Wkino

Hvordan å vaske polyester

Polyester er et syntetisk stoff som vanligvis motstår rynker, falming og krymper når det tas vare på skikkelig. Selv om det kan pille og enkelt flekk med oljebaserte søl, er polyester et sterkt stoff som brukes til å lage mange plagg som folk har på seg hver dag. Polyester er også brukt til å lage blandinger som gjør bomull og andre stoffer mer holdbare. Bruk disse tipsene for å vaske polyester enkelt og effektivt.

Trinn

Hvordan å vaske polyester. Vask polyester sammensveiset blanding plagg innsiden ut.
Hvordan å vaske polyester. Vask polyester sammensveiset blanding plagg innsiden ut.
 1. 1
  Vask polyester sammensveiset blanding plagg innsiden ut. En polyester sammensveiset blanding stoff kan karret lett og kan ta på klips, trim eller knapper fra andre elementer. For å unngå eventuelle snags eller skade på plagget ditt, slå den innsiden ut før du kaster den inn i vaskemaskinen. Mens det er ikke nødvendig å gjøre dette med andre polyester blander, kan det bidra til å redusere pilling i enkelte plagg.
 2. 2
  Bruk varmt vann og vanlig oppvaskmiddel når du vasker polyester plagg. Kaldt vann kan ikke effektivt fjerne flekker fra polyester, særlig olje-baserte flekker. Varmt vann kan gradvis krymping og fargetap. Varmt vann vil bidra til å fjerne flekker og beholde plaggets form og størrelse. Hell i litt tøymykner for å redusere virkningene av statisk stoff. Polyester er utsatt for statisk seg uten tøymykner.
 3. 3
  Tørre polyester plagg i tørketrommelen ved hjelp av en lav temperatur. Sjekk tørkeprosessen regelmessig. Polyester plagg som tørker for lenge eller for varmt for en innstilling kan krympe og føre til at plagg som passer dårlig. Polyester tørker raskt og holder formen når tørket skikkelig. En tørketrommel ark kan bidra til å redusere statisk klynge i tørketrommelen. Polyester elementer også kan være luft-tørket, men det er viktig å holde dem ute av solen når tørking. Når luft-tørking, omforme plagget før du henger eller ligger flatt til tørk.
 4. 4
  Suge hvite klær over natten i en blanding av 1 liter varmt vann og 1/2 kopp automatisk oppvaskmiddel. Maskinoppvaskmiddelet bidrar til å lyse hvithet av elementet. Vanlig blekemiddel kan være for hardt for polyester plagg. Unngå bruk av blekemiddel når du vasker hvite polyester elementer.
 5. 5
  Hånd-vask polyester plagg for å få dem rene. Swirl dem i varmt vann og skyll med rent vann. For å tørke hånd-vasket elementer, brette dem og trykker dem mot bassenget side å presse ut ekstra vann. Elementer som er farget med en oljebasert beis eller har gulnet med alderen bør vaskes i maskin til å gjenopprette dem til før tilstanden.

Tips

 • Les alltid omsorg tag på klær før du forsøker å vaske eller rense dem. Elementer som indikerer "Dry Clean Only" bør tas til et profesjonelt renseri i stedet for vasket hjemme. Men koder som bare sier, "Dry Clean" kan ofte bli vasket trygt for hånd.

Ting du trenger

 • Vaskemaskin og tørketrommel
 • Vaskemiddel
 • Oppvaskmiddel
 • Jern eller dampbåt