Wkino

Hvordan å øke Black Angus storfe

Svart angus eller Angus storfe er kjøttfe som kan reises i en rekke forhold, fra på en ranch der kveget må ganske godt vare på seg selv, til feedlot. Hver enkelt produsent har hans / hennes egen måte å heve Angus storfe, og ingen av dem er like. Så bare det grunnleggende er gitt for en Angus ku-kalv flokken, ikke for etterbehandling eller en bakgrunn storfe. De mer begrensede opplysninger om hvordan du velger å heve Angus flokken er opp til deg.

Trinn

Hvordan å øke Black Angus storfe. Selg dine kalver kommer høsten eller våren, avhengig av hva markedet du velger å målrette.
Hvordan å øke Black Angus storfe. Selg dine kalver kommer høsten eller våren, avhengig av hva markedet du velger å målrette.
 1. 1
  Kjøp og starte opp angus flokken og velge Angus storfe du trenger for operasjonen du administrerer.
 2. 2
  Fra din forretningsplan opprettet før du startet opp din ranch, gjennomføre med når du vil ha din kalving, avl og avvenning sesonger. Avhengig av operasjonen, kan du ønsker å tid reproduktive sesonger med hvordan naturen fungerer, eller jobbe mot det å gang det med andre markeder som selger okser og kviger når de er et år gammel, eller å gang det med våren markeder.
  • Ha kalving sesongen under en tid som du kan håndtere kalving og administrere kalving kyr og kalver på samme tid da risikere ugunstige værforhold.
  • Kalving ledelse er avgjørende for å sikre høy kalveoverlevelse fra fødsel til når du selger dem. Under kalvingsperioden, bør kyr og kviger overvåkes for tegn på vanskelige fødsler eller kalvingsområder problemer, og kalver etter tegn på kalde stresset,, skader, lungebetennelse, eller andre helseproblem. Kalving ute på beite vil minimere eventuelle skurer, men kalving i vår tid kan være et problem på grunn av risikoen for april snøstormer som kan oppstå, spesielt hvis du bor i nærheten av Rockies eller i områder der våren snøstormer vil nesten alltid oppstå i løpet av våren tid. Å ha tilstrekkelig ly, gode senger og rikelig med fôr er viktig i denne travle tiden av året.
   • Vite når en ku eller kvige er klar til å føde. Dette er viktig i å fortelle når og om en kvinnelig kommer til å være behov for hjelp eller ikke.
   • Vær forberedt med nødvendig utstyr for å håndtere vanskelige fødsler eller helse eller skade-relaterte problemer. Din store dyr veterinær telefonnummer bør være på hånden også.
   • Separer tungt gravide kyr fra kyr som har kalvet. Det er lettere å skille de tungt gravide kyr inn i et nytt beite enn det er omvendt. Dette er slik at disse kyrne som er klare til å kalve ut ikke skal stjele en annen ku kalv. Dette skjer av og til når hormonene raser i denne travle tiden av året.
  • Hekkesesongen bør følge noen få måneder (80-90 dager) etter kalving, og siste 45 til 60 dager lange for å sikre fruktbarheten i flokken. Det bør falle sammen med kalving planlegge slik at du kalving ut dine kyr og kviger på samme tid hvert år uten noen avvik.
   • Avlsadministrasjonen må vurderes. Vil du være avl kyrne dine ved hjelp av kunstig inseminasjon (AI), eller naturlig avl, eller begge deler?
    • Hvis avl kyrne dine naturlig, velge en god Angus flokken oksen som vil forbedre den genetiske fortjeneste av flokken din.
    • Hvis du ønsker å avle kyrne dine ved hjelp av AI, velger overlegne bevist Angus okser med den som vil forbedre ku flokken. En opprydding bull er godt å ha for å sikre at alle kyr er betjent i tid for kalving sesongen.
     • Det anbefales sterkt at du alle dine okser før hekkesesongen. Ingenting er verre enn å finne ut at den viktigste grunnen til at du hadde mye mer åpne kyr enn vanlig var fordi oksen eller okser du brukte var eller var skyting blanks, eller hadde en reproduktiv skade (brukket penis) eller unormalt (korketrekker penis eller unormal sperm produksjon) som ikke ble fanget på salg dagen.
  • Avvenning bør skje når kalvene nå 6-8 måneders alder.
   • Preconditioning kalver før avvenning vil minimere stress for kalvene ved avvenning tid.
   • Det anbefaler også å avvenne og selge kalver når markedet prisen er høy, ikke når det er lavt.
 3. 3
  Helse ledelse. Med mindre du har en ekstremt lukket flokken (ingen og ingenting som kommer inn til flokken din fra andre besetninger, biosikkerhet, etc.), er flokken helseledelse viktig for helsen til kyr og kalver. Årlig eller halvårlige vaksinasjonsprogram for kalver, okser og kyr som må iverksettes for å holde flokken sunt. Se din veterinær for en nøyaktig flokken helseprogram for flokken din.
