Wkino

Hvordan lage bento

Mens japanske begrepet "bento" grovt oversettes til "boksen lunsj" på engelsk, dette er ikke en vanlig matpakke. Målet med Bento er å sette sammen et måltid som er like tiltalende for øyet som det er for smaksløkene. Det er ikke uvanlig for japanske mødre å forberede en forseggjort eske lunsj, lekent og kreativt innredet, for å lokke barna til å spise all maten når de er på skolen. Hvis du er lei av å bringe en slurvete smørbrød til jobb eller du vil at barna skal se frem til å åpne sin matboks, det er mye som skal læres fra bento tradisjon.

Trinn

Hvordan lage bento. Dele måltidet proporsjonalt.
Hvordan lage bento. Dele måltidet proporsjonalt.
 1. 1
  Dele måltidet proporsjonalt. Når du forbereder bento, er det to måter å dele maten. Du kan holde deg til en 4:3:2:1 ratio (4 deler, 3 deler av siderett, to deler av grønnsaker, og en del av en visning av syltede grønnsaker eller noen), eller du kan lage en 1:1 ratio (1 del ris, en del side retter, der siden retter selv inneholder en 1:02 ratio av kjøtt til grønnsaker). Du kan følge en av disse tradisjonelle oppsett, eller du kan variere forholdet og erstatte mer kjente ingredienser. Målet er å ha en ernæringsmessig varierte, men likevel balansert måltid.
  • Alternativer til ris innbefatter, men er ikke begrenset til, ruller, inari sushi, eller (ris ball). Du kan også eksperimentere med ulike typer ris (for eksempel spansk ris ) eller pasta.
  • Siden parabolen skal være den viktigste kilden til protein, enten biff,,, eller. Dette kan være,, panert, og så videre. For vegetarisk bento, prøve bønner eller.
  • Strimlet kål med en lett dressing er et populært valg for grønnsaker. Skiver grønnsaker eller poteter salat benyttes i tillegg.
 2. 2
  Skaff en bento boks som er delt inn i seksjoner som gjenspeiler riktig bento ratio. Du kan være i stand til å finne en bento boks i en asiatisk mat butikk eller på nettet. Husk at i Japan, mat deler er mindre enn i Vesten. (Dette kan være en god ting hvis du prøver å kontrollere porsjonsstørrelser, eller det kan være en ulempe). Hvis du ikke finner en bento boks hvor som helst, kan du improvisere ved hjelp av en firkantet beholder og dele maten kreativt (f.eks med en skillevegg av baby gulrøtter eller stk saltet kjeks). og cupcake kopper også gjøre store avdelinger.
 3. 3
  Velg fargerike matvarer. Den dristigere og mer solid farge, jo større den visuelle virkningen av bento din, og de ​​mer ernæringsmessige fordelene er overdratt (i hvert fall når det kommer til fargerike grønnsaker, se henvisningene nedenfor), hele. hardkokte egg, og kan legge til en fin kontrast til bento din, spesielt når parret med lys oransje, grønne og røde matvarer.
 4. 4
  Pakk matvarene tett i orden, spesielt hvis bento boksen ikke har innebygde lommer. Dette vil hindre at maten fra å forflytte seg inne i boksen.
  1. (Eller annen stivelse) er nesten halvparten av måltidet.
  2. Matvarer som er vanskelig når det gjelder form eller arrangement (f.eks et stykke eller en stor) må kanskje gå inn først.
  3. Matvarer som er fleksible, for eksempel potetsalat eller kuttet grønnsaker gå i noen store gjenværende områder.
  4. Små og solid elementer, som cherrytomater eller små pudding beholdere, skal fylle ut hullene og aksent Bento.
 5. 5
  Lag slående mønstre og former med matvarer og / eller krydder ved hjelp av. Du kan også dekorere bento henhold til et tema. Du kan også male med konditorfarge blandet med kremost, smør, rømme, eller frosting.
  • Hold kantene pent definerte. Kontrasterende farger, teksturer og former skal plasseres ved siden av hverandre, men ligner de skal separeres. Ikke la kranglet smaker mingle (f.eks ikke sette stekt ris ved siden av en kringle).
  • Gjør dyr ansikter eller andre former med maten. To skiver fra et hardkokt egg med en prikk av paprika i midten av eggeplomme kan gjøre en stor par øyne.
  • Dryss krydder og tilsett garnityr å understreke sentrum av en seksjon av mat.
  • Skjær frukt, grønnsaker, ost og kamaboko (most hvit fisk formet til et brød) i former som stjerner, hjerter og diamanter med.
  • Sett sauser eller løse snacks i sære beholdere. Små gjenfyllbare saus flasker laget spesielt for Bento kan kjøpes på nettet.

Tips

 • Starte med en grunnleggende bento og bli mer avansert som du utvikler ferdigheter. Hvis du prøver å gjøre noe for forseggjort på første forsøk, er det lett å bli frustrert og gi opp.
 • Prøv smakstilsetning ris med krydder fra hjemmet eller små ferdiglagde pakker kalt furikake som kommer i en rekke varianter og kan kjøpes på asiatiske markeder. Kryddere, kan brukes til å danne vakre bilder og design ved bruk av sjablonger.
 • Få tid til å lage bento. Det er ikke noe å bli stresset gjennom. Hva gjør bento unik er tid og krefter investert i å skape en balansert, nøye forberedt måltid som er like mye en fryd å se på som det er å spise.
 • Nori (tørket tang) og soya papir (som kan finnes i en rekke farger) kan brukes til onigiri og for spiselig dekorasjon. En enkel måte å bruke nori er å ta en liten rent papir punch av en form du liker (hjerte, stjerne, palmetre, etc.) til det og punch ut figurer, og legger slag hvor du vil. Du kan også klippe strimler av nori og punsj figurer ut med stripene å pakke mat og legge til kontrast.
 • Hvis ris er en vanlig ingrediens i bento din, kan det være lurt å investere i en med en tidtaker slik at risen kan være ferskt tilberedt og klar til å bli pakket i morgen - ris ikke holder seg for godt over natten.
 • La risen (eller andre varme ingredienser) kjølig før du lukker Bento. Ellers vil dampen kondensere inne i boksen og gjøre maten soggy.
 • Stekt kjøtt eller grønnsaker bør plasseres på et absorberende lag av strimlet kål eller ris for å suge opp overflødig lekker olje.
 • Stikker til et bestemt forhold kan bidra med, og siden den vil holde deg fra pakking for mye junk i forhold til godsakene.
 • Ved hjelp av salat blader i stedet for cupcake papirer legger ernæring, farge, og maten grensen.
 • Siden Bento er så godt organisert, kan du pre-pakke den og fryse den. Men husk at bare visse matvarer kan brukes til dette. Et godt eksempel kan være frosne nudler, frossen kylling, frossen fisk og frosne kirsebær pai fylling.

Advarsler

 • Ta forholdsregler mot. Stek alle matvarer godt og sørge for at bento er lagret i et kjølig og tørt sted eller helst et kjøleskap. Denne praksisen må understrekes for hvem ta med matpakke til skolen.
 • Prøv å ikke blande faste og flytende / rennende matvarer. Det vil ende opp med å bli blaut og ikke veldig appetittvekkende.