Wkino

Hvordan planlegge en minnegudstjeneste

En minnegudstjeneste er vanligvis holdt etter en begravelse. Den kan også brukes til å huske og ære liv og minne om den avdøde på en bestemt anledning, for eksempel et jubileum for en hendelse som resulterte i personens død.

Minnegudstjeneste bør planlegges på en passende dato og tid og med familie og kjære av de avdøde i tankene, men skal også feire personens liv. Følgende trinn vil hjelpe deg å planlegge en minnegudstjeneste.

Trinn

Hvordan planlegge en minnegudstjeneste. Still inn dato og klokkeslett.
Hvordan planlegge en minnegudstjeneste. Still inn dato og klokkeslett.
 1. 1
  Still inn dato og klokkeslett. Minnegudstjeneste skal planlegges i vurdering av eventuelle familiemedlemmer som har reist fra ut av byen. Sett en dato nær nok til begravelse eller jubileum hendelse som besøker familie og venner kan delta. Dette vil tillate de sørgende å dele minner.
 2. 2
  Velg et sted. Arrangere en minnestund på et sted som er stort nok til å romme det antall personer du har invitert. Vet hvor mange stoler du trenger, tabeller for mat og ordninger og et podium for en gjestebok. Du bør også vurdere om den avdøde ville ha ønsket en minnegudstjeneste i et gudshus eller en ikke-religiøs bygning.
 3. 3
  Kompilere en gjesteliste og sende ut invitasjoner. Holde orden når du planlegger en minnestund ved å lage en liste over alle venner og kjære av den avdøde for å sende ut invitasjoner. Dette vil sikre at du sender invitasjoner til alle du tror er sannsynlig å ønske å delta, og vil unngå faux pas å glemme en viktig person.
 4. 4
  Tilpass dekorasjoner og musikk. Gjør minnestunden en refleksjon av den personen som minnet du ære ved å velge dekorasjoner og musikk den enkelte ville ha likt. Bruk blomsteroppsatser med personens favoritt blomster eller farger og lage en spille liste over favorittsanger eller typer av musikk som skal spilles i løpet av tjenesten. Vurdere å legge noen andre minner som du anser gjenspeile personens liv.
 5. 5
  Få innspill fra sine kjære. Spør venner og familiemedlemmer av den avdøde personen for innspill om spesielle innslag som best vil hjelpe huske sine kjære. Folk som kjente den avdøde personen det beste vil være i stand til å gi deg ideer for sanger, farger, dekorasjoner og minner og hjelpe deg med bilder og keepsakes å lage et minnesmerke.
 6. 6
  Ordne for gjesteforelesere. En viktig del av mange minnestunder er å ha en rekke gjesteforelesere som kan gi sin personlige perspektiv på den avdøde personens liv og arven blir liggende igjen. Kontakt personer du ønsker å snakke på minnegudstjenesten i forveien for å bekrefte at de er villige til å snakke og å gi dem tid til å samle sine tanker. Også spør dem om det er noen spesielle ressurser de trenger for å hjelpe dem å tale, for eksempel en mikrofon, en skjerm osv.
  • Du kan også vurdere å velge målinger for å gi til høyttalere som reflekterer personligheten til den avdøde personen.
 7. 7
  Be om hjelp om nødvendig. Du kan være med å gjøre en masse og personlige følelser over tapet av den personen som minnegudstjeneste du planlegger, så ikke vær redd for å be om hjelp med planlegging og organisering av tjenesten hvis du trenger det. Spør venner eller familiemedlemmer til å kaste på med noen detaljer om tjenesten hvis du føler deg overveldet eller hvis du ikke har nok tid til å behandle dine egne følelser.

Tips

 • Prøv å innlemme så mange minne ideer fra familie og venner som mulig. For å hjelpe alle til å føle mer nært involvert, kan en blank plakat for signering monteres på en vegg, og folk kan forlate sine personlige uttrykk og kondolanser skriftlig der. Dette kan senere bli fotografert og lastet opp til en nettside på Internett for sørgende å se på senere.

Advarsler

 • Minnegudstjeneste kan ta sin toll på arrangøren som det er en vanskelig tid involverer sorg, minner og tristhet. Vær snill mot deg selv og tillate deg selv å ha begge pauser fra forberedelsene og å delegere oppgaver til andre hjelpere. Ikke bære hele arrangementet på dine egne skuldre.

Ting du trenger

 • Passende arena
 • Gjestebok og penner
 • Seating
 • Ressurser som trengs av høyttalere
 • Blomster, kranser, minner
 • Lister, telefontilgang og e-postadresser for invitasjoner