Wkino

Hvordan å presse et egg uten å bryte den

Er det mulig å presse et egg så hardt du kan uten å bryte den? Svaret er - ja! Vi har alle lært på den harde (og rotete) måte at egg kan være skjør, men til tross for sitt rykte, egg er utrolig sterk. Imponer dine venner og deg selv ved å gjøre dette enkelt eksperiment.

Trinn

Hvordan å presse et egg uten å bryte den. Plasser et egg på fingrene.
Hvordan å presse et egg uten å bryte den. Plasser et egg på fingrene.

En hånd metode

 1. 1
  Plasser et egg på fingrene.
 2. 2
  Lukk hånden slik at fingrene er helt pakket rundt egget.
 3. 3
  Klem egget ved å påføre jevnt trykk over hele skallet.
 4. 4
  Se på alles forbauselse (for det meste din egen) som egget forblir hel og hånden din er tørr!

2 hånd metode

 1. 1
  Snøre fingrene sammen.
 2. 2
  Plasser egg på langs mellom håndflatene.
 3. 3
  Klem håndflatene sammen så hardt du kan på de punktene i egget.

Tips

 • Ved fullstendig omgir egget med hånden, trykket du søke ved å klemme fordeles jevnt over hele egget. Men ikke egg ikke takler ujevnt krefter som er grunnen til at de sprekker lett på siden av en bolle.
 • Hvis du er litt nervøs for utfallet, prøv forsegling rå egg i en glidelås-lås (plast) pose før du setter press på det, eller hold egget over vasken hvis du er i super modig kategori. Eller gå ut og prøve det.
 • Egg er like i form av en tre-dimensjonal bue, en av de sterkeste arkitektoniske former. Den buede formen på skallet fordeler trykket jevnt over hele skallet i stedet for å konsentrere det på noe enkelt punkt.

Advarsler

 • En grunn til at dette trikset ofte ikke klarer å fungere, er at selv en nesten-usynlig, hårfestet sprekk vil føre til at egg å bryte lett, uansett hvor jevnt du legge press. 3D-bue strukturen er faktisk veldig sterk, men det tar bare en mindre svakhet å svekke det dramatisk. Les deg opp på Paris flyplassterminalen kollaps for en større skala eksempel på dette fenomenet. Så inspisere egg svært nøye ved å holde den opp til et sterkt lys før du prøver det. Hvis det er enda et snev av en sprekk, bruke en annen egg.
 • Vær forsiktig med å bære en ring mens klemme. Den ujevnt trykk av ringen mot skallet vil resultere i en morsom visning av flygende eggeplomme.
 • Ikke prøv dette eksperimentet nær teppe, gardiner, eller noe annet som er vanskelig å rengjøre elementet. Hvis dette forsøket mislykkes, vil eggeplomme fly i alle retninger.
 • Dette fungerer bare hvis du perfekt gjelde jevnt trykk. Les en diskusjonsside for eksempler på vellykkede og mislykkede forsøk på dette trikset.
 • Ikke prøv dette i butikken før du kjøper egg. Den kjøpmann vil ikke bli underholdt.

Ting du trenger

 • Egg
 • Papirhåndklær (valgfritt)
 • Glidelås-lock plastpose som nevnt i tips (valgfritt)