  • De viktigste vaksinasjoner for din besetning inkluderer 8-veis eller 9-veis Clostridium vaksine, og vaksiner for BRSV, BRD, PI3, IBR, og leptospirose. Noen områder kan kreve en vaksine for miltbrann også, hvis du er i et område som historisk sett har hatt problemer med miltbrann utbrudd.
  • Det er best å vaksinere kyr minst tre uker før kalvene er født for å minimere måtte vaksinere kalver når du har til å merke og kastrere dem.
 4. 4
  Fôring ledelse. Dette er svært viktig for din besetning. Du kan ikke ha kyr uten å ha noe tilgjengelig de kan spise. Bruk tiden fra vår til høst for å gjøre høy, silo og / eller korn for storfe. Kontroller at du har nok land til å gjøre feed for alle dyr til sammen, og at du vet den gjennomsnittlige frekvensen av inntak av din gjeter og dine okser. Noen ganger må du kanskje kjøpe fôr, men de fleste produserer som å skygge unna det og sette innsats i å produsere sitt eget grovfôr.
  • Mate kuene dine i henhold til deres ernæringsmessige behov i løpet av deres reproduktive stadier. For eksempel, fordøyer ku 50% mer når ammende enn når hun er tørr. Mate som er høy i kalsium-og protein er viktig å opprettholde god melkeproduksjon. Når hun er tørr (uten kalv i siden), er lavere inntak og lavere ernæring optimal for henne, men nok til at hun ikke løs vekt eller sulter på fôr som er bare gut-filler.
   • Alle storfe vanligvis spiser 2,5% av deres kroppsvekt av tørrstoff rasjon. Ammende kyrne vil spise rundt 3,5% til 4% av kroppsvekten sin i tørrstoff rasjon. Hvor mye storfe spiser på en som-matet basis instans avhenger av vanninnholdet i fôret.
 5. 5
  Beite ledelse. Vet, i henhold til hvor du befinner deg og hva slags operasjon du har, når det beste tidspunktet er å la kyrne ut på beite og når rett tid er å bytte beite. Med mindre du gjør MIG eller roterende beite, er det best å beite kyrne dine, slik at du kan rotere dem en gang hver 1-3 uker, slik at beite å hvile i minst 30 dager.
  • Ikke la beite blir overbeitet. Jo mer en flokk av kuene et bestemt sted, jo mindre vil det være produktiv. Rotasjons beite (eller Managed Intensive Beite) er en god ledelse praksis å vurdere om du ønsker å holde gress og beite som uniform og sunn som mulig.
   • Kjenne dine strømpe priser, strømpe tetthet og bæreevne for ditt område vil definitivt hjelpe deg med å bestemme hvor mange kyr per acre (eller dekar per ku) er nødvendig for å lager dine beite.
    • AU betyr Animal Units, der en £ 1,000 ku (med eller uten kalv) vil forbruke rundt £ 25 av gress per dag. NOK er mengden av grovfôr som et dyr enhet vil konsumere på en dag; AUM er mengden av grovfôr som et dyr enhet vil konsumere i en måned.
     • Besøk din lokale landbruket forlengelse kontor (Europa) eller regjeringen i jordbruket kontor (Canada) for å få informasjon om strømpe rate, strømpe tetthet og bæreevne ditt område.
  • Match gress kvalitet med dyrene du har, eller hva næringsverdi nivåer de er på. Høy kvalitet beite bør reserveres for ammende kyr og voksende mater / stocker kalver og selv okser som trenger å forbedre sin tilstand. Lav kvalitet beite er for tørre gravide kuer, kuer som nettopp har vært avvent fra sine kalver, eller kyr som har kalver 3 måneders alder eller eldre.
  • Hold et øye for anti-kvalitet faktorer som bloat, nitrat toksisitet, gresstetani, og Svingelfrø toksisitet. Behandle beitemarker og dine Angus storfe for å unngå slike anti-kvalitet faktorer oppstår i besetningen.
 6. 6
  Journalføring. Holde oversikt over alt fra kalving til avl til helse og fôring / beite ledelse. Du vet aldri når du trenger dem. Holde oversikt over din økonomi vil også hjelpe deg umåtelig i det lange løp.
 7. 7
  Velge ut de kyr og okser som trekker din flokk ned. Cull for temperament, helse, eksteriør, evnen til å heve og omsorg for en kalv, fruktbarhet, og fôr convertibility.
  • Graviditet-sjekker kvinner vil bidra til å avgjøre om noen av kyrne dine er åpne eller ikke. rektal palpasjon er det billigste og ofte raskeste måten å PREG Sjekk dine kyr og kviger.
  • Holdevaluering ditt storfe vil også hjelpe med å avgjøre hvilke kyr bør holdes eller ikke. Den forteller deg også hvilke kyrne er for tynne til å kalve eller å gå inn i vinteren, og som trenger mer høyere kvalitet fôr om vinteren enn andre.
 8. 8
  Selg dine kalver kommer høsten eller våren, avhengig av hva markedet du velger å målrette.

