Wkino

Hvordan å dyrke din egen mat


For hele menneskehetens historie, har folk klart å brødfø seg selv, enten ved,, samle og / eller småbruk. Nå, med storskala matproduksjon, er hagearbeid ofte bare en hobby. Men voksende ens egen mat kan bety økt sikkerhet, helse og trivsel. Siden detaljene å vokse din egen mat avhenger av din unike locale, her er en generell oversikt for å komme i gang.

Trinn

Hvordan å dyrke din egen mat. Bestem hva avlinger kan du heve befinner deg.
Hvordan å dyrke din egen mat. Bestem hva avlinger kan du heve befinner deg.

Planlegging

 1. 1
  Bestem hva avlinger kan du heve befinner deg. Åpenbare faktorene omfatter klima,, nedbør, og tilgjengelig plass. En rask og morsom måte å lære hva gror godt i klima er å besøke en nærliggende gård eller hage. Her er noen detaljer å spørre erfarne dyrkere om eller undersøke deg selv:
  • Klima. Noen steder bare har en kort vekstsesong, slik som Nord-Europa og Afrika. Dette betyr økende raske produserende plantesorter som kan høstes og lagres for vinteren. Andre områder har ettåring varmt vær, hvor friske grønnsaker og korn kan høstes ved behov.
  • Jord. Avhengig av hvilken type du har tilgjengelig, kan du forvente svært høy avkastning fra et stort område, eller magre avlinger fra små områder. Den beste planen å følge er å plante en mat avling som blomstrer i dine forhold som en stift, og bruke overskuddet land å vokse "luksus" mat som krever mer gjødsling og innsats.
  • Nedbør. Ingen planter trives med minimal nedbør, så de fleste matplanter kreve betydelige mengder vann fra vanning eller nedbør. Vurdere den normale nedbøren prisen for ditt område, og tilgjengeligheten av vanning når du velger avlinger. Hvis du bor i et tørt område, bør du vurdere å samle regnvann.
  • Plass. Hvis god plass er tilgjengelig, kan du være i stand til å vokse nok av mat ved hjelp av konvensjonelle metoder, men der plassen er begrenset, må du kanskje se på andre teknikker, blant annet, container hagearbeid, sharecropping, og vertikal hagearbeid.
 2. 2
  Forstå hvordan en vekstsesong spiller ut. Dyrking av mat er mer enn bare å plante frø og venter på en innhøsting. Nede i "vokser"-delen, er en typisk sekvens av trinn i en eneste voksende avling av en plante. Du må forberede hver annen plante avling utgangspunktet på samme måte, men når du har forberedt jorda for planting, kan du plante så mange forskjellige vekster som du ønsker på en gang.
 3. 3
  Bli kjent med de ulike typer matplanter. Vi tenker ofte på grønnsakene vi ser i produserer delen av et marked som hage grønnsaker, og i en viss forstand er dette sant, men å virkelig dyrke din egen mat, må du vurdere hele dietten. Dette er en generell liste over hvilke typer mat du vil ønske å vurdere å vokse.
  • Grønnsaker. Dette inkluderer belgfrukter, blad grønnsaker, rotfrukter, mais (korn, vurderes nærmere senere), og vining grønnsaker som squash, agurk, melon og gresskar. Disse gir mange viktige næringsstoffer og vitaminer, blant annet:
   • Proteiner. Belgfrukter er en god kilde for proteiner.
   • Karbohydrater. Poteter og rødbeter er en utmerket kilde til komplekse karbohydrater, samt mineraler.
   • Vitaminer og mineraler. Bladgrønnsaker, som kål og salat, samt vining grønnsaker som agurk og squash, er en god kilde til mange viktige vitaminer og mineraler.
  • Frukter. De fleste forstår at frukt er en god kilde til vitamin C, men de bidrar også mange andre vitaminer og mineraler i kostholdet ditt, så vel som å tilby et bredere spekter av smak å nyte. Frukt kan også ofte bli bevart ved tørking eller hermetisering, så kjøling er ikke nødvendig å lagre overskudd.
  • Korn. Voksende korn er ikke hva folk flest ser for seg når de tenker på voksende sin egen mat, men korn er et fast innslag i de fleste dietter. De er fylt med karbohydrater og fiber, og kan lett bli lagret i lange perioder av gangen. I mange tidlige sivilisasjoner, og i noen land i dag, er korn den viktigste matvaren for befolkningen. Denne kategorien av matplanter inkluderer:
