Wkino

Slik holder du en melking ku

Hvis du har vilje og plass til å holde en ku, de gjør en flott tillegg til eventuelle gården. Din ku vil gi deg melk, ost og smør hvis du tar godt vare på henne. Kyr er hardføre dyr som kan hjelpe deg til å gjøre raske penger ved å selge sine meieriprodukter.

Trinn

Slik holder du en melking ku. Graviditet og kalving.
Slik holder du en melking ku. Graviditet og kalving.
 1. 1
  Velg ditt ku: Det er mange egnede raser av kyr som kan brukes for melking.
  • Holstein Fresian: Disse kyrne finnes oftest i kommersielle melkebønder siden de pleier å produsere den høyeste mengden av melk.
  • : Denne rasen er den nest vanligste meieri rasen i Nord-Europa, og er anerkjent for sin høye mengde smør i melken disse kyrne produserer. Jerseys er vakre, milde skapninger (med unntak av okser) og er relativt enklere å administrere og ta vare på enn Holsteins, men noen Jerseys kan være kickere når det gjelder melking tid.
  • Andre vanlige raser å vurdere for personlig melkeproduksjon er Brown swiss, Melking Devons, melking Shorthorns, Dexters, og Ayrshires.
 2. 2
  Omsorg tar: Som alle dyr, trenger din ku mat, vann, husly og plass nok til å flytte rundt på henne fri vilje.
  • Avhengig av hvor du bor, vil du trenge tilstrekkelig ly for henne å tilbringe natten i og å gå til under ugunstige værforhold. Et skur eller låven er gunstig for dette. Hvis du opplever vintre hvor det er veldig kaldt, og du får massevis av snø, vil du trenge en låve for å holde henne skjermet under dager hvor det er for kaldt for henne å gå ut.
  • Vann er et must, og må der hun lett kan få tilgang til den 24/7/365.
  • Mineral licks eller løs mineral er også svært viktig for kua din, som fôret hun spiser er ofte mangelfull i forskjellige næringsstoffer hun trenger for å fungere skikkelig.
  • Du trenger et gjerde av noe slag for å holde henne i til enhver tid. Det må være et gjerde som er sterk og solid nok til å holde henne inne og holde henne fra å rømme på deg. Hvis du har et solid gjerde som er godt bygget og i topp form vil du bare trenger å sjekke det en gang i uken, ikke hver dag. Hvis du har henne på beite i et område der du har en midlertidig elektrisk gjerde og trenger å holde henne der i noen dager, så du blir nødt til å sjekke det en gang om dagen.
 3. 3
  Helse: Din ku kan og vil bli syk, er det bare et spørsmål om når. Riktig håndtering, vaksiner som er anbefalt av din store dyr veterinær, og oppmerksomhet på detaljer når mater henne og ha henne beite beite er viktig.
  • Flere anti-kvalitet faktorer kan komme opp når hun er på beite, avhengig av grovfôr, tid på året hun er beite, og hennes reproduktive perioden:
   • Gress som er rik og voksende (med kløver blandet i) kan føre til bloat, hvis jorda er magnesium mangelfull, kan hun bli syk med gresstetani. Når det er tider med tørke og plutselig frost, fôret som fryser eller dør raskt fra mangel på fuktighet kan øke i nitrat nivåer, når hun spiser disse plantene, er det fare for nitrat toksisitet.
  • Andre sykdommer og sykdom å se opp for spenner fra fordøyelsessystemet til reproduktiv, så snakk med dyrlegen din hvis du har spørsmål eller bekymringer om eventuelle sykdom og risiko din ku kan ha.
   • Du vet hun er syk hvis hun ikke handle eller spise normalt, synker i melkeproduksjon eller har en temperatur.
 4. 4
  Fôring: Grass, med løs mineral fritt tilgjengelig for henne, er tilstrekkelig nok til å mate henne over våren og sommeren uten nødvendig tilskudd. Kom vinteren, derimot, er riktig fôr og tilskudd er nødvendig. Halm er også nødvendig for sengetøy under kalde netter. En kuas peak ernæring krav oppstå tre måneder etter fødselen.
  • Beite er nødvendig i disse tider når gresset vokser og du trenger ikke å mate henne høyet. Avhengig av området, er den generelle tommelfingerregel så langt som strømpe rente er opptatt en Animal Unit (1 x £ 1,000 ku med eller uten kalv) per acre per måned. Se din lokale fylke forlengelse kontor for mer informasjon om beite strømpe priser.
  • Winter fôring er den mest kostbare og viktigste delen av fôring ku. Sørg for at hun har tilstrekkelig grovfôr som vil fungere som både vedlikehold for kroppen hennes og gjøre henne i stand til å holde produsere melk til deg. Har din høyet testet (høyet er et bedre fôr for å mate til melkekyr enn halm) for næringsinnhold, og om nødvendig, mate formulert for lakterende kyr er også nødvendig.
   • Hay bør være en primær diett for ku din. Hun bør ha god kvalitet høyet tilgjengelig for henne hele tiden i tider når hun ikke er i stand til å beite på beite. Et meieri rasjon (som inneholder korn og lagt næringsstoffer) skal kun holdes på 2 til 5 kg per dag, siden det er ganske rik og kan gjøre henne få fett mer hvis du mate henne for mye. Hun kan utvikle bloat, fordøyelsesbesvær eller acidose hvis du gir henne for mye korn.
 5. 5
