Wkino

Hvordan bruke en elektrisk høvel

Hånd høvler kommer i flere størrelser, fra små kunne brukes én hånd, til tunge spesielle formål de med kutt til 300mm bredt.

Dette er et bilde av en liten en. Med en 80mm kutt bredde og en lengde på 290mm. Den har en 580 watts motor og veier inn på 2,5 kilo. Det gjør 15 000 RPM. (Ikke rart de kaller dem buzzerne). Det er et godt valg for montering dører og generelt liten planende jobber.

Trinn

Hvordan bruke en elektrisk høvel. Elektriske høvler eller summere er nesten alltid brukt med TCT kanter kuttere.
Hvordan bruke en elektrisk høvel. Elektriske høvler eller summere er nesten alltid brukt med TCT kanter kuttere.
 1. 1
  Elektriske høvler eller summere er nesten alltid brukt med TCT kanter kuttere. De tungsten bladene vare så mye lenger mellom skarphet, spesielt med løvtre tømmer og kryssfinér.
 2. 2
  Med HSS (High speed) bladene kan du vanligvis skjerpe dem selv et par ganger på en standard olje stein, hvis du har en av de små jigs som holder to blader på en gang. Når de er sylskarpe de slo en TCT blad hendene ned for finish.
 3. 3
  Også tilgjengelig er tveeggede solide tungsten-karbid mini kniver som er en kaste bort jobb når kjedelig. De glir inn i en spesiell kniv. Hvis du har en masse planer arbeid å gjøre de vil være økonomisk.
 4. 4
  Når du bruker en buzzer sette bryteren på forsiden for dybden på kuttet, og bruke det som et grep for venstre hånd. (Hvis du er en rett hander) Din høyre hånd styrer maskinen. Fast holde den bakre tabellen på ferskt kutt overflaten. Den venstre hånden brukes til balanse.
 5. 5
  Alle buzzerne i denne klassen som vanligvis kommer med et gjerde-guide.
 6. 6
  Hvis du har mye av kryssfiner kanter til flyet, bør du vite at det er vanskelig på høvel kniver. (End korn og lim). Så bruk din gjerdet for å få ekstra liv ut av bladene.
 7. 7
  Sett gjerde for å gjøre kutt i den ene siden av bladet og når det blir kjedelig, flytte den litt å jobbe med en skarpere delen av bladet. Beveger seg over hele bredden av bladet i etapper før det er jevnt kjedelig og klar for en skarpere.

Tips

 • Avslutt kuttet, men ikke la den buzzer ned flatt på benken. Bruke litt av skrap å hvile foran på, så det er et gap under kniven. (Se bildet) Gjør dette til en vane. Du trenger ikke ha noe å berøre bladet eller i det ved et uhell. Denne måten du ikke trenger å vente på det å slutte å spinne heller.

Advarsler

 • Bruk vernebriller for å holde støv og skadelige fragmenter ut av øynene.
 • Hvis du kan, kjøpe pose som går på eksos av høvelen og vil du pusten mindre sagflis (og har mindre opprydding). Hvis du kommer til å gjøre en stor jobb, bære en malere maske og vurdere å sette en vifte til å blåse sagflis unna der du arbeider.
 • Noen hardtre, og behandlet tømmer, og absolutt kryssfiner og MDF-plater inneholder kjemikalier som er farlige. Bruk en god kvalitet støvmaske hvis det er tvil.
 • Et annet verktøy som er utformet for høyrehendte mennesker. Så venstre venstrehendte være spesielt forsiktig med sikkerhet.
 • Sett planleggeren på "laveste"-innstillingen slik at den ikke vil ta av mye treverk. "Høy" innstilling kan gjøre mye en skade ved å gjøre dype flenger.