   • Mais. Ofte spises som en grønnsak med måltider, er mais også en allsidig korn som kan lagres helhet, unshucked, avskallede (fjernet fra Cob, med hele kjerner), eller malt til måltid for bruk i å lage brød eller grøt retter som havregrøt. Corn er trolig den enkleste korn til å vokse for hjemmet livsopphold bonde. er den enkleste måten å bevare den for vinterbruk.
   • Hvete. De fleste er kjent med hvete, hvorfra vi får det meste av mel vår for baking alt fra brød til kaker og bakverk. Hvete butikker godt etter innhøstingen, men høsting seg selv er mer arbeidskrevende enn det er for mais, siden hele anlegget er vanligvis skåret ned, sheaved (plassert i hauger), samlet og tresket (slått for å frigjøre frøene), og malt til fint pulver (mel).
   • Havre. Et annet korn, havre til konsum behandlet mer enn hvete eller mais, og arbeidsmarkedet er involvert i høst er lik hvete. Likevel kan det bli vurdert et alternativ i noen områder der det er lett dyrket.
   • Rice. For våte områder, områder som er utsatt for flom, eller som kan bli oversvømmet, ris er det opplagte valget. Rice er vanlig dyrket i grunt neddykket jord, og er høstet mye som hvete er.
   • Andre korn inneholder bygg og rug, som er lik hvete og havre.
 4. 4
  Velg avlinger og varianter som passer til din voksende regionen. Det er der instruksjonene i denne artikkelen ikke kan være nok til å gi omfattende og nøyaktig informasjon som er spesifikk for deg. I stedet vil vi se på grunnleggende økende krav til ulike planter i henhold til standard voksende regioner, som fastsatt av USDA (Europa Department of Agriculture) på deres anlegg hardførhet kartet som du kan være i stand til å bruke ved å sammenligne klima i form av bredde-og høyden til din bestemt region.
  • Bønner, erter og andre belgfrukter. Disse er plantet etter trusselen om frost, og krever 75 til 90 dager å produsere frukt, som kan fortsette å produsere så lenge plantene er tatt vare på til høsten frost.
  • Gresskar. Denne gruppen av planter, blant annet squash, melon og gresskar, og er plantet etter siste forventet frost, og tar mellom 45 dager (agurk) til 130 dager for gresskar, for å produsere slakteferdig frukt.
  • Tomater. Denne frukten (vanligvis grupperes sammen med grønnsaker) kan plantes i containere hvis holdes varm, og transplantert inn jord etter at trusselen om frost, og vil produsere sesong lange tillegg.
  • Korn. Det er en stor forskjell i vekstsesong med korn, samt sommer og vinter varianter av mange av disse. Generelt sett, sommer korn, som mais og sommer hvete, er plantet nær slutten av vinteren når minusgrader ikke er forventet å fortsette i mer enn et par uker, og de tar ca 110 dager å modne, deretter en annen 30-60 dager tørke tilstrekkelig til å høste for lagring som frø.
  • Frukthage frukt. Epler, pærer, plommer og fersken regnes som frukthage frukt i de fleste steder, og ikke krever årlig planting. Trærne som bærer disse fruktene krever beskjæring og vedlikehold og tar vanligvis 2-3 år før produsere sin første, beskjedne avling. Når trærne begynner å produsere frukt, bør avkastningen øke årlig, og etter at de blir modne og etablerte, kan et enkelt tre produsere bushels av frukt hvert år.
 5. 5
  Utvikle en "farm plan" på land du har tenkt å bruke for matproduksjon. Du trenger å løse spesifikke problemer i planleggingen, inkludert dyreliv inngrep, som kan kreve eller andre permanente tiltak, siden noen planter krever mer sollys for å kunne produsere enn andre, og topografi, siden tilling svært bratt bakken er full av problemer.
