Wkino

Hvordan endre en innstikkslås sylinder

Mortise låser finnes oftest i eldre boliger og i kommersielle programmer. Det finnes mange varianter, men de alle i utgangspunktet fungerer på samme. Denne guiden skal hjelpe deg til å kunne endre låsesylinderen.

Trinn

Hvordan endre en innstikkslås sylinder. Åpen dør delvis å avdekke innstikkslåsen dekkplaten ved kanten av døren.
Hvordan endre en innstikkslås sylinder. Åpen dør delvis å avdekke innstikkslåsen dekkplaten ved kanten av døren.
 1. 1
  Åpen dør delvis å avdekke innstikkslåsen dekkplaten ved kanten av døren. Fjern de to festeskruene og sett til side.
 2. 2
  Legg merke til plasseringen av nøkkelsporet i tilknytning til sylinderen. Mest sannsynlig er det på bunnen (seks).
 3. 3
  Ta av dekselet fra kanten av døren og ut igjen til skruen som hindrer sylinderen fra snu. Ved noen anvendelser kan det være to sett-skruer, en for den ytre sylinder og en for det indre.
 4. 4
  Skru låsesylinderen fra kroppen av innstikkslåsen ved å vri den mot klokken (mot venstre).
 5. 5
  Nøye træ ny sylinder inn i kroppen av innstikkslåsen. Bruke ekstrem forsiktighet for ikke å krysse tråden sylinderen, da dette kan ødelegge hele låsen!
 6. 6
  Sett i sylinderen, slik at kilesporet er i samme posisjon som det opprinnelig var, vanligvis til bunnen, og festeskruen.
 7. 7
  Test låsen for å sikre at det fungerer som det skal. Du må kanskje tilbake ut den nye sylinder en sving eller to, slik at alt fungerer problemfritt. Butikken der sylinderen ble kjøpt vil ha trim ringer som vil kompensere for this.Once låsen fungerer som den skal, re-installere dekselet på kanten av døren.

Tips

 • Du kan kjøpe sylindere som ikke krever tastene til å betjene dem å installere på innsiden hvis du har indre sylindere. Husk at det kan være lurt tastet indre sylindere hvis du har et vindu eller sidelite i døren.
 • Kjøp et par trim ringer av forskjellige dybder når du kjøper ny sylinder. Du kan lage en tur for å returnere dem når du er ferdig i stedet for å kjøre frem og tilbake og måtte demontere låsen flere ganger.

Advarsler

 • Hvis du har tastet indre sylindere du må holde en tast innen rekkevidde i nødstilfeller. Det kan være lurt å tape den til en brannslukker eller nødsituasjon lommelykt. Du bør informere dine ansatte og alle som kan bli låst inne strukturen hvor disse beredskap tastene er. Nøkkelen skal være i original og ikke et duplikat!
 • Pass på å stramme skruen. Dersom den innstilte skruen ikke er strammet sylinderen kan lett skrus løs fra låselegemet og sikkerhet vil bli svekket.