Wkino

Hvordan å mate en slange frossen mat

Fôring fange slanger leve byttedyr er vanskelig og farlig, både for eieren og slange. Fôring frosne gnagere reduserer risikoen for skade på slangen, reduserer stress for både eier og krypdyr, og hindrer deg fra å måtte se en søt liten mus lide. De er ofte billigere også!

Trinn

Hvordan å mate en slange frossen mat. Tine gnager i kjøleskapet.
Hvordan å mate en slange frossen mat. Tine gnager i kjøleskapet.
 1. 1
  Tine gnager i kjøleskapet. Ikke tin den i mikrobølgeovnen! Så fristende som det kan virke, vil det koke kjøttet og gjøre din slange syk. Ta en frossen gnager fra fryseren, og plass til en egen plastpose. Plasser posen i kjøleskapet, og la over natten. Dette vil gi gnager å fullstendig frigi.
 2. 2
  Plasser tint gnager på en litt varm overflate som en radiator. Du ønsker ikke å lage det, bare ta det til romtemperatur. Toppen av TV-en, datamaskinen, eller i en liten oppdatering av solen vil gjøre utslaget for dette kort tid. Eller bare la det på en benkeplate for en litt lengre periode. En time eller så er vanligvis tilstrekkelig, ikke la det for lang tid, eller det kan vokse bakterier som kan skade slangen.
  • Du kan også sette musen i en plastpose og dypp den raskt i en gryte med kokende vann. (Dypp den i to sekunder.)
 3. 3
  Sett slangen i sitt beiteområde. Det anbefales sterkt at du ikke mate en slange i kabinettet sitt, da dette fører til slangen for å knytte noe kommer inn i buret som mat (din hånd, kanskje, kan være feil). Du kan bruke en kasse med høye sider, en annen tank, eller et badekar selv. Bare sørg for å lukke avløpet!
 4. 4
  Plasser gnager i området med slange. Hvis du vil, kan du plassere en varmepute under gnager å gjøre det litt varmere, men ikke la den være der for lenge. (Det vil lukte verre enn du kan forestille deg.) Noen slanger har ingen problemer med å spise en gnager på denne måten, og vil begynne å spise på rundt 15 minutter eller så. Hvis ja, er du ferdig, og du kan gå tilbake slangen til den vanlige kabinett.
 5. 5
  Hvis slangen er en kresen i matveien, eller ikke har spist død mat før, må du kanskje jobbe litt hardere på det først. Du kan prøve wiggling gnager ved halen foran slangen. Bruk et par tang hvis du gjør det, for å hindre en utilsiktet bite. Dersom slangen virker redd for gnager, vrikke bare litt og lenger bort. Dersom slangen er i streik positur, men ikke angripe, prøv bopping slangen forsiktig på nesen. Men ikke gjør dette hvis slangen er en Ball Python, da dette kan faktisk skremme slangen og ha motsatt effekt enn du hadde tenkt! Med tålmodighet, bør du finne at slangen vil streiken og kvele den allerede døde gnagere, og spiser som normalt. Du må kanskje la slangen "drepe" de døde gnagere mer enn én gang de første gangene. Ikke mist motet! Pre-drepte mat er en mye tryggere og mer human måte å mate din slange.
 6. 6
  Sett slangen tilbake i kabinettet sitt og la den fordøye sitt måltid i en varm mørk området. Vær forsiktig når du fjerner slangen, da det kan fortsatt være i spise modus. La slangen krype ut av hyllen, og deretter plukke den opp løser som regel dette.

Tips

 • Frosne mus kan lagres frosset for svært lange perioder hvis de oppbevares lufttett.
 • Dersom slangen fremdeles ikke vil spise, er magisk kur som heter MouseMaker. Dette er et produkt som kan kjøpes på nettet eller på en dyrebutikk å sette på gnagere. Bare åpne flasken driver slanger gal. En dråpe eller to på nesen av gnager vil lokke selv den mest motvillige eater. Til slutt kan du avvenne dem av når de blir vant til død mat.
 • Alternativt strøk musen i en liten bit av kylling kjøttkraft. Dette bør ha en effekt som ligner på MouseMaker dråper.
 • Dersom slangen ikke vil mate ut av sin kabinett som er fine. Selv om slange knytter du med mat huske på at de er vise dyr, ikke kjæledyr. Men dette er annerledes for mais slanger, mais slanger er meget føyelig og selv ser ut til å nyte å bli håndtert. Å sørge for at slangen vil tolerere å bli håndtert senere i livet, holde babyen mais slange minst en gang om dagen.

Advarsler

 • Hvis en slange ikke bite deg, med mindre det er giftige, ikke bekymre deg, men ivareta hygiene med en gang. For å få slangen til å slippe taket, press forsiktig på ryggen sidene av hodet hvor kjeven skiller. Ikke dra fingeren (eller hva annet det har) ut inntil ormen åpner sin munn, som slange fangs helling bakover, og du kan rive huden eller ødelegge dine slanger tenner. Desinfisere bite området, og ikke prøve å straffe slange. Det vil ikke forstå, og du kan bare indusere et bitt. Tid med slange og få den til å stole på deg er en mye bedre måte å forebygge biter.
 • Sørge for at gnagere ikke er for stor for kjæledyret ditt, som det kan forårsake alvorlige skader.

Ting du trenger

 • Frozen gnager
 • Klype
 • Egen beholder for å mate slangen i