Wkino

Hvordan du filen metall

Metal filer er relativt rimelige og effektive verktøy for omforming og glatting metall og hard plast, med potensial for høy presisjon og mange års problemfri bruk.

Denne artikkelen dekker de vanligste teknikkene for kryss arkivering og uavgjort filing, samt vedlikehold.

Trinn

Hvordan du filen metall. Anskaffe arbeidsstykket, planlegge driften, og layout linjene indikerer hvor materialet skal fjernes.
Hvordan du filen metall. Anskaffe arbeidsstykket, planlegge driften, og layout linjene indikerer hvor materialet skal fjernes.
 1. 1
  Anskaffe arbeidsstykket, planlegge driften, og layout linjene indikerer hvor materialet skal fjernes. Det er viktig å sørge for at materialet skal arkiveres er mykere enn filen - så ikke prøv å sende herdet stål med en (herdet stål) fil, du vil raskt ødelegge det. På en lignende måte, bør diamant-innebygde filer ikke brukes på myke materialer, inkludert mange mykere stål, da dette vil føre til at diamanter for å bli revet ut.
 2. 2
  Velg en fil som er best for jobben. Deres er mange typer filer, som kommer i forskjellige størrelser, former, grader av grovhet, og tann geometrier.
 3. 3
  Rense filen. Det bør ikke være noen pinner (biter av metall inngitt) fast i tennene, hvis det finnes, rense dem ut med en stiv stålbørste eller, om nødvendig, et stykke av tynn wire eller metallplater. Også smult eller olje kan brukes til å smøre på filen og foreta skjæring enklere på grunn av tapet av friksjon fra metall gni mot metall, og for å fjerne muligheten for å ha pinner form og kjepp i tennene. Smult / olje vil også holde metallstøv ned slik opprydding og puste i den gitte området hvor mye av filework er gjort mye enklere. En annen fordel med å bruke smult / olje er rustbeskyttelse på brikken og selve filen. Bare husk at det er olje eller smult på brikken hvis du trenger å gjøre arbeid som krever overflaten for å være ren av det.
 4. 4
  Chalk / olje / smult filen: liberalt gni kritt inn tennene på fil eller en liten mengde smult / olje. Dette gjør filen mindre sannsynlig å bli tett med pinner i fremtiden.
 5. 5
  Klem arbeidet i vice. Det bør stikke langt nok til at du ikke er sannsynlig å gni filen på herdet stål bakkene på skrustikken, men ikke noe mer enn dette - hvis arbeidet strekker seg for langt fra kjevene til filen, vil den vibrere ("chatter" ) under filing, noe som gjør arbeidet tar lengre tid og avslutningen av arbeidet dårlig.
 6. 6
  Nå, for den faktiske innlevering, divergerer vi (de følgende tre trinnene er ikke å bli tatt for - Du kan faktisk bare gjøre en av dem):
  • For tungt kors filing, for å fjerne materialet, ta tak i håndtaket på filen med den dominerende hånd og plasserer hånden på den andre hånden på slutten av filen. Orientere filen slik at den peker vekk fra deg, trykk godt ned (slik at filen graver i og kutter metall) og lage lange, langsomme slag bort fra kroppen din, fjerner press på returslaget å hindre dulling filen.
  • For lys kryss filing, for å fjerne materiale med en liten fil (som for detalj arbeid), ta tak i håndtaket på filen med den dominerende hånd og plasser fingrene på den andre hånden på slutten av filen. Orientere filen slik at den peker vekk fra deg, trykk godt ned (slik at filen graver i og kutter metall) og lage lange, langsomme slag bort fra kroppen din, fjerner press på returslaget å hindre dulling filen.
  • For uavgjort filing, for å gjøre en svært ferdig overflate, grip hver side av filen med hendene bare litt lenger fra hverandre enn arbeidsstykket. Orientere filen slik at den peker til din side, trykk godt ned (slik at filen graver i og kutter metall) og lage lange, langsomme slag bort fra kroppen din, fjerner press på returslaget å hindre dulling filen.

Tips

 • Filen rengjøring og kritting trinnet kan bli gjentatt etter behov for å sikre en god overflatefinish ved å holde filen ren av pinner.
 • Hvis filing støpejern, sørg for å banke skalaen av først! Det er veldig vanskelig og vil raskt ødelegge en fil.