Wkino

Hvordan bruke et helt hus fan

Ved hjelp av en hele huset fan riktig kan redusere oppvarming og kjøling, redusere innendørs allergener og friske atmosfæren i hjemmet ditt. Hele huset fans fungerer ved å flytte varm luft ut gjennom gavler eller vents og tegning kjøligere luft i. Hele huset fans derfor ikke fungerer godt når utetemperaturen er mye høyere enn innetemperaturen eller når utendørs luftfuktigheten er høy. Nye produkter har temperatur og luftfuktighet sensorer for å legge til komfort.

Trinn

Hvordan bruke et helt hus fan. Bestemme størrelsen på viften ditt hjem trenger.
Hvordan bruke et helt hus fan. Bestemme størrelsen på viften ditt hjem trenger.
 1. 1
  Bestemme størrelsen på viften ditt hjem trenger. Beregn arealet av ditt hjem. De fleste hele huset fan produsenter vil liste evnen til viften til arealet av huset ditt. Noen mener en fullstendig endring av hjemmet luft bør gjøres hver 3 eller 4 minutter.
  • Mange fans inkluderer CFM (kubikkfot per minutt) vurdering. Jo større CFM verdi, jo mer luft kan bevege seg. Bare dele ditt hjem kubikkfot av fan CFM vurdering å resultere i antall minutter for å utveksle luften.
  • Tenk at større verdi CFM fans har ofte en større fysisk størrelse og / eller høyere rotasjonshastighet. Som et resultat, kan de være mer bråkete enn lavere verdi CFM typer. Støynivået kan også diktere hvor i hjemmet viften skal monteres. En 2000 kvadratmeter hjem med åtte meter høye tak vil i teorien ha all luft i huset helt forandret på 8 minutter med en 2000 CFM fan (og vinduer åpne i hvert rom). Likeledes vil en 4000 CFM fan gjøre det på så lite som fire minutter!
  • Her er hvordan man kommer frem til disse tallene. En 2000 CFM fan beveger seg 2000 kubikk fot volum av luft i et minutt. En 2000 kvadratmeter hus med en 8 meter høye tak har 16.000 kubikkfot plass (2000 sq / ft området * 8 ft = 16.000 kubikkfot). 16.000 kubikkmeter plass dividert med kapasiteten på viften, 2000 kubikkfot per minutt, tilsvarer 8 minutter (16 000 cu / ft volum av luft dividert med 2000 cu / ft av luft flyttet per minutt = 8 minutter å flytte at volumet av luft ).
 2. 2
  Sikre at hjemmet har minst en. 5 ganger arealet for utslipp som åpning du skjære i taket for viften. Luften suges opp av hele huset fan må slippes ut et sted, og du ønsker at prosessen skal gå greit.
  • Eksempel: en 2 "x 2" åpning for en fan resultater i fire kvadrat Ft. Så, dette fire kvadrat Ft X 1,5 = 6 kvadrat Ft. Se deg rundt loftet. Hvis du har to gavl vents som er en 'x 2' = 2 sq Ft hver, som tilsvarer bare fire kvadrat Ft totalt. Du har sannsynligvis skjermene over dem, så slå av 20% til 30% fra 4 sq ft og du er ned til rundt 3 meter. Hvis du ikke har tilstrekkelig lufteventilen området, legg til litt.
  • Ridge vent, bjelkelaget vents eller forstørre de eksisterende gavl vents er måter å skaffe tilstrekkelig avtrekksventilasjon området. Trekke for enhver og alle blokkeringer (skjermer, planker, lister, gitter, etc). Vanligvis er 10 kvadrat Ft av loftet utslipp området mer enn tilstrekkelig per fan i boliger.
  • Når det er sagt, bare veldig største av boliger ville kreve flere fans, og det er bare når mange vinduer er åpne, og den resulterende vind er ikke tilfredsstillende. Selvfølgelig, lukke vinduer øker luftstrømmen (CFM) gjennom de som er igjen åpen. Mer om dette nedenfor.
 3. 3
  Bestemme hvor de beste inntak steder er (vinduer eller dører). Disse stedene vil ha skjermer. Steder uten skjermer er uegnet. Viften skal ikke være bak en dør, men i en felles korridor.
 4. 4
  Lukk demper på peisen. Hvis spjeldet blir stående åpent, vil uteluft trekkes ned gjennom pipa, bringe i sot og lukt.
 5. 5
  Åpne bare vinduene som har skjermer i rommet (e) der du er i. A 2000 CFM hele huset fan vil prøve å flytte 2000 CFM luft. Denne viften er bare begrenset av viften 2000 CFM rating og hvor mye areal til inntak (windows) og utslipp (gavl og møne vents, osv.) luft-området. Trekke at 2000 CFM gjennom to eller tre vinduer i stedet for 10 vinduer resulterer i en mye sterkere vind.
  • La oss gjøre regnestykket: 2000 CFM via 10 vinduer = 200 CFM per vindu. Nå, lukk alle bortsett fra de fire vinduene i de rommene du er i. 2000 CFM via fire vinduer = 500 CFM per vindu (Hvis vinduene er store nok)! Det er en stor forskjell. Det er denne vind som skaper fordamping kjøling av huden.
  • Flytte luft i et ledig rom for timer gjør ikke det føles kaldere enn det ville hvis du nettopp hadde skrevet det, og deretter åpnet sine vinduer. Du kan snu dette til kontanter i strømregninga besparelser ved å kjøre viften på en lavere hastighet med to eller tre åpne vinduer i stedet for høy hastighet med 10 + åpen vinduer.
  • Ikke kjør viften når ingen er hjemme, da dette bare bortkastet strøm. Den øyeblikkelige viften er slått på, skaper det en lek som umiddelbart kjøler deg ned. Du kan ikke få den slags umiddelbar lindring når du slår på en air conditioner.
  • Maksimere dine sparepenger: Windows som er åpne på den skyggefulle siden av et hus vil få inn mye kjøligere luft enn de åpne ovenfor en solrike blacktop.
 6. 6
  Vurdere å legge ekstra ventiler for loftet plass. Slik at varm luft fanget hvor som helst på loftet ut hindrer at varmen fra stråler ned gjennom taket i stua, og reduserer kjølebehovet.
  • Turbin vifter fungerer fint, men sterk vind kan føre til en downdraft og skape statisk trykk, som vil ødelegge viften evne til eksos hjemmet luft.
  • Under takfot vents er billig å kjøpe, billig å montere, og gir en fin måte å bruke opp luften. Hvis ditt hus har takutstikk, monter så mange som mulig under takskjegget å oppnå tilstrekkelig ventilasjon. Dette er den beste måten å eksos, som virkningene er todelt: Den første er at varm bedervet loftet luft blåses ut, og andre, med henhold takskjegget vents luften reiser langs taklinjen og ned, noe som gir kryss-ventilasjon for loftet selv. Disse er mye lettere å legge enn et høydedrag vent eller drevet loftet ventilator.
 7. 7
  Være trygg. Har arbeidet tillatt og inspisert. De fleste lokaliteter observere National Electrical Code eller noen derivat av det. Følg lokale forskrifter.
  • Hvis du insisterer på å gjøre det selv, sørg for at du har installert en bryter på loftet om det er mulig å arbeide på viften fra loftet plass. En stikkontakt i nærheten ville trolig komme godt å plugge i en dråpe lys eller mekanisk.

