Wkino

Hvordan hjelpe en sørgende foreldre

Det blir ofte sagt at det er ingen større tap enn tapet av et barn. Det er det alle foreldre frykter, og - hvis det skjer - det kan være intens nok til å kjøre mange mennesker bort. Likevel, hva hvert familiemedlem og venn møtt med å hjelpe en sørgende foreldre trenger å vite er at deres hjelp vil være nødvendig til slutt. Det kan ikke være gunstig med en gang, men en dag vil det bli. Du må bedømme timing og trenger av naturen til de involverte og av hvordan hendelsene utspiller seg.

Hva en sørgende foreldre ønsker mest er å ha barnet sitt tilbake. Dessverre, ingen kan gi dette ønsket. Men, du "kan" hjelpe. Kjenne de riktige og gale ting å si eller gjøre når du prøver å hjelpe er viktig. Mens mye av dette vil kreve økt følsomhet for den aktuelle situasjonen, vil denne artikkelen bidra til å veilede deg til minst begynne.

Trinn

Hvordan hjelpe en sørgende foreldre. Husk at din hjelp eller støtte vil være nødvendig lang sikt.
Hvordan hjelpe en sørgende foreldre. Husk at din hjelp eller støtte vil være nødvendig lang sikt.
 1. 1
  Husk at din hjelp eller støtte vil være nødvendig lang sikt. Det kommer til å ta tid.
 2. 2
  Det vil være falske starter, og tilbakeslag. Være forberedt på de følelsesmessige opp-og nedturer med dem. Din kjærlighet og medfølelse er akkurat det de trenger.
 3. 3
  Start med å delta i begravelsen og eventuell minnegudstjeneste. Det spiller ingen rolle hva du må avbryte for å være der. Å gjøre en innsats for å delta på betyr mye for foreldrene og viser dem hvor mye du bryr deg om deres tapte barnet, og at du blir regnet blant de som har tenkt å huske og hjelpe familien i sin tid av tap.
 4. 4
  Være praktisk. Sørgende foreldre trenger plass til. Du kan hjelpe dette ved å tilby måltider, tilbyr å holde hagen ryddig, rengjøring av huset, eller kjører ærend for dem. Gjøre de hverdagslige trivielle ting som plutselig virker meningsløst for dem. Bo i nær kontakt, bare ringe og besøke kan være en stor kilde til praktisk støtte.
 5. 5
  Være gratis med fysiske show av støtte. Gi masse. Gir forelderen din skulder å gråte på bokstavelig talt.
  • Hold foreldrene og la dem gråte. Mange mange tårer er normal og sunn.
 6. 6
  Gjøre noen undersøkelser på sorgprosessen. Gå på nettet og lese om hva foreldre føler når de mister et barn. Hoppe inn og snakke med andre mennesker om deres følelser og de tingene som hjalp dem gjennom under den innledende fasen av sin sorg. Nettsteder som Compassionate Friends kan være et godt sted å begynne.
 7. 7
  Forvent sorgen å øke ikke reduseres. Dette er sorg for livet, selv om en dag det er å være flerårig mangler-part-of-the-heart typen sorg, det er ikke noe å "komme over". Aksepter at det er ingen tidsramme på. For nå, vil den fortsette å vokse i omfang, og du er mye som trengs som sorgen overvelder din venn. Være en skulder å gråte på, noen som vil lytte, noen som ikke vil dømme, og noen som vil holde være der, uansett hva. Akseptere at en sørgende mor aldri noensinne vil komme over tapet av sine barn, men vet i tid, mye tid, vil de komme gjennom det.
  • Ikke noen gang fortelle foreldrene å "komme over det", eller "komme videre med livet ditt, vil barnet ditt vil at du skal."
  • Aldri si "Du kan alltid ha flere barn" hvis foreldrene er død av en baby eller veldig små barn. Dette er en av de mest ufølsomme ting å si til en sørgende foreldre. Og barnebarn er ingen erstatning for tapte voksne barn heller, bare ikke gå ned denne avenue av plattheter.
  • En virkelig god setning er ganske enkelt: "Fortell meg hvordan du føler deg." Dette lar den overordnede åpne opp og snakke i alle retninger ønsket. Og for å gråte eller skrike hvis de vil også.
 8. 8
  Ikke prøv å reparere ting og ikke prøve å gi råd eller gi råd. Med mindre du er profesjonelt trenet til å håndtere sorg, la denne delen til fagfolk. Din rolle er som en som bryr seg, lytter og respekterer den sørgende foreldre. Hvis du er tilbøyelig til å tilby religiøse eller personlig baserte råd, være ett hundre prosent sikker på at det er velkomne.
  • Tillate foreldre å snakke om barnet sitt.
  • Tillate foreldre å gråte, skrike, gråte og være sint. Bare tillate dem å føle seg alle sine følelser. Det er deres rett.
  • Hvis du ikke vet hva du skal si, si ingenting, bare lytte. Sier ingenting er bedre enn å si noe sånt som: «Han er på et bedre sted", "Han er hos Gud nå", osv. Hvis du føler deg bedre å si noe, bare forklare at du ikke vet hva jeg skal si om det er det du 're følelse. Det er bedre å være ærlig enn å bumble sammen og potensielt gjøre ting verre.
  • Ikke tving eller altfor oppfordre foreldre til å sosialisere, eller tilbake til arbeid.
  • Aldri satt dem ned eller hindre dem fra å søke støtte online med andre etterlatte foreldre.
 9. 9
  Aldri sammenligne et barns død med en ikke-barnedød av dine egne du har opplevd. Tapet av et barn bærer svært forskjellige assosiasjoner fra tapet av en forelder, søsken eller venn. Foreldre vil ofte fortelle deg at de skulle ønske det kunne ha vært dem i stedet for barnet og dette er en følelse som hjemsøker dem i mange år etter. Smerten etter tapet av et barn ikke skiller seg fra alle andre tap av en person du kjenner og elsker, akseptere dette og erkjenne det der det trengs.
  • Del din smerte over tapet av sine barn, men husk din smerte er ikke i nærheten av deres smerte med mindre du har mistet et barn selv. Det finnes ingen større smerte enn døden av ens barn. Aldri fortell en sørgende foreldre du vet hvordan de føler eller forstår deg fordi du sannsynligvis ikke.
  • Ikke sammenlign tap av jobb, ekteskap, kjæledyr, eller besteforelder til tapet av sine barn.
 10. 10
  Ikke vær redd for å snakke om barnet. Alle foreldre ønsker å vite deres barn er ikke glemt. Og lytte til foreldrene når de ønsker å snakke om barnet sitt. Om barnet var ung eller voksen, vil det være mange minner at foreldrene vil ønske å snakke om, som en måte å bringe barnet tilbake til midlertidig eksistens.
  • Hvis du snakker om sine barn, og de, det er greit. La dem sine tårer, og vet at du ikke skader dem.
 11. 11
  Ikke bare forsvinner. Dette kan være den ultimate nedtur for en sørgende foreldre, å miste noen som en gang var en venn, en stein. Den bekymringen du føler deg ikke å vite hva du skal si eller gjøre, er ingenting i forhold til smerte, sorg, og de sørgende foreldre opplevelser. Det er bedre å sette foten inn i det og be om unnskyldning enn å bare forsvinne og slutte å være en ressurs din venn kan stole på.
  • Husk forelder på Morsdag og farsdag, er de fortsatt en forelder.
  • Husk barnets bursdag. Send en kort si at du husker deres barn.
  • Husk barnets dødsdato. Send en tenker på deg kortet, ringe dem, dele gode minner om barnet sitt, og lytte.
 12. 12
  Gi dem plass. Samt la dem vite at du er der for dem, også akseptere at de etterlatte foreldrene kan være lurt å seclude seg selv. Være klokt å signaler om nød om å ha deg rundt og forsiktig trekke seg, fortsatt la dem vite at du er der for dem når de trenger deg, bare en samtale eller tekst unna.