  Melking: Det er viktig å melke henne minst en gang om dagen. De fleste foretrekker å gjøre OAD (en gang daglig) melking i stedet for de vanlige to ganger om dagen, siden det gir dem mer tid i løpet av dagen til å gjøre ting. Du må ha en bås og / eller stall med et område hvor hun kan knyttes slik at hun ikke kan bestemme seg for å flytte ut på deg plutselig. Du må også holde til en tidsplan, holde melke henne til samme tid hver dag.
  • Melking for hånd kan være litt kjedelig i starten, men når du får et mønster går og vet hvordan å melke henne at det blir noe å se frem til. Hvis du ikke vet hvordan du gjør det, får en lokal melkeprodusent eller meieriprodukter workhand vise deg. Du kan også se artikkelen her på Google på hvordan å melke en ku for tips.
  • Det er best å ha melking gjort inne i en låve fordi både du og kua er ute av elementene og det skaper et miljø som er litt mer hyggelig og avslappende for dere begge.
  • Fôr bør settes foran kua mens melke henne hele tiden siden det holder henne distrahert og hennes sinn ut av deg melke henne.
  • Hold juret rent før du melke henne. Det kommer alltid til å være noen bit av skitt fester seg til henne, og du ikke ønsker det i melk ditt!
 6. 6
  Avl: For å holde henne produsere melk, må hun være avlet for å produsere en kalv.
  • Hvis hun har kalvet før, er det anbefalt å vente med å avle henne før 45-80 dager har gått etter at hun har født. Dette gir livmoren nok tid til å krympe tilbake til normal og å tillate henne å gå tilbake til normal estrous sykling.
  • Før hun blir gravid, trenger hun å være bred. Kunstig befruktning er en metode for avl henne, selv om dette krever oppmerksomhet til hennes varme sykluser og når det beste tidspunktet er å ha henne AI'd.
   • Kyr syklus gang hver 17 til 24 dager, og varmen Perioden varer i 24 timer. Hun trenger å bli AI'd 12 timer etter at du ser tegn til varme fra henne.
  • Naturlig avl er en annen måte å få henne gravid. Du trenger en okse for dette. Når du bare har en ku eller to kyr for å ta vare på, er det best å sende dem til en gård der en annen storfe bonde har en okse som er god nok til å avle kyrne dine. Men det er alltid risiko for at oksen ikke kan være en kalving-ease bull (eller en okse som har genetikk for å produsere store kalver, avhengig av rase), eller at oksen har reproduktive sykdom som Trichomoniasis som kan påvirke dine kyr. Jerseys, for eksempel, må være avlet til mindre kalving-ease okser som en annen Jersey bull eller en Angus okse, på grunn av sin lille størrelse og manglende evne til fødsel en stor kalv.
   • Hvis du velger å ha kyrne dine avlet naturlig, må du enten leie en okse for et par måneder å bo på ditt sted, eller å gi dem opp for et par måneder for å sende dem til en gård for å få dem avlet.
    • Det anbefales sterkt at du velger AI, siden du vil beholde din melkeku hjemme og holde melk forsyning hun har vært å gi deg den siste stund.
 7. 7
  Graviditet og kalving: Kyr bli gravid for litt over ni måneder eller ~ 285 dager. I denne tiden må man sørge for at kua har tilstrekkelig fôr for å mate både seg selv og kalven.
  • Som nevnt ovenfor, må du tørke henne to måneder før hennes kalving dato for å gi henne en pause og fokusere mer av energien sin inn i veksten av fosteret.
  • Hun vil ha en stadig økt etterspørsel etter mer næring og fôr av den tiden hun er 3 til 4 måneder unna kalving. Øke sin forrasjon gradvis over den tiden, men sørg for å minske hennes kalsiuminntak 10 dager før kalving å hindre henne fra å få melk feber etter kalving.
  • Hold et øye med henne når hennes forfallsdato er svært nær, og når hun viser tegn til kalving. Hun kan trenge hjelp kalving ut, men bare hjelpe henne når hun ikke er kommet lenger. Hold veterinærens telefonnummer hendig i tilfelle noe går galt.
  • Når hun har født, sørg for at kalven er i live, så la dem være i fred en stund, slik at kua har fortsatt fôr og vann tilgjengelig.
   • Kalven trenger råmelk, og det vil være i kuas system for de neste 36 til 48 timer etter fødselen.
 8. 8
  Avvenning hennes kalv: Kalver avhenge av deres mors melk for de første tre månedene av sitt liv. Imidlertid er kalver som er oppvokst i meierier vanligvis tatt bort fra sine demninger en dag eller to etter fødselen. Med ku din, derimot, trenger du ikke å gjøre dette, men starter, litt etter litt, redusere kalv avhengighet av hans / hennes dam melk av den tiden han / hun når en måned gammel.
  • Du kan begynne å krype-fôring kalven på dette tidspunktet ved å oppmuntre den til å begynne å spise Calf Starter fôr, fôring kalven når du melke kua og bare la kalven å die etter at du har fått det du trengte fra kua. Kalven bør være fullt avvent fra hans / dam henne etter den tid [s] han er 3 til 4 måneders alder.
   • Noen mennesker kan velge å avvenne kalven kald kalkun etter når det kommer 3 til 4 måneder eller 6 måneders alder. Skille det fra sin mor, eller bruke en Eezy-Wean piggete nese ring er to vanlige metoder du kan bruke for å avvenne kalven.
    • Kalven kan holdes som en annen melkeku hvis det er en kvige, eller kastrert og matet for fryseren hvis det er en oksekalv.

