Wkino

Hvordan man skal håndtere en forferdelig mor som voksen

Vi får ikke til å plukke våre foreldre. Hvis du er i en familie med en fornærmende, svak eller urolig mor, det er skritt du kan gjøre for å beskytte deg selv og forhåpentligvis dine søsken. Husk at du alene er ansvarlig for å skape et lykkelig og givende liv for deg selv.

Trinn

Hvordan man skal håndtere en forferdelig mor som voksen. Lag en god samtalepartner for deg selv å gi livet litt nødvendig perspektiv.
Hvordan man skal håndtere en forferdelig mor som voksen. Lag en god samtalepartner for deg selv å gi livet litt nødvendig perspektiv.
 1. 1
  Lag en god samtalepartner for deg selv å gi livet litt nødvendig perspektiv. Det er viktig at du gjør dette som å skrive og ikke ved å snakke med noen. Som kommer senere i prosessen. Start en journal eller en blogg, men sørg for at det ikke kommer til å bli lest av moren din. Målet er å helbrede deg selv, bli sterkere og fjerne giftige oppførsel fra livet ditt, ikke skade din mor.
 2. 2
  Tenke veldig hardt og gjøre detaljerte lister angående din mor. Hvorfor er hun så ulykkelig? Hva var hennes foreldre / familie livet ut? Hva er hennes frustrasjoner eller mislykkede drømmer for seg selv? Hvordan kan du unngå å falle inn i et mønster for å ikke bli som henne? Hva er hennes forventninger til seg selv og deg? Dine søsken? Hva er dine forventninger fra henne og din egen atferd?
 3. 3
  Begynn å distansere deg selv-dette er den vanskeligste delen, men du absolutt trenger å gjøre dette trinnet. Tenk deg at du er fra en annen planet, og du observerer henne dialog og mønstre av destruktiv atferd. Hva er hennes triggere? Hvordan reagerer du på hennes utbrudd eller hennes drama? Skriv dette ned i dagboken din. Begynn med din oppførsel mot henne. Skriv ned biter av noe følelsesmessig samtale og se på det. Er du mater hennes oppførsel på noen måte eller legge bensin på bålet. Hvis du er så stoppe umiddelbart.
 4. 4
  Oppdag hvor ubehagelig dialog / kamper med henne starter og når. Legg merke til hot spots. Er det hver gang du snakker, eller bare rundt visse mennesker? Hva er triggere? Selv kunnskap er makt. Din bror og søstre kan trenge hjelp, men du må hjelpe deg selv først for å hjelpe dem.
 5. 5
  Forstå at for moren din å slå ut på deg eller favorisere ett søsken over en annen har å gjøre med hennes kort strømmen som en person. Hun kan være klar eller uvitende om hvordan hun blir så ødeleggende. Emosjonelle atferd er den vanskeligste å endre, men du kan bli mindre involvert og mer objektiv. Det vil gjøre deg sterkere.
 6. 6
  Beskytt deg selv. For seks måneder bare være observatør ikke fanget opp i dramaet. Hun vil merke en endring i deg og kan øke sine angrep. Hold deg rolig, observere og holder skriftlig.
 7. 7
  Snakke med og intervjue hver søsken. Fortell dem at du prøver å bygge et lykkeligere familieliv og trenger deres hjelp.
 8. 8
  Spør dem sine observasjoner om din mor og hva er triggere for dem rundt henne. Du vil begynne å se det store bildet av din familie og sine problemer, men dette kan ta et år eller mer. Fortsette å skrive det ut.
 9. 9
  Reflektere over om det er sunt å holde et forhold med henne. Noen mennesker er så giftig og skadelig å være rundt at de vil prøve å ødelegge deg. Hvis dette er tilfelle, forlate forholdet og ikke snakke / besøke henne for en tildelte tid. Skriv et brev til henne og fortelle henne at du trenger litt plass, men vil kontakte henne når tiden er riktig. Tiden kan aldri være riktig, men du reddet deg selv.
 10. 10
  Mener at det å være et barn av en ulykkelig person er veldig vanskelig og gi deg selv rom for å være lykkelig og skape et liv. Starte ett skritt av gangen blir mer selvstendige. I det lange løp, mener hva din mor til deg er IKKE som du er. Hennes forvrengt oppfatning av deg eller dine søsken teller ikke mye hvis du skal forstå hvordan sårende og ødeleggende det er. Din jobb er ikke å gjøre henne lykkelig. Det gjør ikke du en "dårlig, egoistisk, etc" person, men en sunn en.
 11. 11
  Hjelp dine søsken når du er frigjort fra grep henne. Finne løsninger som fungerer for deg i arbeidet med henne og fortelle dem dine metoder. Fortell dem at du ønsker at de skal ha positive selvbilde bilder av seg selv og å være sterk. Rollemodell sunn mental oppførsel mot dem og henne. Trøste dem hvis de er i smerte.
 12. 12
  Unngå fellen av skyld. Det er nummer én grunn folk bo i destruktive relasjoner. Du er ansvarlig for deg selv ikke henne.

