Wkino

Hvordan å vaske marmorgulv

Marmorgulv er elegant, men rense dem kan være et spørsmål om bekymring hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det riktig. Det finnes kommersielle marmor rengjøring produkter på markedet, og disse er sterkt anbefalt fordi de har riktig og vil ikke spise bort eller matte marmor. Hvis du heller vil gjøre det selv fra bunnen av, er dette mulig også.

Trinn

Hvordan å vaske marmorgulv. Hell kaldt, rent vann i en bøtte.
Hvordan å vaske marmorgulv. Hell kaldt, rent vann i en bøtte.

Hjemmelaget forberedelse

 1. 1
  Hell kaldt, rent vann i en bøtte.
 2. 2
  Tilsett vaskemiddel eller stein såpe væske til det kjølige vannet. Vaskemiddelet må være nær nøytral pH (rundt 7) og veldig forsiktig.
 3. 3
  Bruk normal mopp og vask som vanlig. Bruk overlappende korte slag i en rytmisk måte.
 4. 4
  Mopp igjen grundig med rent vann fritt for smuss.
 5. 5
  La gulvet lufttørke.
 6. 6
  Deal med slitemerker og flekker ved å delta i individuelt. Bruk en pute og en mild nøytral pH pulver rengjøringsmiddel eller porsjon vaskemiddel for å fjerne, gni bare langs korn av marmor i en rett linje. Ikke gni i en sirkulær måte, da dette vil sette merker.

Voks gulvet (sel)

 1. 1
  Hvis du kan voks marmorgulv, gjøre det. Å gjøre dette vil bidra til å hindre opptak av smuss og holder gulvet veldig skinnende. Bare bruke en hard voks, myk voks kan misfarge marmor.

Kommersielle preparater

Kommersielle preparater er tilgjengelig for marmor overflater og deres bruk vil variere i henhold til produsentens instruksjoner. Denne delen er bare en presisering av hvor du finner dem og ting å vurdere når du bruker dem.

 1. 1
  Se etter marmor gulv renere i jernvareforretninger og gulvrengjøringsoppgaver spesialiserte selskaper. Stone Tech ®, Resolve ®, eller enkle grønne ® er ofte anbefalt av profesjonelle, kommersielle gulvpleie selskaper på grunn av sin milde kjemikalier og nøytral pH.
 2. 2
  Følg produsentens anvisninger. Det er viktig å stille spørsmål til forhandleren som til bestemt merke.
 3. 3
  Være prisbevisste. Kommersielle marmor rengjøringsmidler kan være dyrt, men det er mulig å Eke dem ut hvis du sikre at gulvet er polert.
 4. 4
  Oppbevar kommersielle preparater utilgjengelig for barn og kjæledyr til alle tider.

Forebyggende metoder

Holde marmorgulv flekken, riper og skitt gratis er en konstant jobb og det er noen "forebyggende tiltak" som du kan vurdere å ta, som følger.

 1. 1
  Holde en stor, kvalitet dørmatte ved alle innganger fører til marmorgulv fra utsiden.
 2. 2
  Unngå bruk av marmor i områder der næringsmidler tilberedes eller forbrukes. Hvis dette ikke kan bli hjulpet, bruke tepper under spising eller matlaging områder.
 3. 3
  Fjern alltid snø støvler før du går på marmor. Salt vil oppløse marmor og kan også pit det.
 4. 4
  Hold kjæledyr off marmorgulv. Klørne kan oppstå riper hvis de går på tvers av den gjentatte ganger.
 5. 5
  Nøye opprettholde en god fot, gratis gulvet er ferdig som anbefalt av marmorgulv fagfolk. Marmor er svært vanskelig, og gjør en utmerket slitasje overflaten, men det er også ganske porøs. Dersom den beskyttende overflaten er lov til å slite av marmor vil absorbere noe spores over det eller sølt på den resulterer i farging.

Tips

 • Clean søl umiddelbart fordi marmor er svært porøs.
 • Hvis noen av de rengjøringsmetoder føre til at marmor til kjedelig, prøv å gni på tinn oksid pulver med en tykk klut eller elektrisk buffer. Skyll av og tørk.
 • Marjorie Harris gir også denne løsningen for behandling av fettflekker på marmor. Vær oppmerksom på at det inneholder eddik og kan derfor ikke være ideelt for din situasjon, men hvis flekken er allerede dårlig, og du jobber raskt, kan denne metoden være egnet (men test først!).
  • Ivareta umiddelbart. Som marmor er svært porøs, vil den suge opp væske.
  • Bland en del fint pimpstein pulver, en del vasking soda, en del fint pulverisert kritt og en del hvit eddik. Bland til du har en lime.
  • Test øye på pastaen. Eddik er skadelig for marmor, derfor er det viktig å teste denne løsningen på et lite synlig del først for å se om det markerer. Hvis den ikke gjør det, kan du bruke det kort på flekken. Gni inn med en myk klut.
  • Rens øyeblikkelig med mild flytende vaskemiddel og vann som har blitt ferdigblandet med natron.
 • Våtsliping og kjemisk stripping kan hjelpe marmorgulv i desperat behov for en stor renovering.

Advarsler

 • De fleste av de såkalte "nøysom hjem forbindelser" vil faktisk gjøre mer skade enn godt for marmor. Mikser av husholdning rengjøringsmidler, alkohol eller sitron-baserte rengjøringsmidler vil etse marmoren på samme måte som eddik vil.
 • Marmor er veldig myk og porøs (kalsiumkarbonat), det vil reagere dårlig på sure eller sterkt alkaliske materialer. Problematiske rengjøringsmidler inkluderer eddik, ammoniakk (ofte nevnt som alternative rengjøringsmidler), alkohol (inkludert Windex), slipende rengjøringsmidler som Ajax, kommersielle fliser rengjøring forberedelser, etc.

Ting du trenger

 • Varmt vann
 • Bucket
 • Nøytral pH vaskemiddel eller flytende stein såpe
 • Mopp
 • Filt og pulver rengjøringsmiddel for spot fjerning
 • Egnet gulv voks, hard utvalg