Wkino

Hvordan fikse en ødelagt sprinkler rør

Dersom det er områder av plenen din som ser ligner mer på en myr enn en bakgård, kan du ha ødelagte sprinkleranlegg rør. Heldigvis fikse problemet er ikke så vanskelig hvis du ikke har noe imot å bli skitten.

Trinn

Hvordan fikse en ødelagt sprinkler rør. Slå av sprinkleranlegg, hvis du ikke dette kan være en svært vanskelig oppgave.
Hvordan fikse en ødelagt sprinkler rør. Slå av sprinkleranlegg, hvis du ikke dette kan være en svært vanskelig oppgave.
 1. 1
  Kjøp rekvisita. Ingenting er verre enn å måtte kjøre til jernvarehandelen i midten av et prosjekt. Se listen over ting du trenger under.
 2. 2
  Finn bruddet. Vanligvis en soggy område med gress, men noen ganger er det en geysir.
 3. 3
  Slå av sprinkleranlegg, hvis du ikke dette kan være en svært vanskelig oppgave.
 4. 4
  Grave opp røret. Ikke hele røret, bare den delen som er ødelagt. Fjern forsiktig den delen av gress over røret, prøver å holde det intakt. Gjør dette ved å kutte en sirkulær seksjon med slutten av spade din over hvor du skal grave deretter forsiktig løfte den av. Grave opp skitt over den dårlige rør med en spade (du vil sannsynligvis også trenge en hånd sparkel å grave opp skitt under røret). Du vil ønske å ha minst seks inches på hver side av pause klar og nok plass for deg knyttneve under røret. Hvis hullet fylles med vann, vil du enten nødt til å vente til det tørker eller kausjon den ut (sistnevnte er anbefalt).
 5. 5
  Kutt røret. Få en baufil, PVC eller metall pipe kuttere (avhengig av hva slags rør du har, eldre sprinkleranlegg er vanligvis metall, mens nyere de pleier å være PVC). Skjær den ødelagte delen ut slik at du har rene, uskadde rør på begge sider.
 6. 6
  Mål en ny rørlengde som er bare litt kortere enn tomrommet etter gammel pipe som du kutter vekk. Det bør nok være 1/2 "til en" kortere for å gi plass til kontaktene. Eller du kan kjøpe en PVC montering fra de fleste hjem forbedring butikker som har ett rør sklir inne i en ytre sylinder med en O-ring på innsiden. Det vil utvide nesten 3 "i lengde. Jeg har sett i butikkene 1/2" til 2 1/2 "i diameter størrelser. Ene enden er et kvinnelig slip og den andre er en hann som trenger en kopling, albue, eller T koble til fullføre reparasjonen.
 7. 7
  Rengjør røret. Noe vann vil komme strømme ut i starten, kan du prøve å fange den, men det er lettere å kausjon den ut. Når vannet slutter å komme ut, rengjør begge ender med en fille.
 8. 8
  Monter den nye delen. Hvis du er heldig nok til å ha PVC så du bare sette PVC primer og lim på utsiden av røret og innsiden av de rette kontaktene og sett dem sammen. Arbeide raskt fordi limet setter fort. Deretter satte stykket som du nettopp limt i gapet du nettopp opprettet, gjenta liming prosedyren. Hvis du har metallrør må du træ utsiden av røret for å passe kontaktene i stedet for å lime dem.
 9. 9
  Test røret. Slå sprinkleranlegg på igjen og kontroller at det er riktig forseglet.
 10. 10
  Hvis alt er løst, dekke hullet og erstatte gresset du så nøye fjernes før.

Advarsler

 • Vær forsiktig når graving, du vet aldri hva du kan treffe med spade.

Ting du trenger

 • Spade og sparkel
 • Pipe
 • 2 rette kontaktene
 • baufil eller rørkutter
 • for PVC, lim og primer
 • for metall, en threader
 • Rags
 • 2 timer