Wkino

Hvordan skjerpe en kniv

Det er flere ikke-funksjonelle kniv sharpeners på markedet enn noe annet produkt (med mulig unntak av no-innsats utøve maskiner). Men det er mange måter å skjerpe en som virker. Denne artikkelen peker ut de mest vanlige feilene og tilbud linker til ressurser.

Trinn

Hvordan skjerpe en kniv. Forbered deg å unngå vanlige feil.
Hvordan skjerpe en kniv. Forbered deg å unngå vanlige feil.
 1. 1
  Forbered deg å unngå vanlige feil. De feil som ofte gjøres i skarphet kniver er ukontrollerte bevel vinkler, unnlatelse av å etablere en ny kant, og forlater den endelige bevel for grov.
 2. 2
  Plukk en vinkel for å skjerpe kniven. Hvis du allerede vet hvilken vinkel kniven er slipt på, har du sannsynligvis ønsker å skjerpe på denne vinkelen igjen.
  • Hvis du ikke kjenner den aktuelle vinkelen, spør produsenten av kniv eller spørre på en kunnskapsrik kniv butikken for å avgjøre hvilken vinkel som passer for kniven din.
  • Ellers må du ta en beslutning: Velg en vinkel på 10 ° -30 ° per side. Grunnere vinkler lage en skarpere kant som ikke varer så lenge, brattere vinkler er mer holdbare, slik at 17 ° er et godt kompromiss.
  • Velg en vinkel som passer til bruk kniven vil motta. Når shopping for en skjerping system, sørg for at det gir en kant guide mekanisme som støtter minst et par forskjellige vinkler.
 3. 3
  Bruk en vinkel guide for å kontrollere din kant vinkel, hvis tilgjengelig. Ellers må du kontrollere vinkelen for hånd, noe som er vanskelig og krever en velformet oppfatning av vinkler.
 4. 4
  For en symmetrisk edge, skjerpe kniven ved å dra den over stein i motsatt retning du vil flytte den til å skjære et tynt lag av stein. Dette gjør at en Burr å danne og forlenger stein liv.
 5. 5
  Smør kniven din. Sjekk med produsentens retningslinjer for stein din om smøring. De vanligste oppskarping steiner er karborundum steiner, og er utformet for å brukes våt eller tørr, men blir ødelagt når oljet. Men det er noen steiner som er laget spesielt for olje, og vil normalt være merket som "olje steiner".
 6. 6
  Fortsett å male på denne vinkelen inntil slipe går omtrent halvveis gjennom stål. Dette trenger ikke å være presis, bare godt estimert. For en ensidig kant ("Scandi male", "meisel male", osv.), ikke snu kniven når du blir bedt om det av denne artikkelen.
 7. 7
  Vend kniven over og skjerpe den andre siden av bladet før du oppretter en ny kant. Den enkleste måten å finne ut at du har fjernet nok metall er å skjerpe før du har reist en Burr, en funksjon som stål vil naturlig dannes når en bevel er bakken til den møter en annen.
  • Det vil som regel være for små til å se, men du kan føle det skraping / fanger på tommelen dersom du strekar unna (kjedelig side av kniven til skarpe) fra kanten. Finere steiner produsere mindre ujevnheter, men de er der fortsatt.
 8. 8
  Vend kniven over og skjerpe den andre siden av bladet på en lignende måte.
 9. 9
  Fjern den resulterende graden av "skjære inn" et bryne (en finere stein). Det vil si, fremdeles holder bladet på samme kontrollerte vinkel, bevege bladet i motsatt retning du beveget bladet i trinn 4-8. Noen mennesker føler dette trinnet bør gjøres med en tørr stein årsaker utenfor omfanget av denne artikkelen.
 10. 10
  Hvis du ønsker, kan du ytterligere polere eller strop kanten til ønsket skarphet. Dette gjør kanten bedre egnet for "push cutting" (kutte direkte inn materialer, presser rett ned uten å skyve bladet over objektet), men generelt svekker kutting egenskaper: uten de "mikroskopiske serrations 'igjen ved sliping med en stein, har en tendens til bladet å ikke bite i ting som tomat skins.

Tips

 • Elektrisk drevet steiner og slipeskiver må brukes med stor forsiktighet. Varmen som genereres av stein mens sliping med disse enhetene kan anneal (myke) stålet, slik at kniven til kjedelig raskt med bruk.
 • Billigere rustfritt stål kjøkkenkniver vil ikke holde en kant vel, ikke bli motløs - det kan ikke være din oppskarping teknikk. De vil skjerpe helt fint, men vil kjedelig svært raskt. Hva som skjer er at kanten er rulle over fordi stålet er myk. Prøv å bruke en brattere Filevinkel eller en kniv med hardere stål.
 • Sliping steiner fungerer best med et smøremiddel for å holde steinen fri for partikler. Bruke enten en oilstone med en nøytral olje som for eksempel mineralolje eller vannet steiner med vann. Når du begynner å bruke en stein med olje, kan du ikke bytte til vann.
 • Noen eksperter anbefaler oppskarping som om du prøver å skjære et tynt lag eller merke av stein. Ikke gjør dette: det er dårlig råd, de fleste folk ikke holder riktig vinkel på denne måten. Du instinktivt heve bladet til du føler og se kanten arbeider. Dette skaper større edge vinkler og tykkere skråkanter som tiden går og resultatene gradvis svekkes. Jo mer du skjerpe, duller det blir. Høres det kjent ut?

Advarsler

 • Ikke dra fingeren over den nylig skjerpet kanten for å se om det er skarpt. En bedre test er å forsøke å skjære et enkelt stykke avis mens holde papiret løst mellom to fingre.
 • Hvis du bruker en olje stein ikke bruk vann på steinen, på det vil føre til at porene i en olje stein for å tette og bli ubrukelig for oppskarping.
 • Alltid være forsiktig rundt nylig skjerpet kniver (og alle kniver generelt) for kniver er en av årsakene til ulykker rundt i huset
 • Hvis du ikke fjerner nok metall til å lage en ny kant, vil du la noen av de kjedelige kanten på plass. Et sløvt blad (eller et blad med matte flekker eller hakk) vil reflektere lyset fra selve kanten av bladet. En sylskarp kniv kanten vil ikke vise "lyspunkter" når du holder den blad opp under et sterkt lys. Du må det fjernes nok materiale fra sidene av skråkant slik at kanten slutter reflekterer lys.

Ting du trenger

 • Kniv
 • Flat, slipende overflate: Arkansas stein, rock, sandpapir...
 • Vinkel guide eller en stødig hånd