Wkino

Hvordan dekorere en marokkansk tema soverommet

Hvis du ønsker å hente hjem det eksotiske, romantiske atmosfære av Arabian Nights, er soverommet et flott sted å gjøre det!

Trinn

Hvordan dekorere en marokkansk tema soverommet. Male veggene i varme farger.
Hvordan dekorere en marokkansk tema soverommet. Male veggene i varme farger.
 1. 1
  Male veggene i varme farger. I en marokkansk rom, er dette et svært viktig skritt, for å få de rike, eksotiske følelsen du vil, er du nødt til å være modig og plukke rike farger (varme, røykfylt nyanser er spesielt bra for å skape en innbydende rom). Fordi Marokko er et viktig handelssenter, krydder gjør god inspirasjon - tenk på safran gull, eller varm kanel rødt.
 2. 2
  Male taket. Det er vel verdt den ekstra innsatsen det tar å male taket. I et rom fullt av rike farger, vil et hvitt tak stikke ut som en sår tommel. Du kan bruke samme farge som du brukte til veggene, eller velge en nyanse i samme farge familie. (For eksempel, hvis veggene er en støvete oransje, kan det hende at taket være en støvete orange-rød... du vil akkurat nok kontrast til å gi en følelse av dybde.) Variasjon er fint, men vær forsiktig med å velge et tak farge som er vesentlig forskjellig fra vegger - vil du være i stand til å få inn masse drama senere.
 3. 3
  Male støping. Dette inkluderer gulvlister, vinduskarmer, kronen, dører og alt annet du kan komme unna med maleriet. Igjen, husk, om du ikke ønsker å forlate noe hvitt. I Marokko er det antatt at blå dører er lykke, men ikke la det begrense deg. For støping din, kan du velge en farge som gjør kontrast med vegger og tak (dette vil være din aksent farge), men prøv å plukke farger med en lignende undertone. Hvis vegger og tak er støvete, dempede farger, bør støping ikke være en ren eller "true" farge. Hvis du er usikker, spør om hjelp uansett hvor du kjøper din maling.
 4. 4
  Evaluer møbler. Fordi Marokko er et handelssentrum, kan du komme unna med et bredt spekter av stilarter i din nye soverommet. Foruten stykker som faktisk marokkansk eller mauriske, afrikanske og asiatiske møbler kan fungere godt også. Se hva du kan male eller endre for å passe ditt tema. Marokkanske innredning har mange mørke tresorter, så tenk flekker eller maling brikkene du allerede eier. Vanligvis reupholstering et gammelt stykke er billigere enn å kjøpe nytt, så vær kreativ. Når det er sagt, noen ganger, er et møbel rett og slett ikke hensiktsmessig, og ikke mengden av beis eller maling kan endre det. Samle opp noen slike mislykkede stykker, og donere dem til en Bruktbutikk.
 5. 5
  Kjøp nye møbler. Når du har brukt opp møbler du allerede har, er det på tide å gå på shopping. Siden du leter etter unike møbler, second-hand butikker, loppemarkeder og garasje salg vil ofte være fantastiske ressurser. Ta samme kreativ tilnærming som da du var å evaluere dine egne møbler - når du kjøper brukte møbler, bør du alltid prøve å se sitt potensial. Du må kanskje fikse opp et stykke når du har fått den hjem, så ikke la det skremme deg av. Mens du er shopping, se etter intrikat utskåret treverk, innlagt design og dekorative metallarbeid, og ta disse når du kan. Til slutt, ikke glem at "autentisitet" er aldri så viktig som å finne ting du kommer til å elske. Dette bør alle om å uttrykke deg selv.
 6. 6
  Finn tilbehør! Mens det er aldri noen klare regler om hva du må sette i soverommet ditt, her er noen forslag for å skape den rette atmosfæren.
  • Tepper - selv om rommet ditt er allerede teppebelagte, kjøpe små tepper og spre dem rundt i rommet for en plysj, luksuriøse følelsen.
  • Gardiner - se etter mønstre i farger som kompliment dem du allerede har på rommet ditt. Vær forsiktig med mønstre, men - noen vil rett og slett ikke være hensiktsmessig (blomster og prikker, for eksempel). Hvis du er usikker, se etter en enkel vertikal stripe, og konsentrere seg om luksuriøse teksturer. Kjøp gardinene slik at de nå helt til gulvet, selv om vinduene ikke.
  • Lamper - stemningsbelysning er ekstremt viktig. Se etter hengende lamper laget av farget glass eller punktert tinn, eller til og med stoff eller papir lanterner.
  • Stearinlys - samme som lampene. Plasser nok rundt rommet for en varm glød.
  • Stoff - hang stoff uansett hvor du muligens kan. Heng en baldakin over sengen din, eller drapere det tilfeldig over stoler - ha det gøy, og bruke rikelig! Bruk en rekke forskjellige teksturer, også, fra tunge stoffer som fløyel eller lerret å filmy gossamer, for en rik, lagdelt følelse.
  • Nips - selv om du aldri har forlatt hjembyen din, vil du at rommet for å si at du har vært over hele kloden. Samle små, eksotiske stykker som gjør at du tror på utenlandske steder, og sette dem tilfeldig rundt på rommet ditt.
  • Puter - kjøpe så mange av disse som du kan, og sette dem overalt. Med tepper og puter, bør gulvet være så innbydende som en gigantisk sofa.

Tips

 • En marokkansk rom handler om stemning. Bruk ting som røkelse og eksotisk musikk å virkelig få mest mulig ut av det.
 • Ikke vær redd for å være eklektisk. En del av appellen til Marokko er det flott blanding av kulturer, så bland fritt. Mens absolutt ikke marokkansk, en streng av røde julelys gir en fantastisk, sexy glød - hvis du er åpent sinn, vil du finne innredning overalt.
 • Likeledes, ikke vær redd for rike farger. Selv om jeg ikke kan anbefale en aubergine lilla som en vegg farge, kan det være nydelig på gardiner, puter eller tepper. Lilla, turkis og kobolt er alle marokkanske farger (og det er på ingen måte en uttømmende liste). Gå for drama når det er mulig!
 • Et rom som dette er ofte en pågående prosess. Jo mer du samler, jo rikere rommet ditt vil se ut, så hold øye overalt.