Wkino

Hvordan drive en antenne heis

Enten du er trimming lemmer fra høye trær i plenen, eller erstatte eller male trim på en fleretasjers hjem, kan en antenne lift gjøre jobben tryggere og enklere. Dette er store og kraftige maskiner, og det er ting du bør vurdere før du leier en.

Trinn

Hvordan drive en antenne heis. Avgjøre om prosjektet du planlegger rettferdiggjør bekostning av leie en antenne heis.
Hvordan drive en antenne heis. Avgjøre om prosjektet du planlegger rettferdiggjør bekostning av leie en antenne heis.
 1. 1
  Avgjøre om prosjektet du planlegger rettferdiggjør bekostning av leie en antenne heis. Hvis du kan klare seg med en stige eller stillas, vil du sannsynligvis spare mye penger.
 2. 2
  Få sitater fra flere utleiefirmaer hvis du leier din antenne heis. Avgjøre om maskinen du leier (eller kjøp) er egnet for terrenget det skal betjene og ha tilstrekkelig rekkevidde og kapasitet for det arbeidet den er ment å gjøre. Her er noen elementer for å spørre om når du arbeider med utleie selskapet:
  • Vekt kapasitet. Antenne heiser kan heve en last på mellom 500 til 1000 pounds. Hvis mer enn én person vil være nødvendig i kurven, sammen med sine verktøy, vil en større kapasitet lift trolig være nødvendig.
  • Drivstofftype. Antenne heiser bruker vanligvis enten bensin, eller flytende petroleumsgass (propan, for eksempel). Du vil ønske å velge et løft som du kan få tak i drivstoff for hvis du planlegger å bruke den mye.
  • Terreng type. Antenne heiser kommer i enten to wheel drive eller firehjulstrekk, og har ulike slitebaner (eller til og med bulldozer-lignende spor for myke eller sandholdig jord). Hvis prosjektet vil bli gjort på skrå eller svært mykt underlag, kan en antenne heisen ikke være et godt valg i det hele tatt.
  • Reach. Antenne heiser varierer fra 30 meter til over 100 meter i vertikal rekkevidde. De har også kan strekke seg horisontalt, men teleskopisk ut ved en lav bomvinkel reduserer heisens vekt kapasitet og stabilitet.
 3. 3
  Sjekk med utleie selskapet om leieren er forsikring, levering og henting avgifter, renhold og bensinstasjoner kostnader og andre kostnader i forbindelse med leie av utstyr. Disse skjulte kostnader kan mer enn doble prisen sitert.
 4. 4
  Skaff uansett verktøy og materialer du trenger for å utføre det arbeidet du har tenkt å gjøre ved hjelp av antenne heis. Dette er spesielt viktig hvis du leier heisen, som forsinkelser kan oppstå hvis du har å handle for disse elementene etter at du begynner jobben.
 5. 5
  Gjør deg kjent med heisen når det er levert. I Europa, krever OSHA at alle antenne heiser som drives av en ansatt i hans løpet av arbeidet må ha en bruksanvisningen som ligger på utstyret. Ta en titt på alle kontrollene, og vurdere deres funksjon i bruksanvisningen vil gi deg en grunnleggende forståelse av hvordan den aktuelle heisen du skal bruke opererer.
 6. 6
  Sjekk tilstanden til heisen. Dette bør gjøres ved å akseptere levering av en maskin fra et utleiefirma i tillegg, siden du kan være ansvarlig for eventuelle skader som oppstår til heisen mens du bruker den. En inspeksjon av maskinen bør gjøres ved begynnelsen av hver dags bruk for å sikre at det er trygt å bruke. Her er de generelle elementer å se på:
  • Fuel nivå. Hvis du arbeider i kurven og maskinen går tom for drivstoff, kan du bli strandet hvis ingen er rundt å bruke den ekstra kontroller for å senke maskinen fra bakken kontrollpanelet.
  • Dekk tilstand. Bruk aldri en antenne heis med underinflated dekk, eller dekk som viser skader som kan føre dem til å mislykkes. Når en antenne heisen er i drift under belastning, kan en raskt deflating dekk føre til at maskinen overbalance og snu.
  • Hydrauliske slanger skal inspiseres for skader, lekkasjer, sno seg, eller eksponering mot slitasje. Reparere eller erstatte eventuelle slanger som synes å være i fare for å mislykkes.
  • bør monteres på et lett tilgjengelig sted.
  • Sjekk olje og kjølevæske nivåer i heisens motor.
  • Kontroller at alle tilgangspaneler er sikret.
  • Sjekk ditt arbeidsområde for ujevnt eller ustabil grunn, og se på svingradius av maskinen for å sikre at det ikke treffer andre objekter når maskinen roteres.
 7. 7
  -Plattform rm kontroll-plattform>. Dette gjør det mulig for motoren å løfte sveives fra plattformen, og går i inngrep med plattformen kontrollpanelet for styring av heisens operasjon.
 8. 8
  Pass på at den røde kill switch knappen trekkes ut på bakken kontrollpanelet.
 9. 9
  Sett på en egnet fallsikring sele. Juster suspensjonen webbing så den passer ordentlig, og sjekke tilstanden på snoren.
 10. 10
  Klatre inn i arbeidet kurven (plattform), klinke porten, og fest fallsikring snoren til d ringen gitt på plattformen.
 11. 11
  Kontroller at all kontroll identifikasjon på konsollen er lesbar. Det finnes flere forskjellige elektriske brytere og joystick som styrer heisen drift, og hver skal være tydelig merket, inkludert kjøreretningen de kontrollerer.
 12. 12
  Trekk den røde kill switch knappen ut for å aktivere motoren start bryteren og slå på konsollen. Legg merke til at på konsollen er det også et instrument klynge som bør gi minst følgende grunnleggende informasjon:
  • En tilt eller ut av nivå varselindikator
  • En kapasitet meter. Ettersom bommen forlenges, endrer mengden av kapasiteten normalt på hver maskin. Booming ut i en liten vinkel reduserer kapasiteten maskiner med så mye som en halvpart.
  • Bensinmåler
 13. 13
  Skyv motorens startbryter. Dette er vanligvis angitt med en spy motor symbol. Hvis motoren ikke slår over når bryteren er trykket inn, må du kanskje sjekker bakken kontrollkonsollen kill switch eller hovednøkkelen for å sikre at de er i riktig posisjon. Se i bruksanvisningen hvis du ikke kan få maskinen til å skru lett.
 14. 14
  Stopp og ta deg tid til grundig skanne området over og rundt deg, ser spesielt for kraftlinjer eller andre farer.
 15. 15
  Se på plattformen for en støvel som kabinett. Dette er kontrollen hendelen i inngrep, og blir operert ved å plassere foten i bootlike dekselet og trykke ned bryteren med tåen på boot aktivere for maskinens kontroller. Motoren skal rev opp når bryteren fungerer som den skal, og de fleste maskiner er utstyrt med en alarm som lyder når den drives for å advare tilskuere maskinen er i bevegelse.
 16. 16
  Veksle bommen kontroll bakover for å løfte bommen. Gå sakte til å begynne med, det tar tid å bli vant til bevegelse av bommen. For heiser er utstyrt med en hastighetsskiven funksjon, ringe eller velg lav hastighet til du er komfortabel betjening av maskinen. Mest løfteutstyrslastebiler bommene er hevet ved å trykke på venstre veksle eller joystick fremover, og kraften du bruker er proporsjonal med hastigheten bommen opererer. Nyere heiser har en sikkerhetsanordning som er innebygd i begge joysticks (bomkontroll og kjøre / styre) som krever at du løfte en ring under rattet på styrespaken for å la enheten å engasjere seg. Dette hindrer plattformen i å bevege seg uventet hvis kontrollen er bumped mens du arbeider.
 17. 17
  Svinge plattformen til å bli kjent med denne bevegelsen / funksjon. Dette gjøres ved veksling joysticken i den retningen du vil bommen til å svinge (venstre eller høyre, eller med / mot klokka). Se opp for hindringer som helst du svinge bommen.
 18. 18
  Teleskopet bommen ut og inn ved veksling kontroll indisert for denne funksjonen. Merk at mindre, kompakte antenne heiser ikke kan ha teleskopiske segmenter i bom deres.
 19. 19
  Gjør deg kjent med resten av antenne heiser kontroller, for eksempel rotering av plattform kontroll og plattformen tilt kontroll. Øve på å bruke hver av heisens funksjoner i en klar, flatt område før manøvrere den nær en struktur du har tenkt å jobbe videre med den.
 20. 20
  Kjør maskinen for å få følelsen av styring / kjøring kontroller. Du bør senke arbeidsplattformen til om lag tre meter over bakken, med bommen telescoped i sin korteste lengde, og posisjonere plattformen med en liten vinkel fra senterlinjen av drivhjulene slik at du kan se i fronten av maskinen mens den er i bevegelse. Igjen, er det presserende du øve i et nivå, åpent område før manøvrering rundt strukturer eller hindringer.
 21. 21
  Bruk høyre (vanligvis) joysticken til å engasjere drivhjulene. De fleste styrespaker har styring knapper på toppen, så å snu hjulene til høyre, slå den høyre knappen (reverseres dersom du sikkerhetskopierer maskinen), ta til venstre, slå den venstre knappen. Presse frem på joysticken for å drive maskinen forover, og trekk styrespaken rygg mot rygg maskinen. Igjen, merk at jo lengre du skyve eller dra styrespaken, jo raskere maskinen vil, så dytte og dra styrespaken forsiktig til du blir kjent med bevegelse av maskinen.
 22. 22
  Gjør deg kjent med alle maskinens kontroller og funksjoner før du nærmer deg en struktur eller plassering hvorfra du har tenkt å arbeide. Tålmodighet er kritisk i drift en antenne heis, og feil kan være dødelig eller svært kostbare. Les advarslene nedenfor, og husk, sjekk ut bruksanvisningen for detaljert informasjon om den aktuelle heisen du bruker.

