Wkino

Hvordan å vokse wasabi


Wasabi (japansk pepperrot) [Wasabia japonica] dyrkes på to måter:-feltet oversvømmet eller. Mest sannsynlig i din egen hage det vil bli lettest vokser den i jord, men hvis du er i stand til å vokse hydroponically, blir valgene utvidet. Denne artikkelen fokuserer på jorda metoden, den hydroponic metoden er komplisert og krever spesialisert kunnskap (men gjerne legge dette til artikkelen hvis du har kompetanse!).

Trinn

Hvordan å vokse wasabi. Kontroller at du har et areal på jord som er godt drenert og avløp lett.
Hvordan å vokse wasabi. Kontroller at du har et areal på jord som er godt drenert og avløp lett.
 1. 1
  Kontroller at du har et areal på jord som er godt drenert og avløp lett. Jord-vokst wasabi tolererer ikke ha våte føtter. Wasabi foretrekker skyggefulle områder.
 2. 2
  Legg en generøs tilførsel av til jord og jobbe det gjennom.
 3. 3
  Få frø. Hold fuktig og anlegg innen 48 timer etter mottak. Bløtlegg frøene over natten før planting.
 4. 4
  Plant wasabi frø (eller frøplanter hvis du startet innendørs) i jorda. Plant 2,5 cm - 5 cm / 1 "- 2" fra hverandre. Hvis du plante stiklinger, vann røttene før planting. Vann godt og holde dugger daglig. Vinteren er den beste vekstsesongen for wasabi, så høst (høst) er den ideelle tiden å plante.
 5. 5
  Hold godt vannes i løpet av de varme månedene. Sørg for at jorda er drenering godt. Ikke la røttene tørke ut eller de vil smake bittert.
 6. 6
  Hold godt luket. Det bør ikke være nødvendig å spraye med mindre du har bladlus bruke en naturlig aphid spray hvis needed.Caterpillars kan være et problem, spray med dipel og pyrethrum etter behov.
 7. 7
  Vær tålmodig. Wasabi tar rundt 18 måneder til to år å nå modenhet.
 8. 8
  Harvest. Wasabi bør fjernes ved å grave opp med en høygaffel. Sørg for å få jordstengler som inneholder den største konsentrasjonen av smak.
 9. 9
  La noen planter i jorda til selv frø. Hvis forholdene ligger til rette (ikke for varmt, tørt, etc.), når wasabi er etablert i hagen din, bør den fortsette å vokse godt og selv-frø kontinuerlig.

Tips

 • Wasabi frø må lagres fuktig (holde i kjøleskap). Når det er tørt, har de en tendens til å ikke vokse.
 • Hvis du har tung jord, legg til litt kalk samt kompost.
 • Wasabi foretrekker høy luftfuktighet og ikke vokser godt i tørr, veldig varmt vær. Du må kanskje gi misters hvis du har veldig varmt vær.
 • Finne frø kan være vanskelig, finne en bonde voksende wasabi og ber for noen frø. Alternativt, kan du besøke en kinesisk eller japansk matbutikk og spør dem om de kan gi deg de frø eller stiklinger.
 • Oppbevar høstet røtter i plastposer i kjøleskapet i opptil to måneder etter innhøsting.

Advarsler

 • Bladlus som wasabi. Behandle med en aphid spray.
 • Wasabi er utsatt for snegler, spesielt i de tidlige voksende stadier. Avskrekke og fjerne dem.
 • Svart råte kan true wasabi planter, ta vare ikke å la plantene sitter i vannmettet.
 • Wasabi blader og blad stengler (petioles) er sprø. Noen pauser eller forstyrrelser kan bremse og stoppe veksten.
 • Katter kan bli tiltrukket av wasabi blader.