Wkino

Hvordan installere en takvifte

Hvis du ønsker å installere en takvifte, men vet ikke hvordan, vil denne artikkelen ta deg gjennom trinnene.

Trinn

Hvordan installere en takvifte. Slå av strømmen til lysets sikringen på tjenesten panel.
Hvordan installere en takvifte. Slå av strømmen til lysets sikringen på tjenesten panel.
 1. 1
  Slå av strømmen til lysets sikringen på tjenesten panel. Når dette er gjort, bør bare da du fjerner lampen. Dette kan testes ved å bla vegg brytere eller ved hjelp av en krets tester på selve lampen. Hvis det er en pre-eksisterende ligaen, fjerne den og koble fra ledninger. Du må også fjerne den gamle bæreavstiver fra den elektriske boksen og fest den nye festebraketten. Hold ledningen mutterne som holder de eksisterende ledningene sammen som de kan gjenbrukes.
 2. 2
  Hvis det ikke er noen sentral lysarmatur, bestemme midten av rommet, ved hjelp av en av de under teknikker. Festes på siden av viftens nye koplingsboks direkte til den nærmeste bjelke.
  • Knipse diagonale kritt linjer fra motsatte hjørner av rommet. Linjene vil krysse i nøyaktig midten av rommet. (Mye enklere.)
  • Bruk et målebånd for å måle veggene, og finne halvveis poeng. (Hvis du virkelig ikke kan få tak i en krittstrek.)

Monter koblingsboksen

 1. 1
  FAN VURDERT BOX FAN>. Det vil være best å kjøpe den gamle arbeid (ikke nybygg) stil hvis du ikke har tilgang til taket ovenfra. Det finnes to typer, en fan rangert boksen er laget for å skreve en eksisterende bjelke, denne stilen kan være enklere å installere, men krever at du finner den bjelke snarere enn å unngå det. Den andre typen har en justerbar bar som kan utvides til spenner mellom to bjelkene, kan det være litt mer involvert for å installere, men gir mer monteringsstedet valg. Enten type fungerer like godt.
 2. 2
  Etter å bestemme hvor du vil installere viften, vurdere din evne til å få makt til det. Se tips nedenfor for noen ideer til en strømkilde. Juster denne plasseringen etter behov. Deretter skjærer et hull for hånd med en sheetrock så; akkurat stor nok til å føle rundt med fingrene for å se etter mulige hindringer for boksen. Denne liten åpning vil gjøre patching lettere hvis det er en uegnet sted.
 3. 3
  Etter å avgjøre det ikke finnes hindringer, (ledninger, rør, rammekonstruksjoner, osv..) Sporer fan rangert koblingsboks som skal installeres på taket og kuttet det ut med sheetrock så.
 4. 4
  Hvis du installerer i et kjøkken eller spisestue, og den eksisterende strømkilde du velger å bruke kan være på større, # 12 wire. Uavhengig av plassering, hvis strømkilden er via # 12 ledninger, må du bruke # 12-2 eller # 12-3 i stedet for # 14-2 eller # 14-3 er angitt nedenfor med " * "(En generell regel er å aldri koble ulike størrelse ledningene sammen).
 5. 5
  Fiske en # 14-2 * eller # 14-3 * kabel fra en koblingsboks som har både en # 14 * går pga 120 volt hot wire og nøytrale ledningen til viften plassering. Hvis viften har en trådløs fjernkontroll, kan du ønsker å mate direkte fra en 120 volt plugg. Bedre ennå, installere og mate en ny koblingsboks fra utløpet - det ville i sin tur mate viften. Hvis du noen gang bestemmer deg for å ta ut viften og erstatte med en armatur, vil det være en bryter på veggen for å kontrollere det.
 6. 6
  Bruk # 14-2 * kabelen hvis du ønsker å enten: A) strøm til både vifte og lys (eventuelt) på og av fra en bryter. B) kraft viften og / eller lys på og av med en RF fjernkontroll følger med vifte eller kjøpes separat.
 7. 7
  Bruk # 14-3 * hvis du vil: C) makt viften uavhengig av lys med to brytere i samme boks.
 8. 8
  Running # 14-3 * gir muligheten til å gjøre en, B eller C ledningsnett metoder nevnt ovenfor, og som sådan gir størst fleksibilitet med litt ekstra kostnader.
 9. 9
  Ved hjelp av egnede kontakter der det trengs, må kabelen inn i fan-boksen gjennom kabel innføringsåpningene.
 10. 10
  Fest fan karakter boks koblingsboks henhold til produsentens instruksjoner. Alle fans vibrere når du kjører. Din mount må kunne tåle dette konstant stress, dette er grunnen til at National Electrical Code (NEC) mandater bruk av vifte rangerte bokser. Mange mennesker har blitt skadet på grunn montere feil i forkant av denne NEC endring. Bruk av vifte karakter bokser reduserer denne risikoen.
 11. 11
  Avgjøre om en spesiell montering er nødvendig. Ved montering til et overført eller vinklet tak, noen fans krever spesifikke mounts for pitch som kan eller ikke kan inngå med viften. De fleste fans omfatter imidlertid en universal mount som vil støtte en fan fra "normal" vannrett gjennom de vanligste takvinkel vinkler. Velg den som passer best til søknaden. Ned stang utvidelser kan legges til lavere viften til ønsket nivå.

