Wkino

Hvordan bli kvitt bananfluer

Gjør fruktfluer alltid slå deg til frukt bolle? Når de bosette seg i, disse ubudne gjester vet å overstay deres velkommen. Her er noen raske, enkle og miljøvennlige måter å kvitte hjemmet ditt av de pesky fruktfluer.

Trinn

Hvordan bli kvitt bananfluer. Rens grønnsakene dine på en provisorisk rengjøring stasjon utenfor hjemmet ditt.
Hvordan bli kvitt bananfluer. Rens grønnsakene dine på en provisorisk rengjøring stasjon utenfor hjemmet ditt.

Fjern matkilder tiltrekker seg fluer

Hvis du har en konstant bananflue problem, vil en liten bit av innsats gå en lang vei å bli kvitt bananfluer. Ved å fjerne ethvert spor av påviselige mat kilder fra fruktfluer, vil de bli tvunget til å gå et annet sted.

 1. 1
  Rens grønnsakene dine på en provisorisk rengjøring stasjon utenfor hjemmet ditt. La de gamle vesker utendørs og legg grønnsaker i en ny beholder eller pose før bringe dem inn i hjemmet ditt. Det er også best å plassere grønnsakene i kjøleskapet etter rengjøring dem igjen i huset vasken.
 2. 2
  Ikke kaste mat søppel i papirkurver.
 3. 3
  Dekke frukt bolle eller lagre frukt i kjøleskapet. Rosiner, datoer og svisker er favoritt attractants.
 4. 4
  Bruke eller forkaste alle overmoden frukt. Rotting frukt utelatt i boller og containere er en invitasjon til å avle fruktfluer.
 5. 5
  Ren åpnet beholdere av fruktjuice, gjæret eller eddik produkter. Dette inkluderer ketchup, sakkarin saus eller matvin. Forsegle godt og holde dem i kjøleskapet hvis mulig. Fluer elsker slike elementer.
 6. 6
  Sette ny myk frukt i en brun veske. Dette hjelper det modnes, men også holder frukten flyr bort fra de enkleste målene. De vil ha mer problemer med hardere skinned frukt som du kan utelate.
 7. 7
  Ikke holde noen grønnsaker eller kjøtt utklipp i søpla kan i ditt hjem. Plasser vegetabilske utklipp i en pose eller fryser pose og legg dem i fryseren med en gang. Du bør enten koke suppe av dem, sette dem i en komposthaug borte fra hjemmet og dekke med løv eller skitt, eller du kan holde dem lukket frosset og kaste dem bort i en utenfor søpla kan på dagen det fjernes.
  • Du kan også gjøre det samme med kjøtt utklipp, men du bør begrave dem veldig dypt i komposthaugen grunn av varmints som coons eller bjørn. Du kan også spraye over kompost haug med sitron duftende ammoniakk, som vil dekke opp lukten og bidra til å bryte ned kompost. Bland en kopp sitron duftende ammoniakk med to liter vann, deretter i sprinkling kan og strø løv eller skitt etter å begrave dem.

Skikkelig rene områder som tiltrekker seg fluer

Rydder opp alle rester av måltider, klemt mat, dryppet fruktjuicer, etc. vil bidra til å sikre at fruktfluer slutte å bry deg.