Tips

 • En hele huset fan koster pennies en time å operere, avhengig av størrelsen på motoren. Det er et kostnadseffektivt alternativ til klimaanlegg.
 • Loft fans var vanlig i den varme, sørlige Europa før air condition. Luft i huset var utmattet av en enkelt kraftig vifte inn på loftet hvor det spres gjennom ventilene. Dette også avkjølt loftet. Åpne vinduer ville ha en indre utkast. Viftestøy ville være på loftet. Dette kan bli emulert ved propping åpne et loft trapp nok til at et utkast gjennom takmontert turbiner eller lignende drevne vifter (hvis ditt hjem er utstyrt slik) uten trapp blokkere passasje. En enkel boks fan kan plasseres i en peis og innrammet med papp. Hus luft vil være uttømt gjennom skorsteinen.
 • Åpne vinduer bare i rommet du er i og spare penger ved å sette viftehastigheten til en lavere verdi.
 • Screens vil kreve regelmessig rengjøring. Skjermene er det samme virkning som luftfiltre for hjemmet ditt når du kjører et helt hus fan. Dette vil kreve årlig rengjøring. Ikke glem skjermene på loftet plass som luften slipper ut på utsiden (for eksempel gavl vents). De vil også fungere som filtre for noe som vil ingen passere gjennom, og over tid, til slutt redusere strømmen av luft til utsiden.
 • Hold skjermer på vinduene for å hindre insekter og rusk oppføring.
 • Når du bruker hele huset fan, du også rydde på loftet av skadelig fuktighet og varmeutvikling, noe som vil øke den funksjonelle levetiden på taket.
 • Kjører viften i en ubebodd hjem sløser energi og penger.

Advarsler

 • Det er ikke en god idé for folk med allergi eller astma å utnytte en hel-huset fan i løpet av våren, eller noen annen tid av plante og luke spiring. En plutselig angrep av uteluft kan skape kaos på allergier. Sjekk med legen din først. Det er filtre som er tilgjengelige for vinduet ditt som du kan kjøpe for å forhindre slikt. Sjekk drift av gassdrevne varmtvannsbereder - hvis hele huset fan er suger eksosen ned fra skorsteinen, trenger du flere vinduer åpne.
 • Mer oppmerksomhet til filtre i hjemmet ditt vil være nødvendig på grunn av den økte pollen, blir støv, etc trekkes inn i rommet.