Wkino

Hvordan skjule et gjerde

Så din nabo nettopp installert et gjerde mellom sitt hjem og dine. Den går rett over tunet fra baksiden av deres hjem, til fortauet. Det er en rett linje, og som vanlig som et gjerde i dyrehagen. Hvis du ikke kan stå å se på det, dekke side med noe mer behagelig utseende.

Trinn

Hvordan skjule et gjerde. Plante en hekk for sørlige strøk.
Hvordan skjule et gjerde. Plante en hekk for sørlige strøk.
 1. 1
  Plant et vintre. Noen Wisteria vil vokse raskt for å dekke gjerdet.
 2. 2
  Velg en hekk for skyggefulle områder. Hedges vokser saktere enn vinstokker, men de vil dekke bedre. Her er noen forslag til skygge-elskende hekker:
  • Eleutherococcus sieboldianus 'variegatus' (spraglete Fem-blad Aralia) er egentlig ganske med varigated løvverk, vokser lett i de fleste jordtyper, og når 6-8 meter.
  • / Symphoricarpos SPP. (Snowberry / coralberry) vil vokse raskt nesten hvor som helst, suckers fritt, vokser til ca 6 meter høy. Det gjør vedvarende bær til vinteren interesse.
  • Cherry-laurbær har fordelen av å være eviggrønne.
 3. 3
  Plante en hekk for sørlige strøk.
  • Florida Anis gjør en fin, tett, søt duftende hekk.
 4. 4
  Sett opp din egen støtte. Hvis du virkelig ønsker å komme unna med et vintre for hastigheten, men kan ikke plante over naboens gjerde, sette opp et enkelt gjerde eller på din egen (kanskje bare ledning mellom polene) og vokse noe over det fort. Crossvine, Dutchmans pipe, og noen jasmin vil alle vokse i dyp skygge. Selv grønne bønner eller erter kan være en rask dekning. Du kan selv gjøre at et midlertidig tiltak mens du finne noe annet å plante der inne.
 5. 5
  Plant en skygge-elskende vine:
  • Svarthyll 'variegata' - denne nydelige ting er et fyrtårn selv i full skygge, og er ganske tørke tolerant å starte opp. Det kan trenes oppreist sammen trinn eller en vegg til godt over 12 meter. Det er løvskog.
 6. 6
  Plant et solbadede dekselet.
  • Physocarpus opulus (enten den grønne leaved variasjon eller "Diabolo", den lilla leaved en). Også løvskog.
  • Ceanothus thyrsiflorus: evergreen, og ugjennomtrengelig gang i full vekst.
 7. 7
  Plant for middels eller blandet forhold:
  • Leycesteria formosana: dette bambus-lignende busken har shoots som kan gå 6 meter i en sesong gang etablert.
  • Viburnums. Det er en for enhver anledning. Viburnum x juddii er duftende, og vokser i delvis skygge for meg. Viburnum rhitidophyllum (leatherleaf) er mørk og ville se fabelaktig mot gjerdet.
  • Hamamelis. "Diane" kan nå til 12 fot. Duftende gule som er enda bedre og mer energisk.
 8. 8
  Vis litt av gjerdet, men dekke det med noe. Prøv en espalier foran gjerdet.
 9. 9
  Gjøre noe i tillegg til en hekk. Kan du bygge et lysthus eller espalier foran gjerdet?
 10. 10
  Bruk beplantning på den andre siden av gjerdet som et element i din egen hage. Hvis du kan se en plante over eller gjennom gjerdet, vil plante to lavere planter på din egen side og plantene dine ser ut som en gruppering, selv om en av dem ikke er ditt. Dette kan bidra til å mildne utseendet av en barriere.
 11. 11
  Bruk ideen om hage rom. Hvis du har enda litt plass, sted noe slik at det er mer garden utover det. Det vil holde føttene og øynene beveger seg, myke opp kantene, og skjuler fortsatt gjerdet fra se ut av vinduet eller fra terrassen som du vil bruke.
 12. 12
  Innlemme gjerdet i din egen stil. Avhengig av utseendet på gjerdet, legg koordinerende elementer som binder det inn i din egen hage. For eksempel, hvis det er en hvit, metall gjerde, kan du bruke en kortere hvitt metall gjerde eller grensen et sted i din egen hage.

Tips

 • Spør eieren av gjerdet før du gjør dette.
 • Vines som eviggrønne klematis og Aristolochia (Dutchman pipe) kan dekke situasjonen inntil busker vokse i om nødvendig.
 • Hold planting valg i samsvar med din egen hage. Forstå hvordan store planter får og hva de vil se ut når de er modne.
 • Hvis du kan, koordinere med naboen om hva slags gjerde for å bygge og hvor høy. Hvis du ikke liker utseendet på gjerder, se om du kan bli enige om en hekk eller en kombinasjon av trær og hekker, i første omgang.
 • Det kan være behov for å skjule hele gjerdet. Vil noen hekker eller trær myker det nok at det å se deler av det ville være akseptabel?

Advarsler

 • De kommer til å la deg vokse opp ting gjerdet DERES?
 • Vokt dere for å plante arter. Ting som eføy og bambus kan dekke et gjerde i ganske kort tid, men de kan også ta over en del av hagen din like raskt.