Wkino

Hvordan å slutte å spise sjokolade hele tiden

Sjokolade cravings kan være utrolig vanskelig å stoppe, spesielt hvis du har vært fråtse i en bar eller to av sjokolade hver dag. Selv om forskning har vist noen fordeler av sjokolade, er disse fordelene oppveies når vi spiser altfor mye sjokolade og ta i store mengder mettet fett, koffein, sukker og muligens en rekke sukkerholdige og fetende smakstilsetninger og fyllinger. Med andre ord, kommer den sunne effekten av sjokolade fra et par stykker av den fineste kvalitet nå og da, ikke fra noen gamle sjokolade konsumert i store mengder hele tiden!

Når du innser at det er på tide å dra tilbake på sjokolade forbruk, er det på tide å ta det på alvor og slutte å spise sjokolade hele tiden. Denne artikkelen vil hjelpe deg å finne styrke!

Trinn

Hvordan å slutte å spise sjokolade hele tiden. Vær realistisk og ikke være pessimistisk.
Hvordan å slutte å spise sjokolade hele tiden. Vær realistisk og ikke være pessimistisk.
 1. 1
  Vær realistisk og ikke være pessimistisk. Hvis du gjør en beslutning om å fullstendig frata deg av sjokolade, kan din vane vel eskalere! Hver gang du gjør en beslutning om å gi opp noe helt, vakle deg på kanten av å falle tilbake i gamle måten som helst og deretter finne enda flere unnskyldninger på hvorfor den gamle vanen er helt forsvarlig og ikke trenger å endre. Snarere enn å ta en alt eller ingenting tilnærming, gjør en beslutning om å kutte ned på, heller enn å kutte ut, sjokolade fra din måte å spise. Siden sjokolade gjør folk flest føler seg bra, det har sin egen måte å gjøre oss vil komme tilbake for mer...
 2. 2
  Tillat deg selv å virkelig elsker sjokolade som du spiser. I en tid med "ernæringsmessig filosofi" som Michael Pollan vilkår det er vi sterkt fokusert på å ta gleden ut av å spise mat og vi har stoppet nyter det. Med andre ord, det er mye lettere å spotte ned en stor sjokoladeplate unthinkingly enn det er å spise bare noen firkanter og virkelig fordype oss i opplevelsen av hvordan det smaker, hva dens aroma er som, føle teksturen, osv. Og det øyeblikket du begynner å om sjokolade spising, er det en risiko for å bli sta, sleipe, og lage unnskyldninger i stedet for å finne en mer skånsom måte å nyte sjokolade. Forskning ved Northwestern University Medical School har også vist at ulike deler av hjernen blir aktivert, avhengig av om vi ser på å spise sjokolade så givende eller noe som må unngås. Bestem deg for å endre tankesett om hvordan du spiser sjokolade, og du vil finne deg selv å spise mindre av det, men nyter det mer:
  • Nyt hver bit av sjokolade. Legg merke til de ulike smaker fra kakao bønne til smakstilsetning i sjokolade. Merke til dens tekstur. Legg merke til sin aroma. Sakte spise hver brikke og unngå wolfing ned bit for bit som om du ikke kan vente å få bar ut av syne. I stedet holder sjokoladen i dine øyne så lenge som mulig, konsumere det mindfully, sakte, med en lidenskap for det.
  • Les hvordan du smake sjokolade for flere detaljer.
 3. 3
  Endre type sjokolade du spiser. Redusere sjokolade inntak kan oppnås ved å forbedre utvalg av sjokolade du spiser. Ut med over-sukkerholdig, fett-mettet vanlige sjokoladeplater ("godteri sjokolade") tilgjengelig overalt, og i med de dyrere, raffinert, og mørkere, mer ren sjokolade merkevarer. Økningen i kostnadene vil gagne deg betydelig fordi du bare ikke vil være i stand til å ha råd til kvalitet sjokolade så ofte som kjøre-of-the-mill junk sjokolade, og dette er en god ting, for sjokolade blir til en og annen godbit.
  • Gå for kvalitet i små mengder i stedet for å spise store mengder av dårlig kvalitet sjokolade. Kvalitet sjokolade høy i kakao innhold og lite sukker og fett er bra for deg i små mengder som kakao bønner inneholder et høyt nivå av antioksidanter. Det bør bare spises som et krydder, og en til to ruter av kvalitet mørk sjokolade etter et måltid hver dag i stedet for som en snack er akseptabelt ernæringsmessig sett.
