Wkino

Hvordan bli kvitt rotet

Den beste måten å holde et hjem rent og organisert er å bli kvitt de tingene som du ikke lenger trenger. Rotet kan være belastende for hjemmet ditt liv, inkludert ganske enkelt å finne ting når du trenger dem. De fleste av oss har en tendens til å holde på ting som vi ikke lenger bruker, enten det er fra sentimentalitet, bekymrer knapphet eller ren treghet. Det er lurt å rydde bort gamle ting for å gjøre plass til nye.

Trinn

Hvordan bli kvitt rotet. Lag en haug av alle de tingene du ikke trenger (måter å sortere gjennom de tingene du ikke trenger er listet opp nedenfor).
Hvordan bli kvitt rotet. Lag en haug av alle de tingene du ikke trenger (måter å sortere gjennom de tingene du ikke trenger er listet opp nedenfor).
 1. 1
  Lag en haug av alle de tingene du ikke trenger (måter å sortere gjennom de tingene du ikke trenger er listet opp nedenfor). Plasser denne haugen i et stort, rent område, slik at du kan se alt og organisere det (6-10)
 2. 2
  Sorter gjennom elementene du enten har vokst eller ikke bruker lenger. Være brutal. Hvis det rote opp rommet, legg den i bunken. Tross alt, trenger du virkelig trenger disse blader som du har samlet inn siden 1998, men har sjelden lest?
 3. 3
  Tømme skapet / skuffer. Ta alle klærne som ikke passer, og gi dem til veldedighet.
 4. 4
  Ta alle bitene av papir du har liggende, og resirkulere eller kaste bort de du ikke trenger. Oppbevar resten i organiserte mapper
 5. 5
  Ethvert sted som tiltrekker seg rot, slik som sengen, rengjøre den, og fjerne alle elementene i dette området. Kast bort ting du ikke trenger, rengjøre skitne seg, og sette alt annet tilbake der det hører hjemme.
 6. 6
  Dele stor haug i tre underområder hauger.
  • Første haugen: Pile nummer én bør være de tingene som du stort sett bruker på daglig basis. For eksempel telefonen, verktøy, sko, og så videre. For nøkler, kanskje plassere dem i en bolle ved siden av, holde verktøy i en verktøykasse, eller kjøpe en sko arrangør. Hva som fungerer for deg og vil hjelpe deg å finne alle de viktigste elementene lett.
  • Second haug: Pile nummer to skal inneholde de tingene som du bruker minst en gang i uken eller en gang i måneden. Dette er elementer som hører hjemme i skap, garasjer eller andre steder som er ute av veien. Organisere disse i lagercontainere (helst klare seg, slik at du enkelt kan se innholdet) og merke dem. Andre elementer, for eksempel klær, henge på kleshengere og sette dem bort.
  • Tredje haug: Pile nummer tre bør inneholde de tingene som du ikke har brukt i minst seks måneder eller et år. Hvis du ikke har brukt dem i et år, sjansene er du kanskje aldri gjøre det. Derfor, bli kvitt dem. Gi ubrukte og uønskede elementer til veldedighet, slik at noen mindre heldige kan bruke dem.
 7. 7
  Ikke forvent å kunne fullføre alt dette på en dag. Avhengig av hvor ille rot er, kan det ta deg to dager eller en uke.

Tips

 • Prøv å gjøre ett rom om gangen. Starter på et hjørne og jobbe deg rundt et helt rom før du går videre til neste rom.
 • Angi en bestemt tid til å gjøre det. Prøv aldri å påta seg en slik oppgave etter en lang dag med arbeid.
 • Hold deg organisert! Arbeider i 15 minutter å rette et rom raskt et par ganger i uken er bedre enn å jobbe for dager å rydde et sted hvert år eller så.
 • Hvis du må gjøre det etter jobb, prøv å gjøre litt om gangen. Sett til side femten minutter hver kveld for å takle ett lite område - en skuff eller en hylle.
 • Donere elementer til Frelsesarmeen, Goodwill, etc. er fradragsberettiget. Dette kan inkludere gamle klær, gamle sko, gamle leker, gamle apparater, etc. Når du slippe av elementene, ber operatøren for en spesifisert kvittering. Noen ganger de lar deg spesifisere elementene selv. Sikre kvittering er signert og datert av sentralbordet. Dette kan da bli trukket i din skatt med fornuftige verdier for brukte gjenstander. TaxCut og andre skattemessige programvarepakker lett lede deg gjennom prosessen med å kreve fradrag, og kan også hjelpe deg tilordne fornuftige verdier til de donert elementer.
 • Lov deg selv en gave for eksempel en film, et nytt antrekk, eller en tur når du er ferdig. Belønning kan hjelpe deg å gå videre med prosjektet ved å gi et insentiv for å nå ferdigstillelse.
 • Hvis du bor i Australia laste opp rotet du ikke lenger trenger å Free Treasure www.freetreasure.com.au og få noen andre til å komme plukke den opp fra huset for å spare deg tid til å finne andre ting å declutter.

Advarsler

 • Ikke prøv å organisere et helt hus på en dag.
 • Før du starter oppgaven, sørg for at du har energi og tid til å fullføre den. En god tommelfingerregel er å ikke trekke ut mer enn du kan fullføre på en time. Sett en timer for en time, og når det er over, kan du bestemme deg for å gjøre en time hvis du har energi. Sørg for å gi deg selv en 15 - eller 20-minutters pause som en belønning i mellom timer - se på e-post, ta en kopp te, legge seg ned på sofaen.
 • Husk at det er forskjell på rot og elementer som gjør opp stemningen og miljøet uansett hvor du er renhold. Dette skillet avhenger av personen.
  • Du ønsker kanskje å ha en venn over eller en slektning til å hjelpe deg. Ikke invitere en hoarder å hjelpe deg eller du vil ende opp i en verre situasjon. Og pass deg for å invitere noen som er altfor ryddig. Hvis de prøver å kaste ut "verdifulle" elementer - du kan få panikk og ender opp med ikke å kaste ut noe!
 • Ikke tving deg selv til å gjøre det. Gjøre det hyggelig eller vil du snart mister interessen. Gi deg selv ros for å gjøre noen fremgang. En rotet som skjedde ikke over natten vil ikke bli ryddet opp over natten heller.