Tips

 • Gjerder bør holdes i form hele tiden. Sjekk så ofte som nødvendig.
 • Kjøp mate på forhånd før vinteren. Test din feed for næringsverdi kvalitet slik at du er forberedt hvis / når du trenger å levere mineral for henne.
 • Hold deg oppdatert på vaksiner og slikt for å holde henne sunn.
 • Kyr er flokkdyr, og foretrekker å ha en kompis eller to med dem hele tiden. Hvis du kjøper en ku fra en melkeproduksjonsbesetninger, vil hun bli ensom og kan pine for selskapet.
  • De fleste mennesker kan fortelle deg at hun blir vant til det, men du kan få det bedre med å få en annen ku å holde henne med selskap.
 • Drektighetstid er ~ 285 dager
 • Når du kjøper en ku, sørge for at hun er frisk. Det er greit hvis du kjøper en ku som bare er produktiv i 3/4 (som blir berørt av mastitt), men det er ikke greit å kjøpe en ku som er syk, selv om hun ikke viser tegn i begynnelsen.
  • En matt pels, sløve øyne, apatisk, snørret nese, tørr snute (dehydrering), avmagring, unormal temperatur (normalt er rundt 101 F), osv. er noen tegn på at du ender opp med en syk ku.
  • Du har et bredt utvalg med hensyn til hva slags ku du ønsker. 3-in-1 (kyr gravide med kalv i siden), avlet kyr eller åpne kyr er tre valg å gjøre i å kjøpe din første melkeku.
 • Kyr går inn i varmen en gang hver 17 til 24 dager, varmer siste 24 timer.
  • Varmen kan være vanskelig å oppdage hvis hun er alt av seg selv. Men når hun pacing mye, opptrer nervøs og skvetten og selv prøver å montere deg, dette er klassiske tegn på en ku som er i brunst.
 • Bare tillate amming å vare i 10 måneder i året. Dette er slik at du kan gi henne to måneder pause før kalving.

Advarsler

 • Din ku kan og vil bli syk på deg, og så kan kalven. Din ku og / eller kalv kan til og med dø på deg, det er det faktum av livet ved å eie husdyr.
 • Din ku kan få litt overbeskyttende av kalven hennes etter fødselen, så vær forsiktig når du behandler henne.
 • ALDRI KJØPE En okse. Du vil bare være å be om trøbbel hvis du gjør. Bulls er vanskeligere å vedlikeholde, mate og håndtere enn kyr er og vil bare gjøre det de er ment å gjøre for bare noen få dager til par måneder ut i et helt år. De er ikke verdt prisen eller risiko å eie en, spesielt hvis du bare har én ku.
 • Kyr er større og sterkere enn deg, pluss at de kan sparke ganske vanskelig hvis du ikke betaler oppmerksomhet.