  • Liste opp alle mulige avlinger du vil forsøke å dyrke på land. Du bør prøve å ha så forskjellige et utvalg som mulig å møte ernæring krav nevnt tidligere. Du kan være i stand til å anslå en total avkastning per crop element ved å forske den økende suksessen til andre i ditt område, eller ved hjelp av informasjon fra kilden du kjøper frø fra. Ved hjelp av listen, og planting plan du begynte tidligere, må du beregne hvor mye sæd som du trenger. Hvis du har massevis av plass, anlegg et overskudd for å tillate dårlig ytelse til du har en god forståelse av hva du gjør.
  • Planlegger å bruke ditt land så effektivt som mulig hvis du er begrenset i verdensrommet. Bortsett fra i svært kalde områder, kan du forvente å være i stand til å vokse og høste sommer, høst, vinter og våren avlinger. Dette vil tillate deg å nyte noen ferske råvarer året rundt. Rødbeter, gulrøtter, blomkål, sukkererter, kål, løk, neper, kålen, sennep greener, og mange andre grønnsaker faktisk foretrekker vokser i kaldt vær hvis bakken ikke fryser. Vinteren avlinger er også mye mindre utsatt for insekt problemer. Hvis du er veldig stramt på plass, bør du vurdere dine alternativer (se tips).
 6. 6
  Planlegg på lagringsmetode. Hvis du kommer til å vokse korn, må du låver som vil holde lagret innhøsting tørt og trygt fra insekter og skadedyr. Det er sannsynlig at hvis du har tenkt å produsere all den maten du spiser selv, vil du finne at en kombinasjon av lagring og bevaring metoder vil være nyttig. Punktene ovenfor nevne flere av disse metodene, men som en oppsummering, de vanlige metodene for lagring av matvarer er:
  • Tørking (eller dehydrering). Dette er en nyttig metode for lagring av frukt og noen grønnsaker. Det kan gjøres uten høyteknologiske gadgets i de fleste ganske tørre, varme klima.
  • Canning. Dette krever beholdere (som er gjenbrukbare med unntak av lokkene, som kan forringes over tid), men krever skikkelig forberedelse, kokeutstyr, og dyktighet. Beising er vurdert i denne artikkelen som en "hermetisering"-prosess, selv om det ikke trenger å være slik.
  • Frysing. Dette er igjen krever noen matlaging fremstilling, så vel som en fryser og riktige beholdere.
  • Sengetøy. Ikke tidligere nevnt, er dette en metode for lagring av rot avlinger som poteter, rutabagas, rødbeter og andre roten avlinger. Det gjøres ved å legge produktet i en tørr, kjølig, plassering i et strå seng.
  • I Ground Lagring: Mange rot avlinger og Cole avlinger kan overvintret i hagen. I de fleste tilfeller er det viktig å hindre bakken i å fryse. Mildere vinterklima kanskje bare trenger en frost teppe. Men kaldere klima kan trenge mulch på opptil en fot og en plast dekker. Denne typen lagring er en effektiv måte å spare plass og holde produsere friske.
 7. 7
  Bestem fordelene med denne aktiviteten i forhold til kostnaden. Du vil investere en betydelig sum penger i oppstartskostnader hvis du ikke har adgang til materiale og utstyr tilgjengelig i begynnelsen. Du vil også ha mye av arbeidskraft investert, noe som kan føre til ekstra utgifter hvis du gi avkall på en vanlig jobb å forfølge dette arbeidet. Før du investerer mye tid og penger, forskning dine lokale vekstforhold, tilgjengelig beskjære valg, og din evne til å håndtere denne arbeidskrevende innsats. Fordelene vil omfatte å ha mat som du kan nyte uten å bekymre av ugressmidler, plantevernmidler og andre forurensninger, unntatt de som brukes etter ditt skjønn.
 8. 8
  Starte prosjektet i etapper. Hvis du har rikelig land og nok utstyr, kan du begynne på en ganske stor skala, men med mindre du har tilstrekkelig kunnskap og erfaring, vil du bli gambling at plantene du velger er egnet for jordsmonn og klima. Å snakke med folk i ditt område vil ofte gi deg den beste kilden til informasjon om valg av avlinger og planting ganger, men hvis dette ikke er et alternativ, plante "prøve" beplantning av nye avlinger det første året for å se hvor godt de produserer. Begynn på en mindre skala, kanskje prøver å vokse et sett prosentandel av mat krav for å gi deg en idé om den totale avkastningen du kan forvente, og arbeid deg oppover til en selvforsynt nivå.