Tips

 • Hvis mulig, finne en person som har erfaring i å operere en antenne heis for å hjelpe deg å lære sikker bruk av maskinen.
 • En annen kilde for utstyr og ekspert råd om bruk kan være lokale tree trimming selskaper eller signere / belysning vedlikehold selskaper, som kan bringe en maskin til deg og betalt per time, mens du gjør det aerial work. Kostnaden kan være mindre enn å leie fra en leie av utstyr antrekk, når du tenker på daglig minimum og leveringskostnader.
 • Planlegge nøye slik at heisen kan brukes effektivt.
 • Sørg for at batteriet du velger vil ha tilstrekkelig rekkevidde og kapasitet til å gjøre jobben.

Advarsler

 • Fjern master kontroll-tasten når maskinen er ubevoktet.
 • Aldri overstige maskiner kapasitet.
 • Bruk en egnet fallsikringssystem / sele.
 • Kontroller tilstanden maskinen daglig.
 • Hold klar av kraftledninger.
 • Bruk aldri en antenne arbeidsplattform for heising belastninger.
 • Se opp for hindringer ved kjøring og betjening av maskinen.
 • Hold arbeidsplattformen ren og fri for rusk.

Ting du trenger

 • En klar, nivå arbeidsområdet
 • Stabil jord å kjøre på
 • Sikkerhetssele / fallsikringssystem