Wire fan

 1. 1
  På fan-boksen: Hvis du brukte # 14-2 eller # 12-2, fest ledningene til viften ved å følge standard fargekoding ordning: switch kabelen hvit å vifte hvit, bytte kabel bart (eller grønn) for å lufte bakken / grønn, bryterkabelen svart for å lufte svart OG fan blå (hvis den finnes).
 2. 2
  På fan-boksen: Hvis du har valgt # 14-3 eller # 12-3 fôr, vil du ha en bryter kabel svart, rød, hvit og bart (eller grønn). Fest ledningene til viften ved å koble switch kabelen hvit å vifte hvit, bytte kabel bart (eller grønn) for å lufte bakken / grønn, bryterkabelen svart for å lufte svart og bytte kabel rød å vifte blå.
 3. 3
  På bryteren boksen: Hvis du bruker to veggbrytere eller kontroller i samme boks, alle begrunnelse (nakne og grønne ledninger) kobles sammen. Den grønne skrue eller grønn wire på hver bryter bør være koblet til jordledningen bunten. Wirenut denne forbindelsen og presse mot baksiden av boksen. Kobler strømkilden kabel hvit til viftekabel hvit, wirenut og presse mot baksiden av boksen. Med bytter orientert å lese ON og OFF, koble en 6-8 tommers svart ledning mellom strømkilde kabel svart (eller varme) og den øverste skruen på hver bryter. Koble viften kabelen rød til den nederste skruen på bryter nr. 1, og fan-kabel svart til den nederste skruen på bryter nr 2. Hvis alt er riktig tilkoblet, vil bryteren nr. 1 betjene lys og slå nr. 2 vil starte vifta. Hvis du ønsker å variere viftehastigheten fra koblingsboksen, bør du erstatte en viftehastighetskontroller for switch nr 2. En dimmer kan bli brukt i stedet for bryteren 1 til demper lyset.
 4. 4
  På koblingsboksen: Hvis du bruker en veggkontakt, ledningene for de hvite og begrunnelse er det samme som ovenfor. Kobler strømkilden kabel svart (varm) til den øverste skruen på bryteren. Hvis du ønsker å styre lyset via veggbryter: koble viften kabelen svart til strømkilden og viften kabelen rød til bryteren, siden strømmen er alltid tilgjengelig for fan, kan det bli operert uavhengig av bryteren posisjon ved trekk kjetting og lyset vil drives av veggen bryteren. Omvendt de elektriske forbindelser til bryteren og strømkilden for å styre viften av bryteren og lyset ved å trekke kjede.
 5. 5
  Hvis du bruker en ekstern, kobler viften svart og hvite ledningene direkte til en strømkilde som alltid er på (uttak eller linje side av en bryter). Wire den eksterne mottakeren som per instruksjonene som følger med det - mest sannsynlig strømkilde farge til ekstern inngang farge (sort til sort, hvit til hvit) og vifte / lys farge til ekstern utgang farge (sort til sort, hvit til hvit, blå til blått).
 6. 6
  Dekk hver forbindelse med en ledning mutter. Hold ekstra ledninger ut av veien ved å skyve det inn den elektriske boksen. Mens han jobbet på viften ledninger, bruke "ledningsnett krok" som er gitt til å henge viften.