Tips

 • Hvis du har bilder av barnet sitt, kopiere dem og gi dem til den overordnede. Etterlatte foreldre verne alt som viser deres barns hukommelse.
 • Noen ganger kan du gjøre noe spesielt å huske det tapte barnet ved, for eksempel å finne bilder av barnet de ikke visste du hadde tatt. Du kan deretter slå disse bildene til et digitalt album eller laste dem inn i en digital fotoramme. Hvis du har minner om det tapte barnet, vurdere måter å gi dem til den sørgende foreldre som vil vise dem hvor mye du bryr deg.
 • Akseptere at alle sørger forskjellig.
 • Dersom foreldrene ikke har en online minnestedet, tilbud om å kjøpe en for dem i minnet av barnet sitt. Mange foreldre finner stor trøst i å skape et minnesmerke nettsted for barnet sitt.
 • Lagre barnets sengetøy og skitne klær slik at foreldrene har noe som lukter som barnet sitt. Sette disse på et sikkert sted hvis foreldrene ikke har å gjøre med noe av det godt (og de fleste ganger de ikke vil være).
 • Hvis foreldrene har skapt en online minnesmerke stedet for barnet sitt, besøke den. Tenn et lys, skrive en kondolanse, dele et minne, tilby din kjærlighet, aksept av sin sorg og støtte. Dette er en fantastisk avenue vise deg huske sine barn.
 • Akseptere at foreldrene kan sørge over tapet av sine barn for alltid.
 • Godta at de etterlatte foreldre aldri kan være den samme personen du en gang kjente.
 • Har noen overvåke datamaskinen barnet brukes slik at ingenting blir slettet ved et uhell, deres favorittmusikk, deres favoritt nettsteder, ting de trodde var morsomt osv.
 • Den av foreldrene kan være lurt å holde barnerommet akkurat slik det var for en veldig lang tid, hvis ikke alltid. Godta dette og ikke spørsmålstegn ved det.
 • Klem og ta en forelder som har mistet et barn. Du trenger ikke å si noe, bare holde dem og formidle kjærlighet gjennom berøring hjelper så mye.

Advarsler

 • Forvente noen sinne - muligens mye sinne. Bare lytte, gi dem den plassen de trenger å være sint, og være tilgjengelig for dem.
 • Mange etterlatte foreldre tenke på. Være på vakt for tegn og søke hjelp hvis du er bekymret.
 • Mange etterlatte foreldre sliter med alvorlige og kan trenge en lege omsorg.