Wkino

Slik kjører huset med solenergi

Med mindre du har 15 000€ (US) eller mer for å investere, kjører en typisk husholdning "off grid" er ikke mulig, det som mange tar for gitt som "essensielle", som for eksempel klimaanlegg og kjøleskap, er store energi-suger monstre. Men, hvis du er villig til å pare ned til det aller nødvendigste, kan du bryte fri fra det elektriske nettet og begynne et liv i energi uavhengighet. De som allerede er levende ut av sine biler, varebiler, eller bobiler har et forsprang på dette, og kan sette disse ideene i bruk umiddelbart.

Trinn

Slik kjører huset med solenergi. Hvis du har en bil, få deg en solar trickle lader for å holde batteriet toppet av når sola skinner.
Slik kjører huset med solenergi. Hvis du har en bil, få deg en solar trickle lader for å holde batteriet toppet av når sola skinner.
 1. 1
  Hvis du har en bil, få deg en solar trickle lader for å holde batteriet toppet av når sola skinner. Dette er et godt første skritt i riktig retning, så lenge den PV panel er 20 watt eller mindre, er det liten fare i over-lading av batteriet (og det resulterende kok-off av elektrolytten), selv uten en lade kontrolleren.
 2. 2
  Finne enheter som vil kjøre direkte fra 12VDC. For eksempel:
  • Mange "boom-bokser" godta 8 celler, noe som betyr 12V, du kan gjøre batteriet eliminators og kjøre disse direkte av bilens batteri.
  • Linksys WRT54G og WRT54GS rutere alle akseptere alt fra ca 5V oppover til 30V eller mer, og bruker en størrelse M koaksial kontakt (5.5mm x 2.1mm), senter positiv, som har blitt en de facto standard for 12V lav wattstyrke enheter. Med en av disse, kan du utvide spekter av wifi-tilgang betraktelig, slik at du ikke trenger å gå uten Google som du lærer energi uavhengighet.
  • Mange enheter og verktøy som nominelt kjøre off 6V til 24V vil kjøre off 12V, selv om det kan være svært risikabelt å kjøre en 6V enhet doble sin merkespenning. Ett element som synes å fungere er Panasonic RP-SPT70 aktivt høyttalersystem, vist i batteriet eliminators artikkelen. En 18V enhet som fungerer ved 12V er dette Ryobi bajonettsag.
 3. 3
  Noen 6v elementer kan brukes i serie for å trygt kjøre fra 12v, for eksempel disse 10€ LED "telt lamper" fra Wal-Mart, ved hjelp av en liten variant av den batterieliminator idé, merk at de to delene av dowel i midten er forbinder de to lamper i serien.
 4. 4
  For enheter som bare ikke kan være sko-horn inn i en 12v system, trenger du en "inverter", som endrer 12VDC til 120VAC. Realisere i dette tilfellet du ikke får noe for ingenting, den 12V siden av kretsen vil være tegning over 10 ganger den strømmen som AC enheten bruker. Dessverre vil de fleste bærbare datamaskiner må kjøres på denne måten med mindre du kjøper en spesiell strømadapter, noen ganger kalt en "Auto / Air Adapter", som direkte konverterer 12V til 18-24V er nødvendig for datamaskinen.

Tips

 • Start i det små og bygge opp, men holde et øye med batterispenningen. Hvis det går under ca 10,5 V, er det sannsynligvis ikke kommer til å komme tilbake til full kraft igjen. Før dette skjer, begynner å tenke på å få noen dyp-syklus lagring batterier.
 • Gamle 6V golf cart batterier kan ganged sammen i par for å gjøre gode dyp-syklus 12V batterier.

Advarsler

 • En typisk 12V solcellepanel kan sette ut 18-22 volt peak. Ta dette i betraktning hvis du prøver å kjøre enheter direkte fra PV panel uten batteri og / eller lade kontrolleren i kretsen for å stabilisere spenningen.
 • Du kan ødelegge enheter ved å koble dem willy-Bulle inn 12V uten å se på kretsen først. Hvis det har noen form for mikroprosessor, sjansene er det kan ikke ta noe over 5V. Og hvis glattekondensatorene ikke er vurdert for minst 12V de vil trolig miste sin "magic smoke".
 • Fare for brann og / eller eksplosjon er minimal, men fortsatt ingenting å være uforsiktig om.
 • Det er lurt å observere bygninger og elektriske, ikke bare for din egen sikkerhet, men for å unngå bøter og / eller utkastelse.
 • Ikke engang drømmer om å kjøre en stasjonær datamaskin med mindre du har 200W av solenergi eller mer. Bærbare datamaskiner, spesielt "netbooks", er langt mer energieffektive, og faller i pris hvert år.

Ting du trenger

 • Solcellepanel (s)
 • Batterier, hvis du har tenkt å kjøre noe etter mørkets frembrudd. En bil batteriet vil fungere i begynnelsen, for lav wattstyrke eller kort sikt, men den første oppgraderingen skal være til dyp-syklus lagring batterier
 • Solenergi lade kontrolleren, spesielt hvis den totale produksjonen av panelene er 20W eller mer
 • Kabling, kaliber 10 strandet anbefalte minimum for liten installasjon
 • Power inverter, for å kjøre AC-enheter