Økende

 1. 1
  Bryte bakken. For dyrket mark, er dette rett og slett prosessen med å løsne jorda, og "slå under", eller dekker, planter eller plante rester fra en tidligere avling. Det kan også bli referert til som "", og er gjort med en plog eller rorkult trukket av trekkdyr eller traktoren, eller i liten skala, med en selvdrevet maskin som kalles en "rototiller". På en liten tomt og på grunn av økonomiske begrensninger, må du kanskje gå tilbake til bruk av hakke, spade og hakke. Dette kan oppnås kollektivt. Du bør fjerne noen store steiner, røtter og lemmer, tunge akkumulering av vegetasjon og annet rusk før flisleggingen.
 2. 2
  Permittere rader. Med moderne landbruksutstyr, avhenger denne prosessen på type avling blir plantet, og "no till" plante faktisk hopper dette og det forrige trinnet. Her er vi vurderer den generelle metode som ville bli brukt av noen som ikke har denne type utstyr og kompetanse. Merk av det området du har tenkt å plante, og med en hakke eller pløye, lage en litt hevet seng i løs jord i en linje tvers av lengden på tomten. La deretter fure (et grunt groove kutt i jord) med din valgte redskap.
 3. 3
  Plasser frøene i furen på den dybden som kreves for den aktuelle avlingen du plante. Dette kan variere i henhold til ditt valg av planter. Som regel saftige planter som belgfrukter (bønner og erter) og meloner, squash, er agurker plantet mellom 3/4 og 1 cm (2 - 2,5 cm) dyp, hvor korn og poteter kan være plantet 2 1/2 til 3 januar / 2 inches (6,3 til 9 cm) dyp. Etter å ha plassert frø i furen, dekke dem og tamp (forsiktig pakke ned) jorda lett så frøet seng (dekket fure) ikke tørker ut så raskt. Fortsett denne prosessen til du har antallet rader du planlagt på planting.
  • Alternativt kan du "start" frø innendørs (for eksempel i et drivhus) og transplantere dem senere.
 4. 4
  Dyrke avlinger når bakken blir pakket av nedbør, eller ugress bli et problem. Fordi du plante denne avlingen i rader, vil du være i stand til å gå midt mellom rader (middles) for å oppnå dette, hvis du gjør dette for hånd. Du vil ønske å holde jorda rundt røttene løsnet uten å skade røttene selv. Du kan søke mulch å redusere, om ikke eliminere "luke" / uønsket vekst av uønskede planter.
 5. 5
  Se etter insekter og dyr som kan skade plantene dine. Hvis du ser bladene som har blitt spist, må du finne ut hva som forårsaker skaden. Mange dyr finner ømme unge planter i en hage mer appetittvekkende enn innfødte vekst, så du blir nødt til å beskytte plantene fra disse, men insekter er en mye mer utbredt problem med dyrking av mat. Du kan finne du er i stand til å holde insektskader til et minimum ved å fjerne og drepe dem slik du finner dem, men for alvorlige problemer, må du kanskje ty til kjemisk eller biologisk kontroll (bruk av omkringliggende bug frastøtende planter).
 6. 6
  Harvest. Du er nødt til å utdanne deg til en viss grad på når du skal høste din avling. Mange vanlige hage grønnsaker høstes når de blir modne, og fortsette å produsere gjennom hele vekstsesongen med riktig pleie. Korn, på den annen side, er oftest høstet når de er fullt modnet og tørr på planten. Høsting er en arbeidsintensiv virksomhet, og som du blir erfaren i å vokse, vil du oppdage at du trenger å redusere produksjonen av noen planter, slik at høsting kan styres.
 7. 7
  Bevare. For vanlige grønnsaker, har du flere valg for å lagre dem gjennom ikke-voksende sesongen. Gulrøtter, kan neper og andre rotgrønnsaker lagres godt inn i vintermånedene i kjøleskapet eller en rot kjeller. råvarer er ett alternativ for langsiktig bevaring av kjøtt, frukt og grønnsaker, og for frø typen avlinger som belgfrukter, vil dette gi gode resultater. For sukkulenter og, kan det være lurt å vurdere hermetisering eller frysing din avling. Et vakuum sealer vil gi bedre resultater i frysing grønnsaker for langsiktig bruk.

