Wkino

Hvordan velge en god kontor anlegg

Alle som holder potteplanter vet at innendørs løvverk kan lyse en kjedelig, kjedelig atmosfære samt fjerne vanlige giftstoffer fra innemiljø og legge oksygen til gammel luft. Med litt omtanke, kan du velge det perfekte anlegget for å forbedre din arbeidsplass estetikk og din helse.

Trinn

Hvordan velge en god kontor anlegg. Vurdere kontor belysning.
Hvordan velge en god kontor anlegg. Vurdere kontor belysning.
 1. 1
  Vurdere kontor belysning. Selvfølgelig, en plante som trenger full sol ikke har mye av en sjanse i et vindu kopi rom, men finne ut hvor du kan sette planter på kontoret og finne ut hvor mye naturlig sollys de får i gjennomsnitt. Men når du er i tvil, lavt lys (skygge-elskende) planter vil gjøre det bra i de fleste kontor innstillinger (for eksempel toppen av et avlukke i midten av gulvet eller bort fra vinduene). Noen planter vil gjøre det bra hvis de plasseres i nærheten av de fluorescerende lys på kontoret. Hvis du har tilgang til sydvendte vinduer som gir mye sollys, vil du ha mer fleksibilitet i valg av planter.
 2. 2
  Bestemme hvor mye plass som vil bli utpekt for anlegget. Få en idé både av gulvet eller counter plass og den vertikale plassen som er tilgjengelig.
 3. 3
  Anslå hvor mye omsorg du vil være i stand til å vie til anlegget. Noen planter krever mer vedlikehold enn andre, og noen ganger kan det være vanskelig å finne tid i arbeidsdagen til vann eller beskjære dem. Vær ærlig med deg selv i vurderende hvor mye oppmerksomhet du og dine kolleger kan gi til anlegget (s).
 4. 4
  Bestemme formålet med plantene dine. Ulike planter kan gjøre forskjellige ting for deg. Hvis du i hovedsak ønsker å lyse opp et rom, vil du sannsynligvis ha en blomstrende plante eller en med fargerike, spraglete blader. Hvis du ønsker å fjerne så mye karbondioksid - eller legge til så mye oksygen - som mulig, bør du se etter en grønn plante med mye blad området. Enkelte planter, som for eksempel Areca palm, Kentia håndflaten eller Dracaena 'Janet Craig' er svært effektiv på å fjerne luftbårne kjemikalier som vanligvis finnes i kontorer.
 5. 5
  Sett din plante budsjett. Mens noen planter kan være svært dyrt individuelt, jo flere planter du har tenkt å eie, vil desto viktigere budsjettet være. Regne ut hvor mye du ønsker å tilbringe kjøpe planter. Også finne ut hvor mye innsats du kan putte inn i deres langsiktige vedlikehold.
 6. 6
  Forskning planter. Når du har dine spesifikasjoner, kan du ta dem med til din lokale hagen butikken og be en profesjonell til å foreslå noen planter som kan fungere. Du kan også forskning planter på internett for å finne noe som vil passe dine behov. Her er en kort liste over noen ofte vellykkede kontor planter for å vurdere:
  • Eføy
  • Philodendron
  • Fred lillies
  • Spider planter
  • Aloe vera
  • Aroid palm
  • Wave petunia
  • Dragetrær
  • Crotons
 7. 7
  Kjøpe anlegget. Du kan kjøpe fra din lokale hagen butikken eller bondens marked, eller du kan gjøre dine innkjøp på nettet. Uansett hvilken du velger, sørg for at du får friskere planter som er fri for mugg, råte og skadedyr. Dette er lettere å gjøre hvis du kan se plantene, selvfølgelig, men mange nettbutikker vil gi deg en garanti for å oppveie risikoen. Hvis du har et budsjett du kan prøve et firma som selger planter, dyrket spesielt for kontorer.
 8. 8
  Sett opp anlegget. Plasser en fangst skuff under anlegget for å samle opp overflødig vann, og sørge for at bunnen av anlegget er stabil. I tillegg, hvis anlegget vil kreve hyppig vanning, sette den et sted som ikke vil kreve at du bruker en stige eller stol for å nå den.

