Wkino

Hvordan å dyrke planter fra frø

Det er lett å dyrke planter fra frø! Alt du trenger er jord, potter, sollys, frø og vann.

Trinn

Hvordan å dyrke planter fra frø. Bestem hva plantene er i sesongen for å starte fra frø.
Hvordan å dyrke planter fra frø. Bestem hva plantene er i sesongen for å starte fra frø.
 1. 1
  Bestem hva plantene er i sesongen for å starte fra frø.
 2. 2
  Kjøp eller samle frø. Frø som er billig kan kjøpes på mange steder, blant annet kjedene. Du vil mest sannsynlig finne et bedre utvalg på en lokal hageforretninger. (De kan koste mer, men minst du støtter private, lokale bedrifter!)
 3. 3
  Forbered materialet og ha følgende i bakhodet:
  • Størrelsen av frø kan bidra til å bestemme den nødvendige størrelse av en pott. En halv tomme frø bør ha en seks tommers potten.
  • Bare om noen pott som gir drenering vil fungere. Du kan også bruke plastbeholdere. (Det er best at du slå hull for drenering hvis du bruker en plast container. Kids, spør foreldrene dine først!)
  • Hvis frøene er ytterst liten, ved hjelp av den nedre halvdelen av en egg-kartong. Slå hull under hvert depresjon. Frøene må være transplantert senere.
  • De fleste frø er best sådd i en syntetisk potting jord blanding. Mange større frø kan bli sådd i lavkostland organisk potting jord. Enhver potting jord bør være tilstrekkelig, skjønt.
  • De fleste gjødsel si 5-10-5 på dem og det betyr at 5% nitrogen (nitrogen bra for gress og grønt løvverk), 10% fosfor (fosfor bra for røtter og er bra for blomster og frukt) og 5% kalium (potassium bra for generelle helse og er bra for blomster og frukt). En gjødsel som sier 10-10-5 eller 14-14-10 er høyere i nitrogen er bra for gress og løv, men vil tendere til å gjøre blomstene har mer løvverk og mindre blomster så ikke bruk en gress gjødsel på blomster eller frukt peiling trær.
  • Husdyrgjødsel er 5-10-5, og er billig, men tar flere måneder å helt bryte ned og gjødsle plantene. For raske resultater bruke kunstgjødsel som ikke trenger å bryte ned.
 4. 4
  Så frøene i potting jord. Dekk med en kvart tomme av ekstra jord.
 5. 5
  Vanne frøene før jorden er fuktig hele. En liten dam av vann kan danne under anlegget ditt, så det er best å sette potten i en skål.
 6. 6
  En dag etter at denne første vanning, fyll skål med vann. Fortsett å fylle tallerken med vann med jevne mellomrom før om en uke etter frøplanter spire.
 7. 7
  Gjødsle planten. Seed vannløselig start gjødsel anbefales. Husk at gjødsel er ikke nødvendig, men anbefales.
 8. 8
  Plasser plantene dine, slik at de får indirekte sollys. Belysning og varme kilder er valgfritt, og varierer med frø type. Retten jordtemperatur styrer dvalen, er undervarme best. Mange frø krever lavt nivå lys for spiring. En fluorescerende butikk-eller under-kabinett lys fungerer godt på lavpris. De fleste små frø krever en sterk lyskilde for et par dager før bærer på utendørs. Ved flytting til utendørs, jobbe opp til direkte sollys sakte, og starter med 20 eller 30 minutter om dagen, opptil seks timer om dagen.
 9. 9
  Bruk en tynn, klar plastpose for å øke luftfuktigheten under spiring. Fjern posen i 15 minutter om dagen eller hull for luftsirkulasjon. Se nøye for spiring fordi de fleste frø vil spire mye raskere enn lengden av tid gitt i de fleste spesifikasjonene.
 10. 10
  Fjern posen så snart som frøene spire.
 11. 11
  Transplantere frø utenfor (hvis du ønsker) etter frøplanter er sterke og etablerte. De fleste frø er lett å transplantere.

Tips

 • Hold poster. Du vil ønske å gjøre det samme neste år. Note garden teknikker du liker.
  1. Noen blomster som Zinnias og Marigolds blomstrer nesten hele året hvis du plante noen av sine frø hver måned.

Advarsler

 • Varmekilder kan presentere brannfare. Bruk et akvarium termometer for å overvåke jorda temp Følg temp range gitt i spesifikasjoner. Hold under 102 * F for sikkerhet.

Ting du trenger

 • Frø
 • Jord
 • Utvalg av potter
 • Gjødsel
 • Vann
 • Sollys