Wkino

Hvordan å plukke dewberries

Dewberries er en vanlig ville bær som vokser i mange deler av Nord-Europa, med flere nære slektninger i mange europeiske land. Relatert til bringebær, Boysenberries og bjørnebær, de er mindre og mindre produktive, men for det de mangler i størrelse, gjør de opp for i smak. Her er noen trinn for å hjelpe deg høste disse deilige bær vellykket.

Trinn

Hvordan å plukke dewberries. Bestemme når bærene skal begynne bærer i din region.
Hvordan å plukke dewberries. Bestemme når bærene skal begynne bærer i din region.
 1. 1
  Bestemme når bærene skal begynne bærer i din region. Normalt dewberries begynner å modnes ca 6 uker etter siste minusgrader i et område, og fortsette å bære flere uker, hvis ikke tørke eller ekstrem varme fører dem til å bli sovende.
 2. 2
  Finn et sted der du kan plukke. Kontroller at du er på offentlig eiendom, eller har tillatelse til å oppgi private eiendom til fôr for bær. Motorvei og jernbane rett-på-måter, skogbruk brann baner, og landeveier er gode steder å lete. Vær oppmerksom på at enkelte highway avdelinger spray ugressmidler på rett-på-vei, slik at du kan ha å gjøre litt research for å sørge for at bærene du finner er trygg å spise.
 3. 3
  Se etter tegn på modning bær. Du vil merke mørkegrønne klumper av buskete vinstokker med rødlig lilla stilkene i åpne områder med full sol og god drenering. Kort tid etter siste frost, vil disse klumpene være dekket med lyse, hvite, fem-petaled blomstrer, og kort tid etter, vil bærene vises. Se når de går videre fra grønt, til rødt, så dyp lilla eller blank svart, noe som medførte at de er klar til å plukke.
 4. 4
  Kle deg riktig for en utendørs opplevelse. De dewberry vinstokker er dekket med skarpe klistremerker, så lange bukser og solide støvler anbefales. Lange ermer er en veldig god idé. DAB på noen myggmiddel hvis du er følsom for insektbitt, og ta på litt solkrem eller bære en bredbremmet hatt for å beskytte huden din.
 5. 5
  Finn et egnet plukking beholder for din innsats. Plastposer, vil små spann som en gallon iskrem bøtter eller plast miksing boller arbeide for dette trinnet. Håndtak vil gjøre bærer disse beholderne lettere hvis de har dem. En ett eller to liter bøtte med håndtak festet til beltet vil frigjøre begge hender for plukking, eller en hånd for plukking og en til å holde pinne.
 6. 6
  Ta med en spaserstokk eller annen redskap for å sondere de tykke Briar vinstokker for slanger eller andre farer hvis du skal plukke i et område med tykk vekst der du ikke kan se området hvor du går tydelig.
 7. 7
  Finn et område for å plukke der det er rene områder å stå, for å unngå en uventet konfrontasjon med slanger eller brann maur eller andre uønskede skapninger. Ideelt sett vil du plukke på et sted hvor det er minimalt med støv fra trafikk eller andre kilder, siden bær er små fliker gjøre rensing av støv fra dem vanskelig.
 8. 8
  Undersøke området rundt dewberry vinstokker for farer, som kan omfatte veps reir, gift eik eller, brann maur, eller til og med giftige slanger. Se etter trafikk farer også, hvis du plukker langs en kjørebane.
 9. 9
  Lær å skille de viktigste bær, har de som er helt moden, men ikke begynt å visne. Se etter feil brodd markerer hvor stinkbugs eller andre skadedyr har allerede spist middag på frukt din. De ideelle bær blir blank svart, med en fast følelse, og lite rødt vises på noen av fliker.
 10. 10
  Plukk bær langs omkretsen av plasteret av vinstokker du søker, velger de på vertikale stammer som kan nås uten å plassere hendene for langt inn i floke. Dewberry vinstokker har små, sylskarpe torner som lett kan stikke en intetanende picker smertelig.
 11. 11
  Ta tak individuelle bær nøye for å holde fra knusing eller blåmerker dem. Trekk bær i en vinkel fra stammen, bryte den bort i stedet for å slite det. Dette vil forlate bud på vintreet stengler, snarere enn bær, sparer tid senere når du rengjør dem.
 12. 12
  Trekk bær i koppen av håndflaten din, slik at du kan bruke tommelen og fingrene til å fortsette å plukke frem håndflaten er full, snarere enn å ta individuelle bær til bøtte hver gang du plukker en.
 13. 13
  Drop bærene i beholderen din nøye, holde dem fra å bli knust eller mørbanket. Disse bærene har svært anbud skins, og misbruker dem vil gjøre det umulig å rengjøre dem grundig for å spise senere.
 14. 14
  Vask bær når du får dem hjem ved å plassere dem i en stor bolle, og sakte fylle bollen med vann til bærene har nok vann og plass til å flyte fritt. Rør dem forsiktig med hånden for å fjerne skitt eller rusk som ble samlet inn med dem.
 15. 15
  Nyt dine bær i en fersk kake, skomaker, eller dekket med fløte og sukker.

Tips

 • Plukk tidlig om morgenen mens det er dugg på vinrankene eller rett etter en regnskur for friske, rene bær.
 • Hold bær ut av solen mens du reiser, og beskytte dem fra å bli rystet om og mørbanket.
 • Se deg rundt på alle severdighetene mens du plukker. Du kan se dyr, deres spor, andre bær som modnes senere, og tonnevis av våren villblomster.
 • Ikke vask bær før du er klar til å bruke dem, så vannet vil gjøre det lettere for muggsopp å vokse på overflaten. Bær kan fryses umiddelbart for senere bruk - fjerne fra fryseren, skyll og bruke i oppskrifter uten tining.

Advarsler

 • Klapperslanger er hyppige gjester i vill dewberry patcher, hvor de kan ofte finne et lett måltid.
 • Forvente å møte Redbugs, også kalt Chiggers. Disse små midd spesielt foretrekker varme, fuktige områder som området bak knærne og rundt waistbands av klær. Redbug bitt kan føre til en liten, kløende, røde Welt. For å unngå Redbug biter, bruk en insektsspray på klær hvor den kommer i kontakt med bakken og vegetasjon, dusj og skifte klær snart etter bærplukking. Å behandle en Redbug bite, påfør en liten mengde anti-klø krem ​​som inneholder prednizone, hydrokortison, hydrogen peroxide og capsaicin krem ​​er også effektive i å lindre kløe, som er et bad av Epsom salter eller vanlig eddik. Noen mennesker tror at, i likhet med den tropiske og subtropiske chigoe loppe, kan redbugs eller chiggers hule under huden, og dermed bli drept ved å bruke en skvett av klar neglelakk til den synlige hvite prikken i midten av Welt, og dermed frata den innebygde chigger av luft. Imidlertid er chigger biter forårsaket av larvestadiet av midd, som lever av huden ved biting og injisere et fluid fordøyelseskanal. Innen den ubehag av bittet er lagt merke til, har midd allerede avdød; det aldri kryper under huden.
 • Dewberry Briars, men små, kan påføre smertefulle sår.

Ting du trenger

 • Passende klær for utflukt din
 • Beholdere for å plukke i