Wkino

Hvordan å vaske merino ull

Merinoull er en av de høyere kvalitet ull, og er laget av merino sau. Mange plagg som gensere, luer, skjerf og votter er laget av denne luksuriøse ull. Du vil ønske å vaske merino ull med forsiktighet slik at den ikke blir ødelagt. Her er noen måter på hvordan å vaske merino ull.

Trinn

Hvordan å vaske merino ull. Vask merino ull for hånd.
Hvordan å vaske merino ull. Vask merino ull for hånd.
 1. 1
  Vask merino ull for hånd.
  • Å gi ull en håndvask anbefales. Det er den mest skånsomme måten å ta vare på dette stoffet. Fyll en bøtte med nok varmt vann til å dekke dine plagg. Legg et mildt vaskemiddel. Du kan bruke en merino ull vask eller noe annet vaskemiddel som er skånsom og laget for sarte plagg.
  • Helt senk din brikke i vannet og la det trekke i 3-5 minutter. Skyll den med varmt vann for å få såpe ut.
  • Ikke vri eller vri den til å drenere vannet. Ta plagget og klem det å få så mye vann ut som mulig. Du kan også legge den ut på et håndkle og rull plagget i den slik at håndkleet absorberer vannet. Legg den flatt på et tørt håndkle eller på et tørkestativ slik at den kan tørke.
 2. 2
  Bruke vaskemaskinen for å vaske merino ull.
  • Hvis du gjør kaste ull i vaskemaskinen, sørg for at det er på en svak syklus. Hvis maskinen din ikke har dette, velg en syklus som er merket egnet for strikker. Ikke kaste dem i vanlig syklus som agitasjon kan ødelegge plagget. Bruk varmt vann og en mild såpe.
 3. 3
  Har din merino ull renses.
  • Dette valget bør ikke brukes for ofte. Renseri bruker barskere kjemikalier som vil skade ull over tid. Håndvask er fortsatt det beste alternativet, men å ha det renses er tillatt på anledningen.
 4. 4
  Fjern eventuelle flekker umiddelbart.
  • Slik fjerner du flekker kan du bruke litt mild såpe. Hvis du har et fett flekken, dryss litt maismel eller babypudder på den. Gni pulveret forsiktig på flekken før du ser det kommer ut på andre siden. Gi plagget en shake for å fjerne eventuelle gjenværende pulver. Hvis flekken er der fortsatt, gjenta prosessen til det forsvinner.

Tips

 • Shampoo er et levedyktig alternativ såpe, da det er beregnet for protein-basert fiber.
 • Hvis du ikke har noen mildt vaskemiddel eller ikke ønsker å kjøpe spesielle ull vasker, kan du bruke Palmolive flytende vaskemiddel. Denne retten såpe er mild nok til å bruke på din merino ull.

Advarsler

 • Sjekk alltid etiketten på ull vasker og følg instruksjonene. Noen vil kreve at du bruker kaldt vann eller har andre spesielle instruksjoner.