 1. 1
  Vask alle rettene etter bruk. Unngå å la retter bare sitter rundt skitne (hvis du har en oppvaskmaskin, pop dem inn der og lukket døren for å avvente en vask). Tømme avløp i vasken. Du kan også helle klorin ned i kloakken for å drepe eventuelle fruktfluer som kan avl der. Akkumulert avskum inne i vasken avløp er en yngleplass for fruktfluer. Bruk en billig flaske børste og et varmt vann skyll å rense ut i avløpet hver uke eller så. Flasken pensel må være liten nok til å passe forbi silnettingen. Selvfølgelig, aldri stikke hånden inn i en søppeltømming.
  • Etter rengjøring et avløp eller bli kvitt gamle frukt, vil peppermynte ekstrakt drive frukten flyr bort. Hvis du tar en del av et papirhåndkle og vri den inn i en veke, sted den ene enden inn i peppermynte ekstrakt, slik at en del av det på utsiden. Tips flasken for å fukte veken. Sett flasken av peppermynte ekstrakt på disken eller ved området som var infisert. Fluene vil bli borte. Dette fungerer bra hjemme, men også arbeider i barer i nærheten av avløp.
 2. 2
  Hvitvaske dishrags regelmessig. Om ikke annet, vaske dem grundig med såpe, skylles godt og vri tørt før du henger dem opp. Ikke la oppvask kluter i vasken som de vil gi en varm, mørk og mat-husing tiltrekkende. Fruktfluer rase og lever i varme fuktige steder som en søppeltømming og / eller avløp i vasken. Rengjøring og varmt vann på en jevnlig basis vil bekjempe disse mulighetene. Du kan også helle is ned i avløpet over natten.
 3. 3
  Tørk opp smuler og søl fra din skap, teller og gulv rett etter bruk. Leaving smuler rundt oppfordrer alle slags skadedyr, ikke bare frukt fluer.
 4. 4
  Ta ut all søppel daglig. Ikke gjenbruke plast liner søppelsekker.
 5. 5
  Rengjør sel av kjøleskapdøren, toppen og under kjøleskapet ukentlig. Du bør spesielt rengjøre fordampning pan hvis den har en.
 6. 6
  Rengjøre under og rundt oppvaskmaskin og komfyr med få dagers mellomrom.
 7. 7
  Dumpe ut mopp vann og rengjør bøtta og mopp fille. La aldri en mopp rengjort eller vaskevannet sitter rundt etter bruk.
 8. 8
  Fjern fuktig lo fra vaskerom. Det kan gå rett i søpla.
 9. 9
  Ta ut kompost daglig. Holde samlingen bin dekket hele tiden bortsett fra når du bruker den. Hold mat tillegg på haugen begravd under verftet avfall.

Fjerne frukt fluer allerede i rommet eller bygningen

Når fruktfluer er svever rundt, trenger du noen metoder for å fjerne dem raskt. Her er noen velprøvde metoder som virkelig fungerer.

 1. 1
  Prøv fang og slipp-metoden. Dette lett-å-lage metoden tar fordel av fruktfluer manglende evne til å komme tilbake opp i trakten når de har gått ned i glasset.
  • Slippe et stykke råtten frukt i en stor, ren krukke.
  • Plasser glasset nær den største konsentrasjonen av fluer. For eksempel, hvis fluene er hengende rundt frukt bolle, legg glasset i midten av frukten bolle.
  • Sett i et kjegle med et lite hull i bunnen i munningen av glasset. Den må ha den spisse enden pekte nedover. Frukt fluer kommer inn i kjeglen gjennom den store enden av munningen av flasken og finne veien gjennom hullet i flasken. De vil ikke være i stand til å komme seg ut.
  • Slipp dem utenfor når du har flere, hvis du vil.
 2. 2
  Lag en bolle felle. En annen veldig enkel felle som krever litt omsorg i piercing hullene.
  • Legg et stykke gammel, skinn frukt og litt vin, eller noen balsamico eddik i en bolle. En blanding av hvitvin og koriander frø fungerer veldig bra. Vineddik fungerer bra!
  • Dekk bollen tett (ingen rynker) med plastfolie.
  • Poke mange små hull i plasten med en gaffel. Vær nøye med å holde hullene liten skjønt - store hull kan gi rom for fluene å rømme igjen. Ideelt sett vil de fruktfluer gå inn og kan ikke komme ut igjen.
 3. 3
  Prøv en kombinasjon metode. Denne metoden er en lite av hver av de ovennevnte to metoder kombinert.
  • Lag en blanding. I en krukke, satt i tykk sukker, honning sirup, og en bit av råtnende frukt kuttet åpen. Varm opp rundt to tredjedeler av den totale mengden væske du ønsker. Sett i noen honning og en stor mengde sukker slik at det blir en sirup.
  • Hell litt eple cider eddik i glasset. Gjør dette til du kommer til ønsket mengde væske. Du kan også bruke rødvin eller en av de andre ingrediensene som er oppført.
  • Sett membran på. Pass på at den er forseglet til glasset og se fruktfluer inn. Styrken av agn vokser over tid når de gjærer. Dessuten har væsken den doble formål for drukning og angriper.
 4. 4
  La fluene sitte i en bolle på telleren, med overflatespenningen brutt. Du kan gi avkall på å bruke en trakt hvis du putter en liten bit av oppvaskmiddel i koppen med eddik og røre. De fruktfluer er fortsatt tiltrukket av eddik lukt og vaskemiddel feller dem. Vaskemiddelet faktisk reduserer overflatespenningen av væsken, slik at fluene til å lettere synke og drukne, hvis fruktfluer falle, det holder seg til vinger, slik at de ikke kan fly. Bruk litt frukt eller juice for å hjelpe tiltrekke fruktfluer.
  • Enhver liten beholder med en teskje av cider eddik, 2 ss vann, og en nedgang på to av oppvaskmiddel vil tiltrekke og drukne fruktfluer. Å drepe resten av befolkningen, prøv å helle en kopp eller to med varm / varmt eddik (kan fortynnes med halvparten vann) ned ditt kjøkken og bad avløp.
  • Fruktige luktende oppvaskmaskiner væsker (sitron, etc.) vil tiltrekke fruktfluer.

