Wkino

Hvordan å plante en rose

Hvor mange ganger får du vakre roser bare å grue at de må dø? Vel, det er mulig å plante de vakre roser i ditt eget verksted. Du må ha god jord, rikelig med sollys, vann, og den mest spesielle ingrediensen av alt, litt tålmodighet.


Trinn

Hvordan å plante en rose. Velg de tøffeste stengler.
Hvordan å plante en rose. Velg de tøffeste stengler.
 1. 1
  Velg de tøffeste stengler. Når roser er gitt eller kjøpt, finne roser med de tøffeste stengler, og sørg for at bladene forblir intakt.
 2. 2
  Trim roser. Når du har helt adskilt ordningen, trimme den nederste delen av rose i en vinkel (ca. 25 grader).
 3. 3
  Grav et hull. Med en hagearbeid spade, grave et hull omtrent like rund som en te kopp skål.
 4. 4
  Fyll hullet 1/4 full med vann.
 5. 5
  Plasser ca tre roser omtrent en tomme fra hverandre i hullet.
 6. 6
  Plasser steg så langt ned i grunnen til hvor et blad 'gren' er begravet i tillegg. Sørg imidlertid at bladet selv må utsettes uten jord.
 7. 7
  Nøye erstatte jord mellom områder av roser.
 8. 8
  Vann igjen til jorda er fuktig.
 9. 9
  Hold vanning av roser to ganger i uken før solen er oppe eller etter at solen har gått ned.
 10. 10
  Legg merke til at blomsten på rosen vil dø, men bladet vil forbli grønn og levende. Grenen som holder rose vil bli brun og tørr, er dette greit. Men hvis bladet dør, kan du ha en død vekst. Det er der de andre to roser kommer inn i bildet. Minst én vil overleve, hvis riktig behandling er tatt.
 11. 11
  Pleier rosene gjennom årene. Året etter, vil rose planten bærer flere blader. Roser kan ikke blomstre samme år, men neste vår kan det.

Tips

 • Hvis du vil at rosebusk å fylle ut i midten, trim tilbake bladene som de begynner å vokse, vil de komme tilbake neste vår fyldigere.
 • Når du trimme den sterke lager fra rosebusker utendørs, kan du også bruke denne teknikken til å plante dem i en annen del av hagen din. Etter et år, å følge disse instruksjonene, bør du ha en annen rosebusk sprer vill.

Advarsler

 • Fortsett å vanne rosebusk (es) en gang i uken når solen ikke lenger skinner på den. Dette er viktig fordi hvis du vanne den i sollys, vann igjen på bladene varme opp og drepe planten. Så ta vare på vannet når solen ikke skinner på den.