Wkino

Hvordan å øke storfe

Det er mer enn én måte å heve storfe, er at noe som alle, nybegynner og veteran cowboyer likt. Hvordan storfe er reist ikke bare avhenger av den enkelte oppdra dem, men rasen, klasse og type storfe i bekymring. For eksempel, ammekyr er hevet forskjellig fra melkekyr: ammekyr er oppdratt til å leve med minimal administrasjon og heve en kalv som er i 95% av alle tilfeller solgt for biff, og melkekyr er oppdratt til å gi melk, men ikke øke en kalv. Såvidt kjøttfe er bekymret, det er langt flere varianter som hvordan disse type storfe er oppvokst enn med melkeku.

Som sådan, vil denne artikkelen bare fokusere på de generelle aspekter ved oppdrett av storfe, bare kort berøre base med både biff og meieri produksjon praksis. Dermed må du ikke ta denne artikkelen som en bestemt fremgangsmåte, men som et middel til å forstå hva som er forventet og involvert i oppdrett av storfe.

Trinn

Hvordan å øke storfe. må du ikke ta denne artikkelen som en bestemt fremgangsmåte.
Hvordan å øke storfe. må du ikke ta denne artikkelen som en bestemt fremgangsmåte.
 1. 1
  Kjøp og starte opp storfe flokken. Du vil ha behov for å ha valgt dine storfe før du kjøper dem for å starte opp driften du administrerer.
 2. 2
  Fra forretningsplan du opprettet før du starter ditt storfe drift, gjennomføre med de ulike operative og strategiske planer du hadde satt ut så godt som mulig. Du kan finne ut fort nok til at noen av dine planer ikke kan trene som du forventet, og du må kanskje gjøre noen kompromisser når og hvordan nødvendig.
  • Men vanligvis svært få planer, om noen vil kreve vesentlige endringer eller Rethinking hvis du har gjort din forskning så grundig som mulig før du kjøper dine dyr.
  • De viktigste tingene som du må følge med fra din forretningsplan inneholde følgende (noen er nevnt i rettssaken trinn):
   • Avl (meieri og oksekjøtt ku-kalv only)
   • Kalving (meieri og oksekjøtt ku-kalv only)
   • Avvenning (biff ku-kalv først og fremst, meieri i tillegg hvis kalver også reist på gården)
   • Markedsføring og salg av husdyr av ulike klasser (alle sektorer: meieri, biff ku-kalv, backgrounding / stocker og feedlot)
   • Utskifting kviger utvalgskriterier og ledelse (meieri og oksekjøtt ku-kalv only)
   • Cull ku / okse / kvige kriterier og ledelse (meieri og oksekjøtt ku-kalv only)
   • Herd bull management (primært biff ku-kalv, noen meieri)
   • (Meieri only)
   • Vare på flaske kalver (meieri), eller foreldreløse kalver (biff ku-kalv)
   • Herd helseledelse inkludert vaksinering / ormekur tidsplaner (alle sektorer)
   • og beite ledelse (alle sektorer)
   • Håndtering og disponering av deadstock (alle sektorer)
   • Beskjære og / eller høy produksjon (alle sektorer)
   • Human resource management (primært meieri og feedlot, noen biff ku-kalv spesielt med storfe rancher)
   • Kapital og eiendeler inkludert gjerder, maskiner, utstyr og bygninger i form av vedlikehold, reparasjon og bygge nytt (alle sektorer)
   • Mål og mål for fremtidige forbedringer (alle sektorer)
   • Suksesjon og spredning av flokken og / eller gården (alle sektorer)
 3. 3
  Hold deg oppdatert med fôring og / eller beite ledelse. Du kan ikke heve storfe hvis du har ingenting å mate dem eller ikke beite for dem å beite på. Kontroller at du har fôret tilgjengelig før du har kjøpt et dyr eller tilstrekkelig beite. Storfe spiser gress, høy, silo og korn, og har en tendens til å bli hevet best på første to eller tre.
  • Hva slags feeds du ønsker å mate dyrene avhengig av hva slags kveg du heve, dine mål og din plassering. For eksempel kan du enkelt heve en biff ku-kalv flokk på bare gress og høy eller reise noen Bakgrunnsprogram / stocker kalver på gresset for sommeren. Fetende storfe den konvensjonelle måten krever først og fremst surfôr og korn, og fôring melkeku krever at pluss fuktig høy i form av silofôr.
   • Noen melkeku kan også tillates å beite på en del av året eller det meste av året i tillegg, avhengig av om operasjonen er en organisk gress-matet meieri eller ikke.
  • For beite, sørg for at du har en tilstrekkelig strømpe rate eller tetthet slik at du unngår overbeiting. Ideelt sett bør du prøve å rotationally eller leder-intensive beiter dine beite så mye du kan.
 4. 4