Andre metoder for å bli kvitt bananfluer

Det er enda flere måter å bli kvitt bananfluer, som forklart i dette avsnittet.

 1. 1
  Bruk skjermer for å dekke alle dine dører og vinduer. Dette vil hindre tilgang utenfra.
 2. 2
  Sett en husholdning fan nærheten av de mest sårbare områdene (for eksempel frukt bolle). Hold det blåser over frukten. Fluene kan ikke lande i et kryss vind. Hvis du gjør dette, sette noen flaske felle bort fra frukten.
 3. 3
  Lag en plast ziploc bag felle. Legg noen skiver av et eple inne i en Ziploc bag. Forlate en tomme (2,5 cm) åpne for å tillate skadedyr å gå inn og surround eplet. Zip posen lukket og slipp dem utenfor.
 4. 4
  Bruk av støvsugeren metoden. Fjern rengjøring av gulv vedlegg og suge fluene i sjakten. Jazz støvsuger slangen metoden ved hjelp av en avlyttet-on klart brus flaske, eller prøve et stykke klar plast, tapet i en sylinder eller trakt-form, festet til vakuum slangen. Kast støvet utenfor eller bli kvitt den indre posen.
  • Du kan også dyppe et par stykker av papirhåndkle eller bomullsdott i gelé eller cider eddik, og deretter sikkert tape dem inne i røret og tiltrekke seg fluer. Når du ser noen i røret, slå på vakuum.
 5. 5
  Bruk såpe. Piske opp noen såpevann med oppvaskmiddel.
 6. 6
  Fyll en fin misting sprayflaske med isopropanol. Spray på svever bananfluer. De vil falle til gulvet, og du kan feie dem opp og kast dem. Dette er ikke en effektiv insektmiddel - du må aktivt fjerne fluene for hånd, men det slår giftige sprøytemidler!
  • Du kan også bruke bare en fin tåke flaske å spraye mobs av fluer med vann, og de vil slippe til overflaten under. Fordi vingene er fuktig, de kan ikke fly slik at du enkelt squash dem uten at de får unna.
  • Annen alkohol fungerer også. For eksempel, la en tom flaske øl åpen og ubetjent. De fruktfluer vil fly i. Sett lokk på flasken og kaste bort.
  • Windex er en umiddelbar morder av de fleste små bugs. Hvis du finner en lapp av frukt fluer i et område du er villig til å bli våt, gi dem noen raske spray av Windex og se dem lide.
  • En annen spray metode er å bruke Clorox rengjøring spray. Tørk av overflater og døde fluer etterpå. Men må du lufte ut rommet du sprøyter fordi lukten kan være litt overveldende, anbefales ikke hvis du er bekymret for giftige inneluft.

