertikale vegger. For de vertikale seksjoner må du bruke større steiner - de bør være 6 "til 12" (15-30cm) i diameter. Du kan også bruke noen veldig store steiner som knutepunkter i tillegg. Når dine vertikale seksjoner er ferdig, kan du fylle dine horisontale områder med septisk stein - en "til 2" (2-5cm) stein. Når steinen er gjort, kan du begynne å fylle dammen med vann.
 8. 8
  Installer skimmer. Verifisere skimmer pit du har gravd passer din skimmer. Sørg for at bunnen av gropen er flat. Sjekk vannivået høyde til skimmer hals - husk sette vannstanden en "lavere enn toppen av skimmeren hals åpning Sjekk om det er nivået side til side Hver skimmer er litt forskjellige, så du må følge monteringsanvisningen.. nøye som fulgte med skimmer din. Kun etterfylle skitt rundt skimmer ca 6 "(15 cm) dyp, kan du ikke tilbake fylle videre før du har gjort dine PVC tilkoblinger pluss at du bør ikke etterfylle det videre til den er full vann ellers vil bøye i litt og filteret rack og lokk vil ikke passer ordentlig. Feste liner til skimmer fungerer mye bedre med 2 personer. Plasser en stor perle av silikon over ansiktet plate åpning og rundt monteringshullene. Har en person til å holde duken flatt opp mot silikon og skimmer mens den andre personen gjør et hull gjennom duken med noe skarpt som en isøks eller spiker deretter setter en bolt i hvert hull og gjør dem alle stramt. Etter at alt er stramt, kan du trimme duken fra innsiden av skimmer med en skarp kniv eller barberblad. Skru sjekken ventilenheten fra settet på pumpen. Deretter kan du gå videre til å plassere pumpen i skimmer og gjør de fleksible PVC-forbindelser utnytte den medfølgende fleksibel PVC og skott beslag.
 9. 9
  Monter filteret. Dette filteret kan installeres ligner på skimmeren. Det bør tippe forover ca 1 "og deretter være helt i vater side til side. Bruk en annen person til å gjøre silikon tilkobling av liner til filteret. Plasser en stor perle av silikon over ansiktet plate åpning og rundt monteringshullene. Har en person til å holde duken flatt opp mot silikon og filter mens den andre personen gjør et hull gjennom duken med noe skarpt som en isøks eller spiker deretter setter en bolt i hvert hull og gjør dem alle stramt. Etter at alt er stramt, du kan trimme duken med en skarp kniv eller barberblad. Deretter kan du gå videre til å gjøre tilkoblinger benytter den medfølgende PVC og skott beslag. Sett filteret pads og media poser og deretter plassere overdekning over filteret. Senere kan du plassere steiner og anlegget på dekselet for å skjule filteret. Det er lurt å "ramme" fossen filteret ved å plassere to blokker på hver side og deretter plassere foss steiner i midten til en lavere høyde. Disse må skummet inn med svart foss skum slik at vannet renner over steiner og ikke er under.
 10. 10
  Finpuss. Dammen er ferdig og skal være tilnærmet full med vann. Nå kan du installere tilbehøret og begynner å landskapet rundt dammen. Trimme bort stort overskudd liner og underlag. La det alltid være flere inches av ekstra liner når trimming deretter begrave den med små steiner. Når vannstanden har nådd ønsket nivå, plugg i pumpen og la det begynne å work.There vil være en stor uklarhet i dammen fra jord og stein. Det vil gå bort i et par dager. Følg instruksjonene på balansere pH-nivå og legge til dine bakterier. La dammen sitte i noen dager før du legger noen fisk eller planter.

Tips

 • Å sørge for at du har nok underlaget og liner, måle maksimal bredde, lengde og dybde på dammen. Multipliser den maksimale dybden av tre. Deretter legger dette nummeret til både lengden og bredden.
 • Det meste av skitt fra å grave dammen kan komme i svært nyttig i å sørge for din omkrets kanten flat, skaper høyere bakken for strømmen din, bygge områder for landskapspleie og burry din fleksible PVC-rør. Din utgraving prosjektet vil gå jevnere og være mer nøyaktig hvis du låne eller leie en transitt eller en laser til å sørge for at omkretsen av dammen er flat.
 • Tenk drenering. Prøv å heve jorda rundt dammen slik at vannet ikke renne inn i den. Når vannet renner ut av dammen, sørg for at det ikke renne mot huset ditt.
 • Et alternativ til underlaget er en en-tommers lag av fuktig sand.

Advarsler

 • Hvis du bruker en fleksibel liner, bruke ett laget spesielt for dammer eller bassenger. Ellers kan det brytes ned når det utsettes for ultrafiolett lys, og kan selv være giftig for fisk.
 • Ikke legg i dammen når marken er frosset eller veldig våt.