Wkino

Hvordan holde dyr ut av din grønnsakshage

Mellom insekter, skadelige mikroorganismer, ugunstig vær, og gnagere og andre små dyr, beskytte en grønnsakshage fra skader og forfall kan være en utfordrende prosess. Spesielt kan dyr som kaniner, hjort og føflekker raskt sluke store mengder hagen din gavmildhet. Heldigvis finnes det flere enkle, humane tiltak du kan ta for å hjelpe deg å holde dyr ut av din grønnsakshage. Trinnene nedenfor kan anvendes i kombinasjon eller enkeltvis.

Trinn

Hvordan holde dyr ut av din grønnsakshage. Bygge opphøyde senger for grønnsakshagen.
Hvordan holde dyr ut av din grønnsakshage. Bygge opphøyde senger for grønnsakshagen.
 1. 1
  Bygge opphøyde senger for grønnsakshagen. Hevet senger er enkle å bygge med papir trelast, og de bærer en rekke fordeler. I tillegg til å holde jorda varmere og hindre den fra å bli komprimert under føttene, kan hevet senger avskrekke dyr fra å komme inn grønnsakshage. Små dyr som kaniner er ofte motvillige til å forlate bakkenivå for å angi en hevet seng, som de instinktivt unngå områder hvor de vil være svært synlig.
 2. 2
  Gjør trasé mellom din senger så smal som mulig. Dette hensynet spiller også til små dyr motvilje mot å gjøre seg svært synlige og sårbare. Dersom trasé mellom dine vegetabilske senger er bare om en fot (30 cm) bred, vil kaniner og andre små dyr være mindre sannsynlighet for å gå inn hagen din av frykt for eksponering for rovdyr.
 3. 3
  Interplant forskjellige grønnsaker med hverandre. Interplanting er en effektiv teknikk for å motstå sykdom og holde jord sunn, men det kan også brukes for å avskrekke dyrene. Planter som hvitløk, løk, ringblomster, gressløk, og lavendel kan alle brukes til å frastøte kaniner, hjort og noen andre dyr. Interplanting disse grønnsakene med resten av avlinger holder dyrene fra å forsøke å spise de mer attraktive grønnsaker.
  • Du kan også bruke disse dyre-insektsspray grønnsaker for å skape en omkrets rundt de andre avlinger. Dette vil bidra til å holde dyr fra å komme inn grønnsakshage i det hele tatt.
 4. 4
  Bygge gjerder rundt grønnsakshage senger. Fekting er en av de mest effektive løsninger for å holde dyr ut, selv om det også har en tendens til å redusere din egen tilgang til grønnsaker.
  • Fekting kan enten bygges rundt individuelle hevet senger eller rundt hele omkretsen av hagen. Det beste valget for deg, avhenger av størrelsen på hagen din og hvor mye fekting du ønsker å kjøpe.
  • Hage gjerde kan være konstruert av flere forskjellige materialer, blant annet skrap trelast, fjærfe wire, screening, og bambus. Disse materialene kan festes sammen på noen måte ønsket, men sørg for å forlate en måte for deg å få tilgang til grønnsaker gjennom gjerdet.
  • Fekting bør også omfatte minst 6 inches (15 cm) underjordiske å hindre gravende dyr fra å komme inn vegetabilsk patch.
 5. 5
  Legg rikelig med mulch rundt grønnsaker. Oppklipp er et utmerket verktøy for regulering av jord temperatur og hindre veksten av ugress, og det kan også brukes for å avskrekke dyrene.
 6. 6
  Mange dyr er motvillige til å gå over mulched områder, spesielt hvis de ikke har ytterligere dekke av ugress. Tallrike materialer kan brukes som mulch, som halm, tørket eviggrønne nåler, og trebark.
 7. 7
  Plante attraktive matvarer borte fra hagen din. Hvis de ovennevnte metodene bevise utilstrekkelig, kan du introdusere planter som kaniner og andre små dyr liker å spise for å avskrekke dem fra å spise grønnsakene dine i stedet. Kaniner og andre små pattedyr elsker å spise kløver, oker, alfalfa, løvetann, og mange typer markblomster. Du kan plante disse plantene i et bredt omkrets rundt hagen din, eller nær en tregrensa, slik at dyrene vil foretrekke dekning av dette området til din egen hage.

Tips

 • Hunder og katter kan også være nyttig i jage små dyr vekk fra en grønnsakshage.

Advarsler

 • Hvis ty til gift eller feller for å drepe den fornærmende dyr, sørg for at dine egne kjæledyr, eller barn som kan være i hagen din, ikke har tilgang til området der giften eller feller er plassert.

Ting du trenger

 • Dimensjon trelast
 • Fjærfe ledning
 • Wire screening
 • Bamboo
 • Mulch