Monter viften

 1. 1
  Følg spesifikke instruksjoner fra produsenten først. De fleste viftebladene har en todelt vedlegg, ved hjelp av skruene som kommer gjennom hull i bladene og inn i utstikkerne. Disse må utarbeides sikkert, men ikke så hardt at gjengene er skadet eller laminert blad materialet er crushed.On mange fans du finner utstikkerne må også være montert på motorhuset. Hvis dette er tilfelle, montere dem før de ledende delene er montert på bladene selv.
 2. 2
  Når du begynner å montere bladet / brakett forsamlinger til viftemotoren, må du kanskje tre eller fire hender som det kan være en vanskelig jobb.
 3. 3
  Produsentens instruksjoner kan si noe annet, men hvis viftebladene er mindre enn en skrutrekker lengde bort fra taket, kan det være best å installere bladene før du henger viften.
 4. 4
  Noen fans bruker en "speed ring" som lar deg montere bladene på gulvet og deretter legge dem til motoren etter at den er installert på taket. For å gjøre dette:
  • Fest hvert blad til hastigheten og fest deretter den sammensatte ringen til motorisk enhet ved hjelp gummituter og festeskruer.
  • Fest dekselet over hastigheten ring og installere dekorativt dekke plate.

Heng fan

 1. 1
  Installer hengerknekten på boksen med skruer og låseskiver. Hvis ingen låseskiver leveres, bør du kjøpe noen ettersom de forhindrer fan vibrasjoner fra å løsne skruene over tid. Opphengsbraketten kan godta enten en halv ball hengeren eller en krok-type kleshenger, avhengig av viften. Uansett, er hengeren forsiktig gled inn i braketten. Vri halv ball type hengeren til hengerknekten fane linje med sporet i ballen hengeren.
 2. 2
  Fest viften kalesjen til viftemotoren huset ved å skru monteringsringen på plass. Hvis du har høye tak, kan det også være lurt å legge ved en kleshenger røret.
 3. 3
  Heng den sammensatte motorenheten fra de to krokene på festebraketten.
 4. 4
  Koble ledningene, og starter med jordledningen. Sørg for å koble den svarte huset ledninger til de svarte fan ledninger, og de hvite huset ledninger til de hvite fan ledninger. Koble Jordledningene fra boksen, viften og strømforsyningen sammen med en wire mutter. Brette alle ledninger inne i kalesjen og sikre kalesjen til monteringsbraketten.
 5. 5
  Slip taket dekke opp til full høyde og skru den på plass.
 6. 6
  Fest viftemotor til monteringsbraketten med de medfølgende skruene. Slå på strømmen igjen og sørge for at tilkoblingene er bra - husk å ha både veggbryter og pull-ledningen bryter på viften i "On" posisjon.