Tips

 • Angus storfe er svært populær i Europa og Canada, og det er en mer sannsynlig sjanse for at du kjøper dritt lager enn godt lager. Bruke skjønn og kunnskap om konformasjon å bedømme om de Angus storfe du ønsker å heve er de du ønsker å høyne.
  • Cull, innhente, cull! De som ender opp med å ikke være det du ville bør ikke holdes rundt.
 • Angus storfe er en meget allsidig rase, og kan heves i omtrent alle miljø. Men varme fuktige miljøer er ikke den type miljø som Angus storfe bør oppvokst i. Hvis du ønsker å heve Angus storfe i en typisk sub-tropisk miljø, kan det hende du må behandle dem slik at de kan trives i et slikt miljø.

Advarsler

 • Vær på vakt rundt okser. Aldri stole på dem, og aldri slå tilbake på dem, men viser aldri din frykt rundt dem, som det er ofte et tegn på svakhet, og vil ofte resultere i å ha en bull får litt amper rundt deg.
  • Dette kan være lettere sagt enn gjort!
 • Angus storfe er svært populært i Nord-Europa, og det er en høy grad av sannsynlighet for at buskapen du leter etter er ikke de for deg. Med det i tankene, må du være svært kresen for å få dyrene du ønsker for din Angus flokken.
 • Angus storfe kan være ganske "morsomt" å jobbe med. Det vil være visse blodslinjer av Angus storfe som er veldig skvetten og vill (EXT blodslinje er ett definitivt holde deg unna!), Og andre blodslinjer fra gårder og rancher med Angus storfe som er veldig føyelig. Unngå de ville ornery seg hvis det er mulig.
  • Hvis du får kyr som ender opp med å bli ganske grinete hele tiden, innhente dem. Det er ikke verdt livet ditt å holde gale kuer rundt, selv om de heve en darn god kalv.