Wkino

Hvordan lage gumbo

Gjør gumbo som den virkelige Cajuns gjøre! Gumbo kan defineres som en suppe av kjøtt -og / eller skalldyr og. "Vegetarian gumbo" ville være litt mer enn okra -og-suppe, eller fortykket løk-og-soppsuppe, med ris. Det er alltid krydret med hvitløk, og bakken cayenne pepper. Ekstra krydder forsterke en gumbo, men er opp til personlige preferanser. Navnet, "Gumbo" er en afrikansk ord for "okra", og dette er den tradisjonelle fortykningsmiddel som brukes. Tradisjonalister vil ikke gjøre en gumbo uten okra. Men selv i Sør-Louisiana, hvor suppen stammer, mange bruker for å forbedre sin gumbo i stedet. Vanligvis er både Roux og okra brukt i vanlig gumbo. Hvis du ikke bruker okra, du gjør en fin suppe.

Ingredienser

 • To eller flere forskjellige varianter av kjøtt eller sjømat: spill (ekorn, kanin, hjort, vaskebjørn, opossum, beverrotte), fjørfe (kalkun, and, kylling, vaktel, due), røkt kjøtt (pølser, Tasso, eller ANDOUILLE), skalldyr (kreps, reker, krabber, østers, eller kamskjell).
 • Hvitløk
 • Løk
 • Kajennepepper
 • Okra og / eller Roux (mel og olje)
 • Ris
 • Valgfrie ingredienser: selleri, sopp, tomater, paprika, persille, laurbærblad, fil, sort pepper, hvit pepper, paprika.

Trinn

Hvordan lage gumbo. Finhakk en stor løk, noen ribber av selleri og en stor paprika - The cajun "hellige treenighet" - Og reserve i en egen beholder.
Hvordan lage gumbo. Finhakk en stor løk, noen ribber av selleri og en stor paprika - The cajun "hellige treenighet" - Og reserve i en egen beholder.
 1. 1
  Finhakk en stor løk, noen ribber av selleri og en stor paprika - The cajun "hellige treenighet" - Og reserve i en egen beholder.
 2. 2
  Hakk eller kutte noen hele spillet eller fjærfe i biter og reserve i egen beholder. Lagre rå og tilberedt kjøtt i egne beholdere.
 3. 3
  Shell eller shuck noen sjømat og reserve i egen beholder. Lagre rå og tilberedt sjømat i egne beholdere.
 4. 4
  Skjær noen pølse, ANDOUILLE eller tasso og reserve i egen beholder.
 5. 5
  Bestem, ca, hvor stor gumbo vil bli. Det vil typisk være dobbelt så mye volum av gumbo som du har volumet av kjøtt.
 6. 6
  Gjør ca 1/2 kopp roux for hver estimert gallon eller deslime minst en kopp okra for hver estimert gallon. [Se HVORDAN GJØR ROUX og DESLIMING OKRA i "Tips".]
 7. 7
  Få ut en pott stor nok til å romme mer enn beregnet mengde gumbo-du trenger plass til å røre.
 8. 8
  Fyll potten omtrent 1/3 til 1/2 av den måten med lager.
 9. 9
  Brown Roux et sted mellom peanøttsmør til mørk sjokolade i farger ved hjelp av en wire visp.
 10. 10
  Stopp Roux fra brenning - forsiktig, kaller de Roux "cajun napalm" - ved å slå av brenneren en nyanse lysere enn du ønsker og nøye ladling noen lager i støpejern pan. Straks legge halvparten av terninger løk, selleri, paprika blandingen til Roux / lager blandingen.
 11. 11
  Bland godt og deretter legge til den store potten på lager.
 12. 12
  Legg noe kjøtt som allerede er tilberedt på aksjen.
 13. 13
  Plasser potten på baksiden brenner på komfyren, og begynne å varme over middels høy varme.
 14. 14
  Brown eventuelle ukokt kjøtt i en stekepanne mens du venter på aksjen til å koke. Dette fjerner overflødig fett og forbedrer smaken av gumbo. Kjøtt trenger ikke være ferdig kokt inni, det blir ferdig i potten. Arbeid i grupper om nødvendig-stimlet pannen med kjøtt vil forhindre at væske fordamper og forhindre skikkelig bruning.
 15. 15
  Legg sauteed kjøtt nøye til oppvarming potten av væske.
 16. 16
  Forkaste overflødig fett eller reservere for matlaging senere.
 17. 17
  La potten for å komme til en byll (hvis den ikke allerede har), senk til en småkoke og legge noen sjømat og de ​​resterende løk, selleri, paprika blandingen.
 18. 18
  Rør innimellom for å hindre stikker.
 19. 19
  Tilbake til gumbo etter en time å legge Cayenne og andre krydder, legger hver og en gradvis og justere etter smak. (Med andre ord, smake gumbo som du legger til, og fortsette å legge til det er riktig.)
 20. 20
  Småkoke i en eller flere timer. (Legge sjømat som reker eller østers i de siste 10 minuttene holder dem møre).
 21. 21
  Koke ris.
 22. 22
  Serve gumbo over ris med louisiana hot saus på siden.