Tips

 • Selv familier som ikke spiser mye kjøtt ofte bestemmer seg for å heve noen dyr som for å ha egg. Kyllinger kan mates meste på avfallet fra en familie hage, vil de spise vegetabilske skreller, foreldet brød, og mange andre ting du ellers ville kaste ut eller kompost. Når kyllingene slutter å legge ut, er det på tide å planlegge en kylling middag.
 • Bygge et drivhus, som vil tillate deg å dyrke mat hele året, selv i kaldt klima.
 • Snakk med naboer om co-ling. Det er lettere å administrere et mindre antall ulike vekster, og du kan være i stand til å vokse nok til noen av ditt valg av mat for to familier, og en annen familie ville vokse nok av andre vekster som du kan bytte dem.
 • Se på eksterne kilder av mat å supplere oppdrett innsats. Fiske, kan samle bær og nøtter, på jakt etter spiselige planter som vokser vilt i din region, selv fangst og jakt være muligheter for å øke omfanget av kostholdet ditt.
 • Ikke gi opp voksende dine egne grønnsaker i vinter! Tenk voksende spirer på kjøkkenet. Hvis du vokser en rekke spirer, for eksempel reddik, brokkoli, alfalfa og kløver, vil du ha en rekke forskjellige smaker og typer grønnsaker du vil legge friske grønne til kosthold for å supplere frossen og hermetisert sommer grønnsaker.
 • Se på alternative metoder for dyrking av mat hvis plass er svært begrenset og ditt ønske om (eller må) er tilstrekkelig til å rettferdiggjøre det. Det finnes en rekke av høy produksjon, kompakte voksende metoder. Her er noen med en kort beskrivelse og linker til kilder med mer detaljert informasjon:
  • Hydroponic hagearbeid. Dette er en metode for å vokse i et flytende medium, også kjent som "soiless landbruk".
  • Vertikale hagearbeid. Denne metoden bygger på "vining" avlinger som vanligvis krever mye plass til å spre seg, noe som gir lavere enheter per kvadratmeter. Ved bygging trellises, gjerder eller andre støttestrukturer, kan du multiplisere din avkastning per kvadratmeter, som vinrankene vil vokse oppover, i stedet for utover.
  • Container økende. Noen planter kan dyrkes i nesten hva som helst (selv en gammel toalett, selv om klebrig). Voksende planter i "blomsterkasser" har vært vanlig i mange år for å gi en behagelig effekt i den ellers sterile miljøet i en byleilighet, men den samme prosessen kan brukes til å vokse mindre, mindre rot avhengige matplanter, som paprika, squash, tomater og andre.
  • Pottage hagearbeid. Dette gir konsentrerte blokker av grønnsaker og rotasjoner. Dessuten kan det bli en vakker måte å erstatte en front plenen.

Advarsler

 • Økende din egen mat kan gjøres, men du vil være prisgitt naturen, i form av skadedyr og vær, enten som kan ødelegge hele avlinger på bemerkelsesverdig kort tid.
 • Økende din egen mat krever tålmodighet, utholdenhet og mye bøying og løfte og bære. Vær forberedt på å svette. Bruk sokker i henhold tresko eller lett å rengjøre fottøy. Beskytt deg mot sol og insekter (flått og mygg bære livstruende sykdommer) ved å vaske grundig og ofte.
 • Forside hermetisering må gjøres skikkelig for å være sikker, for å unngå botulisme og andre sykdommer.
 • Vær ytterst forsiktig med sopp. Pass på at du vet at de er trygge å spise. Hvis du er i tvil, ikke konsumere dem i det hele tatt.

Ting du trenger

 • Egnet land for jordbruksformål.
 • Lagringsmetoder, verktøy og plass.
 • Tilstrekkelig sol og tilgang til vann
 • Økende utstyr.
 • Frø og gjødsel
 • Oppdrett magasiner, for eksempel Mother Earth News