Installer lys (hvis relevant)

 1. 1
  For å få tilgang ledningene som driver lyset, løsne skruene som holder lokket på viften bytte bolig brakett på undersiden. Med korken fjernet, vil du se en bunt med ledninger. Av disse ledninger, vil to være merket for bruk med lys kit. En vil være hvit (nøytral) og den andre vil være svart, rød eller blå (varm). Noen fans og lys kits gjøre bruk av en plugg og kontakt i stedet for individuelle ledninger.
 2. 2
  Før ledninger lampen imidlertid installere adapter ring følger med fan kit braketten. Adapteren fungerer som en reduksjon ring for lampehuset. Fest adapter ring med skruene som følger med.
 3. 3
  Trekk de to merkede ledninger gjennom adapteren ringen, løft lampen og gjøre ledningstilkoplingen. Bli med de to hvite ledningene med en wire-kontakt og ligaen er sorte ledningen til den gjenværende merket ledning brakett. Hvis viften og lyset har en plugg og kontakt for en tilkobling, bare bli med dem ved å sette støpselet i kontakten. Fest lys kit til viften med skruene som følger med.
 4. 4
  Starte opp og teste tilkoblingen. Sjekk for wobbling.

Tips

 • Bruk kun hastighet kontrollere (aldri en dimmer) å variere hastigheten på viftemotorer.
 • Ved anvendelsen av denne wikien, er en hvilken som helst konstant strømkilde (kan bare bli slått av på det elektriske panel eller sikring) 120 volts kilde som består av en varm (vanligvis svart, men av og til rød eller blå) og en nøytral (nesten alltid hvit ) kan det også være en naken eller grønn jordledning, også. Den nøytrale skal stamme fra samme kabel (romex, bx, osv.) som varmt. Denne kilden behøver ikke å være en ny linje løpe fra panelet, men kan være fra en eksisterende stikkontakt eller til og med linje side av en bryter hvor det er minst to kabler med en svart og hvit kabel i hvert i boksen som inneholder slå. En meter eller tester vil bistå i å bestemme hva som er hva er linjen (går pga eller kilde) og belastning (med bryter) side.
 • Hvis viften skal plasseres utendørs, skal være våt-karakter eller fuktig-karakter.
 • Nøye inspisere viftebladene før du har skaffet til viften. Stabling av kniver på toppen av hverandre skal avsløre potensielle balanse problemer på grunn av skjev tre eller plast blader eller bøyde metall kniver og braketter. Hvis noen av disse forholdene er til stede, vil det gjerne føre til wobbling og / eller støy når du kjører - særlig ved høyere hastigheter.
 • For spesielle hensyn når du arbeider med en hugger tak vifte, ta kontakt Hvordan installere en hugger tak vifte
 • Only "fan rangerte bokser" bør brukes til å støtte padle fans. Følg produsentens anvisninger for montering. Skruene må være så stramt som mulig fordi løst vedlegg kan føre til at viften til vingle og forårsake overflødig støy eller slitasje.
 • Pass på at viften er stille (hvis den ikke blir brukt i et næringsbygg).
 • Hvis du plasserer viften i et soverom eller på et høyt tak, sørg for at den har en vegg kontroll, eller en fjernkontroll.
 • Bruk bare dimmer brytere å variere lysstyrken på lysene. Ikke forsøk å dimme kompaktlysrør med mindre lampene er spesielt merket som kan dimmes.
 • Følg produsentens instruksjoner for balansering. Sjekk for balanse over hele turtallsregisteret av viften.
 • De fleste byer krever en godkjent elektriker til å utføre dette arbeidet.

Advarsler

 • Ikke bruk en elektrisk skrutrekker til å stramme skruene - bruke den til å få skruene meste av veien inn, bruke håndverktøy for endelig tilstramming for å unngå stripping skruene.
 • Velg en vifte for utendørs bruk som er vurdert for utendørs eller fuktige steder.
 • Den hvite ledningen i romex er ikke alltid den nøytrale ledningen. Hvis du ikke stå under den siste setningen, ringe en profesjonell.
 • Noen steder er det ulovlig å installere faste elektriske ledninger hvis du ikke er en autorisert elektriker.