Tips

 • Prøv å ikke såre følelsene dine ved å sammenligne din mor med andre kjærlige mødre, akseptere det faktum at dette er den du har, og for deg utfordringen er å lære å håndtere det.
 • Ikke engang prøv å endre hennes, spiller ingen rolle hvor gammel er du hun vil alltid være eldre, og hun vil ha henne tankene satt til å ikke endre det, ikke tvinge den situasjonen du enten la det eller håndtere det i for å finne indre ro med henne og deg selv.
 • Gi deg selv tid til å sørge over hva du trenger, men ikke får. Eller det faktum at du ikke vil ha denne type person i livet ditt. Men ikke velte seg i det i årevis, selvmedlidenhet er ødeleggende.
 • Gjør fortelle en bestevenn eller en kompis. Først sørge for at de kan være støttende og forståelse for situasjonen din og at de ikke vil dele med tredjeparter dette fornuftig situasjon.
 • Ikke fortell alle i familien hva du gjør-det kan komme tilbake til moren din og opprette en ny drama du ikke trenger.
 • Hvis du har barn selv lære å være den beste mor eller far du kan, det er en perfekt mulighet for deg å bryte den destruktive mønster som din mor fikk deg inn.
 • De fleste mennesker har skrekk mor historier enten egne eller noen venner. Hvordan du håndterer din egen oppførsel er det som teller.
 • Sett en timer eller ta opp dine telefonsamtale samtaler. Det kan hjelpe deg å avslutte samtaler eller få noen tiltrengte perspektiver.
 • Hvis mulig, foster søsken støtte for hverandre i å håndtere de vanskelighetene som din mor skaper. Ofte disse typer mødre ønsker å kontrollere forholdet mellom barna sine, og faktisk lage disention og splittelse mellom søsken å holde alle som kommer til henne. Søsken blir ofte manipulert inn i disfunctional situasjon. Hvis de kan komme til å innse at de alle opplever det samme følelsesmessige overgrep fra sin mor, og kan skape et støttesystem for hverandre, kan det være svært healing for alle. Ikke bare kan de forholde seg til og forstå bedre enn noen andre, det er vanskelig å relatere til moren, men det bekrefter at problemet ikke er deg... som de fleste barn med følelsesmessig fornærmende moms er manipulert inn i følelsen. Mange av disse typer mødre er narcisistic og har installert knappene som de stadig presser å forårsake smerte.
 • Ikke involverer faren din før du forstår at han har sine egne problemer. Han er gift med denne personen, og det vil komme tilbake til henne. Husk at målet er å helbrede ikke være destruktive og sårende som henne.

Advarsler

 • Noen ganger må vi helt forlate forholdet. Det er bare altfor ødeleggende og alle får lov til å gjøre det personlig avgjørelse uten skyld.
 • Beskytt dine barn / mann hvis nødvendig. Ikke la dem bli fanget opp i dramaet. Igjen rollemodell "styrke" i håndteringen av en destruktiv person for barna. Det vil tjene dem godt i livet.
 • Aldri ty til å være stygg med henne. Sett dine grenser med henne. Skrikende eller forbannelse vil bare føle deg dårlig om deg selv. Du kan bare fortelle henne høflig "Jeg henger opp nå" eller:.! Jeg drar "Så gjør det du har rett til å avslutte noen samtaler med folk som setter deg ned eller ydmyke deg Du har også rett til å være sint. med noen du elsker, men ikke la sinne eller bitterhet fester inni deg. Lær å liksom tilgi og å la dårlige ting går.

Ting du trenger

 • En journal eller datamaskin
 • Noen stille reflekterende tid
 • En stoppeklokke eller tidsur
 • en båndopptaker