Wkino

Hvordan skjerpe en lommekniv

Hva er vitsen med en kniv som er så kjedelig at det ikke vil kutte noe? Lommekniver er hendig, men på grunn av tilgjengeligheten deres, de blir vant til alle slags formål. Det er vanlig å se en person bruke en lommekniv for en utskjæring tre, klippe opp bokser, åpning mat pakker, selv poking på en uidentifisert bug, og deretter tørke bladet på seg buksene og sette den tilbake i lommen. Folk tåle en sløv kniv meningsløst - selv om en sløv kniv tar mer kraft for å bruke. Kniver bare ta noen få minutter å skjerpe. Muligens eierne ikke vet hvordan og er skremt av prosessen med å skjerpe en lommekniv.

Trinn

Hvordan skjerpe en lommekniv. Velg den type oppskarping stein du ønsker å bruke til å skjerpe lommekniv.
Hvordan skjerpe en lommekniv. Velg den type oppskarping stein du ønsker å bruke til å skjerpe lommekniv.
 1. 1
  Velg den type oppskarping stein du ønsker å bruke til å skjerpe lommekniv. Uansett hvilken type stein du velger, holder til en som er minst 2x6 inches vil gjøre oppskarping jobben enklere. Vann steiner, diamant steiner, eller en kombinasjon bryne er noen av de tilgjengelige alternativene.
 2. 2
  Smøre oppskarping stein. Et tynt strøk bør dekke stein. Formålet med glidemiddel er å hindre steinens porene fra clogging opp med registreringer og grus. Sliping eller maskin olje kan brukes med et bryne, blir tynnet oppvask såpe praktisk for bruk med en diamant stein og vann er et smøremiddel for en vann-stein.
 3. 3
  Identifiser fasvinkelen av bladet. Bladet av hver kniv er slipt i en bestemt vinkel for å passe til formålet med kniven. De fleste lommekniver har en skråkant på 10-15%. Se på din bestemt kniv og matche vinkelen mot den flate overflaten av oppskarping stein.
 4. 4
  Posisjon og vedlikeholde kniven posisjon med bladet vendt bort fra deg på bestemt bevel vinkel mot brynet når skarphet. Du vil vite om din engel er av hvis kniven blir riper på den en gang du begynner å slipe.
 5. 5
  Glir kniven ned og på slutten av brynet. Gjenta så mange ganger som nødvendig for å produsere en skarp kant, vanligvis ca 12 ganger. Som du perfeksjonere oppskarping ferdigheter, vil dette bli en mer sirkulær bevegelse av bladet over steinen. Kniver som er buet eller lengre enn bryne din trenger å bli blåst ned og over stein til jevnt skjerpe hele bladet.
 6. 6
  Skjerpe den andre siden av bladet. Vend kniven over og trekke bladet på tvers og på brynet, garanterer vinkelen. Gjør dette 6-8 ganger eller inntil en skarp kant er skjedd.
 7. 7
  Test din lommekniv for skarphet. Hold opp et stykke papir, og prøver å skjære ned gjennom papiret med kniven din. En skarp kniv vil lett gli gjennom papiret.
 8. 8
  Fullfør den siste finishen. Skjerping av bladet på en lommekniv etterlater små taggete kanter på bladet. Kjøre hver side av bladet ned en honing stang i en vinkel mer åpen enn den du holdt bladet på å skjerpe den. Dette fjerner grader og fine melodier bladet for skarphet. Honing er også en rask måte å oppdatere en kant i mellom sharpenings.

Ting du trenger

 • bryne
 • smøreolje
 • stykke papir
 • honing stang