Wkino

Hvordan å skille et egg

Noen ganger oppskrifter ringe spesielt for eller, andre ganger kan det være lurt å hoppe over kolesterol i eggeplommer. Uansett bør du vite hvordan du skal skille hvite fra eggeplomme. Her er noen måter å gjøre det.

Trinn

Hvordan å skille et egg. Kjøpe ferske egg hvis du kan.
Hvordan å skille et egg. Kjøpe ferske egg hvis du kan.

Grunnleggende metoden

 1. 1
  Kjøpe ferske egg hvis du kan. Membranen som omslutter plommen svekker over tid slik ferskere egg, den "strammere" eggeplomme. Også ferskere egg har sterkere proteiner, som vil gjøre for (hvis det er det du skal bruke dem for).
 2. 2
  Chill eggene. Siden eggeplomme er mindre sannsynlig å bryte når det er kaldt sørge for at du arbeider med kjølt egg. Hvis oppskriften krever eggehviter eller eggeplommer ved romtemperatur, men må du la dem sitte etter separering, eller jobbe mer nøye med egg som allerede ved romtemperatur.
 3. 3
  Bruk av en av de nedenfor beskrevne metoder for å separere eggene.
 4. 4
  Sett tidligere adskilte hvite og eggeplommer i en egen bolle (eller enkeltvis i halv skjell i esken), slik at hvis du ender opp med en rotete sprekk ned linjen, får du ikke skall skår over den forrige hardt arbeid.
 5. 5
  Fryse ubrukte hvite eller eggeplommer i små beholdere, merket med hvor mange hvite eller eggeplommer er lagret.

Shell overføringsmetode

 1. 1
  Tenk deg en linje som går rundt "feiteste" delen av egg - det er der du ønsker å gjøre den reneste sprekk du kan administrere. Nøkkelen med denne metoden er å unngå sprekker egget ujevnt, da dette kan gjøre det vanskelig for plommen å bytte til mindre siden.
 2. 2
  Knekk egget åpner på ca halvveis. Du kan gjøre dette ved å treffe egget raskt mot den skarpe kanten av en bolle (en buet eller rund kant vil resultere i en mer rufsete, rotete crack).
  Du kan også knekke egget forsiktig mot et flatt underlag, og da er det vanskeligere å få en enda pause, men du er mindre sannsynlig å ende opp med små biter av skall flyter rundt og eggeplomme er bedre beskyttet, siden bryte skallet mot en kant presser stykker innover, muligens piercing eggeplomme.
 3. 3
  Hold egget slik at det sprakk delen vender opp.
 4. 4
  Lirke åpne egget forsiktig, fanger plommen i halvparten av skallet. Gjør dette over en bolle, slik at ingen del av eggeplomme eller skallet faller i.
 5. 5
  La den hvite lysbilde i bollen. Ta eggeskallet halvparten med eggeplomme sitter i den og slå eggeplomme til den andre halvdelen, og pass på at den ikke faller inn i bolle eller "smelter". Gjenta dette omtrent tre ganger bytting fra side til side mens den hvite fortsetter å dryppe ned i beholderen.

Hånd-metoden

 1. 1
  Vask hendene med såpe (helst non-duftende), og skyll. Hvis noen av olje fra hendene komme inn i hvite, vil de ikke lo.
 2. 2
  Knekk egget over hånden din (håndflaten vendt opp). Du må kanskje noen til å knekke den for deg, med mindre du kan knekke et egg med en hånd.
 3. 3
  La de hvite drypp gjennom mellomrommene mellom fingrene til alt som er igjen er plommen i hånden.

Trakt metoden

 1. 1
  Har noen holde en trakt over en bolle (eller sette den i en flaske hvis ingen kan holde det for deg).
 2. 2
  Sprekk egg over trakten. De hvite skal passere gjennom den lille åpningen mens eggeplommen forblir i trakten.
 3. 3
  Hvis hvite blir fanget over plommen, forsiktig flytte trakten rundt slik at plommen ikke blokkerer den lille åpningen og det hvite kan skli forbi den.

Separator metode

 1. 1
  Nøye knekke egget i separatoren.
 2. 2
  La egget separator inneholder eggeplomme mens de hvite helle av gjennom sporet.

Ved hjelp av en brus flaske

 1. 1
  Nøye knekke egget på en plate. Du kan knekke flere på en gang for en rask multippel separasjon prosess.
 2. 2
  Klem ut litt luft fra en ren plast brus flaske, plass på toppen av eggeplommen, og sakte slipper du grep. Lufttrykket vil suge plommen i flasken. Se videoen under.

Tips

 • Hvis du slo eggehvitene, for eksempel for en, sørge for at ingen eggeplomme får i. Enhver bit av eggeplomme i eggehvitene vil føre dem til ikke å skum.
 • Separator metode kan utføres med en enkel minus skje. Bare knekke egg på toppen av skjeen, med bolle under for å fange de hvite, og rist forsiktig.
 • Selv om du kunne kaste plommen, er en bedre idé å bruke noen av eggeplommer laget på denne måten å lage et egg parabol (som hjemmelaget majones ) eller for kaker. Prøv å ha to oppskrifter i tankene før du knekke eggene åpent.
 • Hvis eggeskall faller inn eggehvitene, scoop den ut med en teskje eller en annen større del av eggeskallet.

Advarsler

Ting du trenger

 • Egg (er)
 • Bowl
 • Teskje
 • Trakt (valgfritt)