Frukt fluer i hagen

Naturligvis, fruktfluer liker å spise frukt eller søt råtnende avlinger av treet, busk eller vintreet. Hvis du vokser frukt, kan dette være en reell plage som fruktfluer kan desimere dine hardt vunnet avling. Det er organiske måter å håndtere dem utendørs også.

 1. 1
  Slip en utelukkelse pose over grenene på treet som er fruiting. Posen bør tillate lys å fortsette å nå frukt og luft for å sirkulere uten at fruktfluer adgang til frukten. Slike poser kan vanligvis fås fra steder som leverer økologiske dyrkere.
 2. 2
  Kjøpe økologisk frukt fly spray fra et hagesenter eller organisk voksende leverandøren. Slike spray må gjøres på nytt regelmessig, på grunn av deres organisk natur, men dette er den beste ikke-toksisk tilnærming til voksende sunn frukt.
 3. 3
  Plukke frukt når den er klar heller enn å forlate det å råtne på grenen eller under treet. Plukk opp eller rake bort en overflod av frukt som har falt til bakken under treet, for å motvirke bananflue infestation.

Tips

 • Noen tror kanskje luftrenser vil jage frukt flyr unna, men det kan faktisk tiltrekke seg dem enda mer. Noe som har en søt lukt, for eksempel sitron eller appelsin parfymert luftrenser, vil tiltrekke fruktfluer.
 • Ikke bruk husdyrgjødsel eller innsjø vann for gjødsel i nærheten av huset. Dette er det samme som å gi et hjem for bananflue avl!
 • Henge noen gamle flypaper ruller over området av infestation. Det er stygt, men effektiv. Disse er ekstremt giftig skjønt. Brukes med forsiktighet og holde utilgjengelig for barn.
 • Når du bruker eddik, sørg for at du velger riktig type eddik. Hvit eddik virker ikke. Malt eddik og rødvin arbeid, bare ikke så godt som cider. Beer fungerer noen ganger også, som gjør balsamicoeddik. Vin fungerer svært godt, og en vinflaske med en tomme eller så igjen kan brukes uten en ekstra trakt.
 • Hvis eddik ikke virker, prøv soyasaus. Bourbon fungerer også - forlater toppen av av det meste tom flaske vil fungere som en trakt felle.
 • Dekk brennevinsflasker som har helle tut på dem med et lite ark med cellofan. Rene flasker under tuten med en ammoniakk basert renere, annenhver dag.
 • Hvis du har en gass komfyr med en konstant pilot lys, plasserer felle på den varme delen av komfyren toppen. Dette vil bidra til å spre lukten av eddik.
 • Fruktfluer forstand rask bevegelse. Tilnærming dem svært sakte med en fuktig papir håndkle på bad speil og skap, og du får dem hver gang.
 • En potteplante kan være fri for fruktfluer ved at skitt tørke helt mellom hver vanning. Dette dreper det meste av larver, de voksne lever ikke lenge og vil snart være borte. Vær ekstra nøye med å sjekke jord for tørrhet og omgående re-vannplanter med stive blader fordi de vil ofte bli tørr og dø.
 • Hvis du bruker fryseren metoden, være oppmerksom på at enkelte fluer kan overleve prosessen i opptil en dag.

Advarsler

 • Hvis sprøyting noe giftig, for eksempel Clorox, bare gjøre det når rommet er godt ventilert. Vurdere iført en maske også. Denne metoden anbefales ikke hvis du ønsker å holde inneluften trygt å puste.
 • Hold feller vekk fra kjæledyr og barn, spesielt de som inneholder potensielt skadelige produkter.
 • Plasser aldri hendene i en søppeltømming enheten - dytte noe ned med en tresleiv eller lignende redskap bare. Følg instruksjonene fra produsenten før alt annet.

Ting du trenger

 • Ett ark
 • Ett glass eller klar plast cup
 • Bowl
 • Scotch tape / teip
 • Cider eddik, eller annen væske agn
 • Råtten frukt agn
 • Apple cider, malt og rødvin (for plast to-liters brusflaske metoden)
 • Sprayflaske
 • Flaske av peppermynte ekstrakt
 • Papirhåndklær
 • Andre elementer som er nevnt i teksten