Tips

 • Sjekk jorda før du vann anlegget. De fleste planter dør av over-vanning snarere enn under-vanning. For mye kjærlighet kan drepe plantene dine, så stikke fingeren i jorda før du vannet for å se om det allerede er fuktig. De fleste planter (med unntak av sukkulenter som Jade planter eller "høner-n-unger") trenger vann ca en gang i uken. Sukkulenter trenger vann en gang i måneden. Tommelfingerregelen er at jo tykkere blader, jo mer vann de vil holde og sjeldnere anlegget vil kreve vann. Tynne blader og planter i blomst (African Violets) trenger hyppigere vanning. Bruk romtemperatur vann og ikke la det dryppe på gulvet. Tømme fatet du har plassert under anlegget for å hindre søl etter at anlegget er tømt. En god spyling en gang i måneden vil holde mineralforekomster fra forgifte plantene dine.
 • Shoppe rundt så mye som mulig, spesielt hvis du kjøper en stor mengde planter. Du vil være i stand til å finne de beste prisene på denne måten, men du vil også kunne få en rekke synspunkter på hvilke planter å velge. Store hardware-store kjedene kan virke som et røverkjøp, for eksempel, men du er sannsynlig å finne bedre råd (og ofte sunnere planter) på din lokale planteskole eller Bondens marked.
 • Mange kontor planter vokser godt fra borekaks. Ta stiklinger fra planter i andre kontorer eller din selv det kult anlegg i din naboene verftet. Når du setter kutte i vann, kan det ta fra en uke til seks måneder til roten. Planter som gjør det godt fra stiklinger rot raskt, mens andre kan bli vanskeligere, og noen vil ikke rot i det hele tatt.
 • Vurdere å organisere dine medarbeidere til å ta vare på alle plantene. Hvis du har mange planter på kontoret, kan det være vanskelig for en person å holde følge med dem. Hvis imidlertid flere folk bytter vanning og trimming hver uke, vil du være i stand til å gi mer pålitelig omsorg uten altfor store anstrengelser. Du vil også bygge arbeidsplassen kameratskap.
 • Ønsker å kjøpe planter, men ikke har mye penger å bruke? Vurdere å be arbeidsgiveren din til budsjett for kontor flora. Studier viser at planter øke de ansattes produktivitet og helse, så det er en verdig fordel for alle involverte.
 • Gå for variasjon - masse farger lyse opp kontoret. Det er sant at noen planter rett og slett ikke kan dyrkes på kontoret, men du har fortsatt en verden av muligheter. Ved å følge retningslinjene ovenfor for å finne den perfekte anlegget for hver plass, vil du sannsynligvis få et godt utvalg av løvverk på din arbeidsplass.

Advarsler

 • Sjekk din bygningens politikk på å ha planter på arbeidsplassen. Mens de fleste vil være glade for å ha noen løvverk, kan enkelte virksomheter være ganske fleksibel om slik at disse tingene, på grunn av brann-koder og andre retningslinjer.
 • Noen planter kan forverre allergier. En plante profesjonell bør kunne hjelpe deg å unngå disse, men du kan også ende opp med å måtte bytte en slags plante for en annen hvis dine medarbeidere har bivirkninger.
 • I det usannsynlige tilfellet at du har dyr på din arbeidsplass, utvise særlig aktsomhet for å velge planter som ikke er giftige for dem. Noen av de aller beste innendørs planter-Dieffenbachia, for eksempel-kan drepe små dyr. Selv vanlige planter, for eksempel misteltein, er farlig for hunder.
 • Ta godt vare på kontoret planter. Ikke bare er usunn planter en skamplett, men de kan også være farlig for helsen din. Stanseverktøy som angriper planter, for eksempel, kan føre til pusteproblemer hos mennesker.
 • Pass på kontoret anlegget ikke har en offensiv lukt. Noen planter som ser ganske vakker i blomst kan ha en lukt som er ganske bitter at mange mennesker kan finne støtende eller på annen måte belastende. Også, noen mennesker kan være ekstra følsomme for sterke lukter eller allergisk mot en bestemt plante.
 • Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en kaktus, sørg for at du setter den et sted der det ikke er en fare for huden din.

Referanser og noter

 • Hagearbeid Australia desember 2001