Tips

 • Når du gjør gumbo, la det koke sakte i minst to timer. Det kan smake kokt i en time eller så, men hvis du koker alle ingrediensene veldig sakte, smaken endres, og du vil bli overrasket over forskjellen!
 • Aldri tjene slimete okra gumbo. Hvis du gjør det, først kaller det okra suppe eller noe annet, og distansere deg fra alt Cajun.
 • "Gumbo fil" er sassafras bladene tørket og malt til et fint pulver og er en vanlig gumbo fortykningsmiddel og krydder, spesielt i og rundt SW Louisiana. Det er lurt å bruke sparsomt i utgangspunktet, før du bestemmer deg for hvor mye du liker det, det har en særegen smak. Sassafras root kan bli gravd opp og brukes til å lage en deilig urtete, men er ikke brukt til matlaging.
 • For roux gumbo, aluminium og emalje potter tendens til å være mindre enn vellykket-basene sine er for tynne. En krukke med et tykkere bunn, for eksempel et "brenneren" virker generelt bedre.
 • Eller koker større reker alene, og sette noen i hvert enkelt bowlful å bevare sin fast tekstur.
 • Suppen del av en gumbo er en kostbar vare på seg selv, selv ved hjelp billigere kjøttstykker, siden den aller største delen av det bør være omtrent halvparten faststoff, halv væske. Dette betyr at oppstart kostnaden for en enkelt gallon pott av gumbo er nesten alltid oppover på 10€ - et helt lager potten poserer potensialet til å koste 25€ - 90, avhengig av hva som brukes, og om ikke krydder er allerede på hånden. Men når servert med ris, som allerede er billig, og deretter igjen, dobler eller mer i størrelse når den er kokt, kan den kjøttfulle gumbo brukes mer sparsomt, og dermed forlenge levetiden og serverer mange flere gjester eller personer.
 • Ikke legg for mye fil mens matlaging, i stedet tillate folk å legge den på bordet.
 • Hvordan lage roux: Legg like mengder olje og mel i en gryte, nok til å dekke bunnen ca 1/4 "Over en middels høy varme, rør denne blandingen hele tiden til det begynner å brune En lys brun vil gjøre en.. "light" gumbo med en mindre intens smak. Jo mørkere fargen på Roux, desto sterkere er smaken av gumbo. Mørk brun akseptabelt, men svart kan tyde brenning.
 • Hvis du bruker reker, kreps eller krabber, etter å få kjøttet ut Lagre skjell / hoder og bruke dem til å gjøre et godt lager. Bare ta med skjell til en høy koke i vann deretter småkoke skallet stykker og reker eller Crawfish hoder for rundt en time. GRUNDIG belastningen skjellene ut av aksjen og nå har du en flott start på gumbo din. Legge krydder samtidig som aksjen er avhengig av hvorvidt du kommer til å legge krydder senere mens du gjør ditt gumbo.
 • Å gjøre en egen gumbo, og gjør det så bra, er et møysommelig arbeid. Det tar mye tid å lage, og mange år å perfeksjonere det som skal bli din egen personlige oppskrift. Gumbo, som brystkasse, kjeks, og perfekt eplepai, er noe kokken trenger å være i lang tid etter.
 • Det er ikke "ekte Cajun" gumbo hvis du ikke spiser ris med gumbo.
 • Det er ikke nødvendig å de-ben kjøtt for gumbo. Bones legge smak.
 • Tasso er en slags tungt krydret bevart røkt kjøtt produkt vanligvis laget med svinekjøtt skulder tilgjengelig i de fleste kjøtt markeder i og rundt SW Louisiana.
 • Hvis du er "oppe i nord", ikke bry deg med pølse i gumbo, siden de slags pølse som selges i de fleste markeder er inauthentic og under krydret i forhold til hva de fleste Kreolspråk få lokalt. Se til en Wal-Mart for Manda merke ANDOUILLE i stedet for pølse. De vanligvis ikke bære mye, men det skal være der. Dette ANDOUILLE ligner hva de fleste Kreolspråk bruke for pølse og minst har en bedre røkt smak / bedre krydder enn de fleste kommersielle pølser. Du bør bestille en bulk mengde ekte røkt pølse eller ANDOUILLE og oppbevar den i fryseren for senere bruk.
 • Tabasco saus kan finnes overalt. "Crystal" er hot saus foretrukket av mange i New Orleans. Det er ikke så varmt som Tabasco, og heller ikke så vinegary, og har en rik pepperaktig smak.
 • Hvordan deslime okra: Først vaske og kutte av toppen av okra. Skjær tynne skiver, husk at desto tykkere skiver er, jo lenger okra tar å de-slim. Sett skiver okra i en stekepanne med akkurat nok olje til å dekke skiver. På lav varme, rør okra kontinuerlig. Rør og det vil koke ned. Dette kan ta veldig lang tid være tålmodig. Når slimet forsvinner helt bør du ikke være i stand til å se noen biter av pods, bare noen få av de myke, saftige frø. Dette er unødvendig for frosset okra, som kan tilsettes direkte til gumbo.
 • Hvis du koker med reker, ikke legge dem til du er nesten klar til å spise. Rekene blir bløt hvis kokt for lenge.

Advarsler

 • Rør gumbo minst en gang hvert tiende minutt for å hindre stikker.
 • Ikke berør bakken cayenne med bare hendene med mindre du sørge for å vaske dem etterpå, så du får den i øynene. Selv om dette er en instans ufarlig opplevelse (øynene dine vil ikke bli skadet), er det ganske smertefullt.
 • Vær forsiktig med Roux pan-det vil bli ekstremt varmt, det gjør også Roux.
 • Når du gjør Roux, bruke en støpejern skillet. Non-stick kan brukes, selv om det sies at å få teflon ekstremt varme (fint for Sautee, men ikke for roux eller steking) utgivelser visse giftstoffer, og bør ikke brukes med mindre det er det eneste valget du har.
 • Roux blir ekstremt varme, og bør aldri bli berørt på noe punkt. Det kan føre til tredje grads forbrenning på et øyeblikk.

Ting du trenger

 • To eller flere forskjellige varianter av kjøtt eller sjømat
 • Stort lager gryte eller annen pott for matlaging