  Opprettholde en god flokk helseprogram. Dette gjelder særlig hvis det er nødvendig. En flokk helseprogram er spesielt viktig hvis du kjøper storfe og bringe dem inn i flokken din, fordi disse nye storfe kan være bærere av sykdom som kan påvirke din nåværende besetning. Det er også viktig hvis du oppdra dem i et område der sykdom og sykdom har en tendens til å være utbredt, for eksempel innesperret i en låve eller ute på mye skitt, eller mate dem mate, som korn, som har en tendens til å forårsake problemer.
  • En flokk helseprogram handler ikke bare om hvilke produkter som er tilgjengelige for å bruke for å vaksinere, deworm / delice eller behandle dyr, det handler om forebygging så vel, og hva du kan gjøre for å forebygge sykdommer og sykdommer oppstår. Forebyggende tiltak inkludere og er ikke ubegrenset til vaksinasjoner, karantene perioder, unngå å gjøre aktiviteter med storfe under visse tider, er å sikre tilstrekkelig fôr og mineraler tilgjengelig, og opprettholde en god streng culling program.
  • Du må også kjenne og ha visse elementer på hånden i tilfelle en nødsituasjon. Elementer som kalving kjeder, kalv avtrekker, adrenalin, deksametason, trocar og kanylen, mineralolje, esophageal tube med Frick tube, tau (lariat og / eller bomull eller poly tau), gummihansker, skulder-lengde hansker, ekstra nåler og sprøyter, bør Dettol (eller en lignende desinfeksjonsmiddel), 70% alkohol løsning, blant mange andre være i en nødssituasjon kit (eks slutt avhenge av hva slags fe du har) i tilfelle noe går galt, og en veterinær er ikke i stand til å komme i gang.
   • Du kan komme til å møte den harde sannheten er at noen dyr ikke kan kureres, og du kan ha for å avlive det selv. De fleste produsenter bruker en pistol for å sette et dyr ned, ganske enkelt ved å sette en kule i midten av pannen like over øynene. Det er den raskeste og mest humane måten å sette en lidende dyr ut av sin elendighet i stedet for å bare la det dø en langsom og smertefull død på egen hånd.
 5. 5
  Vet hvordan man skal håndtere deadstock. Med oppdra husdyr er det helt forventet at du kan ende opp med å ha et dødt dyr (eller flere) på hendene for å håndtere. Forskning dine lokale husdyr avhending lover å avgjøre hva som er best å kvitte seg med et dødt dyr i skrotten.
 6. 6
  Vet når, hvor og hvordan å markedsføre eller selge dyr. Det er fem viktigste rutene for å selge storfe: salebarn / auksjon mart, privat-traktat, direkte salg, purebred salg og spredning salg.
  • Flertallet av storfe selges gjennom salg låven eller auksjon mart. Det legges vekt på cull storfe, avvente kalver, og fett (storfe klar for slakting). Vanligvis er det høre hvor "problem storfe" blir droppet av å gå til kill penn eller bli solgt for slakting, og avvente kalver skifte hender fra ranch der de ble født til en feedlot eller gård som bakgrunn dem og klargjør dem for slakting. Vanligvis erstatning bestanden ikke er kjøpt her, med mindre prisene er veldig god og produsentene er villige til å kvitte seg med mer enn sin rettferdige andel av storfe, uansett om de har problemer eller ikke. Storfe kan bli solgt via live internett-auksjon eller bare hale dem i traileren til nærmeste auksjon mart til deg. Både biff og storfe blir solgt på denne måten.
  • Privat traktat er der du forhandle salg eller kjøp av husdyr mellom kjøper eller selger, som noen gang du og den andre personen måtte være. Du kan selge storfe i en annonse i den lokale avis, magasin eller en Internett-klassifisert område som Craigslist eller FINN Torget. Folk som leser annonsen din kan være lurt å kontakte deg for informasjon eller ut av interesse i buskapen du har for salg. Private traktat salg kan også skje fra word-of-munn, og ikke fra å lese avis eller Internett reklame i det hele tatt.
  • Direkte salg vil også fungere på samme måte som privat-traktaten, bortsett fra at du er for det meste selger biff, ikke levende storfe, direkte til en forbruker interessert i produktet ditt. Direkte salg skje gjennom ord-av-munnen, en annonse lagt ut på nettstedet ditt markedsføre produktet som "nothing but the best", eller en liten annonse i en lokalavis. Det oppstår også når selge ditt produkt på en stand på en bondens marked.
