Wkino

Hvordan rengjøre klimaanlegget spoler

Rengjøring av klimaanlegget er kondensatoren spoler regelmessig vil la klimaanlegget kjøre kjøligere med mindre energi og føle deg mer komfortabel. Den beste tiden å rense klimaanlegget er på våren, like før du forventer å bruke den for første gang i år. Her er fremgangsmåten for å følge for å rense klimaanlegget spoler.

Trinn

Hvordan rengjøre klimaanlegget spoler. Koble strøm til klimaanlegget.
Hvordan rengjøre klimaanlegget spoler. Koble strøm til klimaanlegget.
 1. 1
  Koble strøm til klimaanlegget. Mest sentrale klimaanlegg har en utkobling boks utenfor nær selve enheten. Du må kanskje trekke ut utkobling boksen, snu en bryter eller fjerne en sikring. Hvis det er ingen utkobling boksen, finner effektbryter panel som styrer klimaanlegget og slå av strømmen der.
 2. 2
  Trimme bort noen plantevekst rundt klimaanlegg. Pass på at eventuelle borekaks fra gress, blomster, busker eller ugress ikke får inne i enheten. Trim løvverk å være minst to fot (60 cm) avstand fra enheten.
 3. 3
  Løsne det ytre kabinettet eller luker. Avhengig av festene, må du enten en skrutrekker eller muttertrekker til å gjøre dette.
 4. 4
  Fjern toppen av klimaanlegget. Avhengig av hvor klimaanlegget er konstruert, kan dette bety løfte viften forsamlingen av med det. Hvis klimaanlegget er konstruert på denne måten, må du være forsiktig for ikke å strekke og skade viften ledninger.
 5. 5
  Rengjør og smør viften forsamlingen. Ren skitt av viftebladene med enten en fille eller visp kost og bruke en butikk vakuum for å fjerne smuss av viften motor og aksel. Hvis motoren er konstruert for å kreve smøring, anvende en liten mengde olje til hver av sine smøring porter. (Fans uten smøring porter er designet for å være vedlikeholdsfri.)
 6. 6
  Børste vekk skitt på overflaten fra klimaanlegget spoler. Bruk en visp kost eller stiv børste for dette.
 7. 7
  Spray-rense bort fanget skitt fra spolene. Du kan gjøre dette med bare vann, eller hvis skitt er betydelig, et biologisk nedbrytbart skummende rengjøringsmiddel blandet med vann. Spray rengjøringsmiddelet fra utsiden inn og la den suge i 10 til 15 minutter. Du ønsker kanskje å søke på nytt renere og la den andre søknaden suge i ytterligere 5 minutter.
  • Før du sprayer klimaanlegget, dekke eventuelle elektriske ledninger eller motorer med plast.
 8. 8
  Skyll bort støvsugeren fra spolene. Spray skyllevannet fra innsiden til utsiden slik at smuss blir skjøvet bort fra klimaanlegget spoler i stedet for mot dem. Fortsett skyllingen til avrenning er klart.
 9. 9
  Inspisere coilribbene for eventuelle skader. Hvis noen av coilribbene vises bøyd, kan de bli gredd rett med en spesiell "fin kam," tilgjengelig fra en varmtvannsforsyning butikken.
 10. 10
  Monter klimaanlegget.

Tips

 • Instruksjonene ovenfor kan også brukes hvis du eier en varmepumpe, som ekstern kondensatorenheten er konstruert ligner et klimaanlegg.
 • Du trenger bare å fullt rense klimaanlegget en gang i året, men hvis du bor i nærheten av Cottonwood trær eller løvetann, må du kanskje rengjøre enheten oftere i løpet av våren, muligens ukentlig eller daglig.

Advarsler

 • Hvis du oppdager noen problemer under renseprosessen, for eksempel en oljelekkasje eller skade på kjølemediet kjølere, ta kontakt med en air conditioner servicetekniker.

Ting du trenger

 • Skrutrekker
 • Visp kost eller børste
 • Hageslange med sprøyta munnstykke
 • Trakt (valgfritt)
 • Butikk vakuum
 • Skummende rengjøringsmiddel (biologisk nedbrytbar)
 • Plastfolie
 • Fin kam (valgfritt)
 • Vernebriller