  • Purebred salg er kun for de med rasekatt seedstock eller ku-kalv flokker og er markedsføring levende, purebred storfe for andre produsenter, rasekatt eller kommersiell selv, å kjøpe. Årsgamle okser og kviger selges først og fremst på denne måten, enten gjennom auksjon på gården, eller gjennom annonser for å oppmuntre privat-traktat salg.
  • Spredning er salg der du kan selge en hel flokk eller mesteparten av din buskap til andre interesserte kjøpere, det være seg kjøtt packers eller andre produsenter. Spredning salg er kun for det formål å selge nesten hele ku-kalv flokk, ikke hvis du skulle selge du er år igjen av Stocker storfe du kjøpte for flere måneder siden.
 7. 7
  Administrere andre bedrifter som for eksempel avlinger, høy og silo. Hvis du er en produsent som foretrekker å lage sin egen fôr i stedet kjøpe det, er dette en av de viktigste bedriftene for operasjonen. Du kan være en operasjon som fokuserer på alle tre, bare ett eller noen av de to. At alt avhenger av hva slags kveg du kjører og om du tar sikte på å være mer vanlig (beite i sommer, begrense og fôr om vinteren), eller lave kostnader naturlige (beite hele året, gress-bare, ingen korn eller gras å mate). Uansett hva du velger, må disse bedriftene skal forvaltes på en slik måte at de gir tilbake til deg i å være god kvalitet fôr til buskapen.
  • Avlinger må bli seedet og høstes i tide.
  • Surfôr må høstes på riktig tidspunkt, verken for sent eller for tidlig.
  • Hay må gjøres skikkelig for å sikre at ingen forringende forekommer, og heller ikke mulighet for forbrenning. Kutt til rett tid, la det tørke, så rake og balle. Lagre baller som nødvendig, spesielt firkanter, siden de er mer utsatt for svinn enn rundballer.
  • Maskiner for enhver og alle bedrifter må holdes i god stand. De trenger ikke å være helt ny, men de må smøres, oljet, vedlikeholdes og ødelagte deler repareres i orden for dem å fortsette å jobbe jevnt og effektivt.
 8. 8
  Opprettholde gode registreringer av operasjonen. Alt går her, med enkle papirdokumenter til svært detaljerte datastyrte regneark. Uavhengig av type poster du holder, være konsekvent om å holde seg oppdatert med alle poster etterhvert.
  • Poster for oppdrett av storfe, omfatter, men er ikke begrenset til:
   • Pasientjournaler (som storfe var syk, sykdom ID, behandling, vaksinasjoner, markkur, etc.)
   • Hekkefunn (som ku / kvige ble avlet som oksen, da de ble avlet, som kvinner dukket opp åpen etter hekkesesongen, etc.)
   • Kalving poster (som kvinne hadde som kalv, kalving problemer, når som kua kalvet, sex av kalv født, etc.)
   • Finansielle poster (utgifter, lån, husleie, regninger, inntekt, osv.)
 9. 9
  Alltid vet hvor du står økonomisk ved å holde tritt med kontoutskrifter, kontantstrøm, balanse og resultatregnskap. Dette er en god måte å fortelle om du tjener penger eller tape penger. Ikke få panikk hvis du ser er du taper penger hvis du er i ferd med å starte opp et storfe operasjon, men du bør være bekymret hvis du fortsatt å tape penger hvis du opererer ti år på veien. Hvis du bryte selv eller få en liten inntekt, gi deg selv et klapp på skulderen for en jobb godt gjort.
 10. 10
  Nyt det. Du vil ikke gjøre mye penger av det, så hvis du er i det for pengene du er i feil bransje. Kvegdrift har ble og forble mer en livsstil enn en pengene-gjør bedriften, og dermed er en som krever mer av en ønsker å heve storfe enn en trenger på grunn av ønske om mer penger. Du vil synes det er en utfordring og en problemer til tider, noen ganger spørre deg selv hvorfor du ønsket å bli involvert i å skaffe disse gnagerne i første omgang, men du vil bare fortsette å elske det og holde ønsker å gjøre det.

Tips

 • Det finnes et stort antall raser og avle kors som du kan bruke og implementere i din besetning. Alt du velge mellom flere heritage-type storfe til de mest populære og kommersielle raser bør være de som passer inn i din virksomhet og mål.
 • Vær klar over hva slags storfe dine markeder er krevende, spesielt hvis du planlegger å selge gjennom auksjonen.
 • Være fleksible i hvordan du klarer ting. Du vil ikke være i stand til å gå langt hvis du er villig til å endre eller bøye i møte med utfordrende situasjoner.
 • Være villig til å lære noe nytt hver dag.

Advarsler

 • Storfe er store dyr og fortjener å bli behandlet som store dyr, ikke små katter og hunder. Aldri ødelegge et storfe, ellers som vil gjøre dem tror de er alltid sjefen og aldri deg.