  • God kvalitet sjokolade er høy i kakao og generelt mangler fyllinger og kunstige smakstilsetninger og fargestoffer. Hvis du unngår "godteri sjokolade", plutselig en masse sjokolade valg er av menyen og du vil finne det lettere å nyte kvalitet sjokolade ordentlig ved passende anledninger.
 4. 4
  Planlegg anledninger når du kan unne seg å spise litt kvalitet sjokolade. I stedet for blindt å snu til sjokolade når du føler en energi lavkonjunktur eller du kjeder deg, eller det bare skjer for å bli sittende foran deg, velg din sjokolade spising ganger med formål og hensikt. Som en del av dette velger i stedet for å reagere på ubevisste triggere, kartlegge de gangene du vil spise sjokolade, for eksempel etter en sportssending eller under en ukentlig familie filmkveld, i helgen bare, eller når du har venner over, etc. også kartlegge de gangene du sannsynligvis til å strekke seg etter den, for eksempel i løpet av ettermiddagen lavkonjunktur eller når du føler deg lei, og nå for et glass vann eller en håndfull nøtter eller sultanarosiner stedet. Gjør noe heller enn å la kjedsomhet være kilden til ditt ønske om å knaske unna.
 5. 5
  Stopp deg selv med sjokolade. En enkel reaksjon hindrer Pavlovian spytt er å fjerne sjokolade fra synet og å slutte stashing det i store mengder på steder der du enkelt kan få tilgang til det, for eksempel hjemme, i vesken eller på kontoret. Ikke holde sjokolade i huset - fristelsen er bare at rekkevidden av en hånd når du holder sjokolade stashes i hjemmet. Som en ekstra bonus, hvis du ikke har sjokolade, men må gjøre en innsats for å få det, vil du ikke bare tenke to ganger om å gå for å få det fra den herlige boutique sjokolade butikk på den andre siden av byen, men du vil brenne opp kaloriene komme dit!
  • Unngå steder der sjokolade er utstilt. Gå på den andre siden av gaten i stedet for ved vinduet av den søte lille sjokolade butikk. Når du går til butikken, unngå å gå av sjokolade midtgangen. Ved kassa, kan du prøve å gå for den kassa som er sukkervarer gratis, eller rett og slett se andre steder.
 6. 6
  Spise annen mat før sjokolade. Hvis det er måltidene, spise et måltid først. Hvis det er snack tid, spiser sunn snacks som for eksempel gulrot, nøtter og frø, tyggegummi, frukt, små mengder av tørket frukt eller stangselleri før har et stykke eller to av sjokolade. Du kan ikke selv ønsker sjokolade med andre smaker i munnen.
 7. 7
  Drikke vann. Noen ganger er det lett å forveksle tørst med et sug etter søtsaker eller sjokolade.
 8. 8
  Vurder om dine daglige sjokolade krav kan være en form for mat avhengighet. Sjokolade inneholder kjemikalier som gjør oss føles bra, nemlig signalstoffene serotonin, dopamin og phenylethylamine. Hvis du er i behov av en psykologisk boost, kan sjokolade ofte passe regningen fordi det gir deg en kort boost som øker din følelse av velvære og fungerer som naturlige Prozac. Utfordringen for deg kan være graver grunnen til at du trenger en konstant psykologisk løft i stedet for maskering det med sjokolade dukker. Hvis du er avhengig av dette aspektet av sjokolade regelmessig, kan det være at du trenger å møte underliggende grunner til hvorfor du søker sjokolade som en kilde til medisinering eller beroligende deg selv på daglig basis. Hvis du er stresset, som lider av angst lidelser, føler altfor, eller er du ikke helt sikker på hva som er galt, søke profesjonell hjelp til å håndtere roten av problemet.
  • Det kan være fett og / eller sukker, kan det være den koffein eller teobromin, eller det kan være andre elementer i sjokolade som forårsaker vanedannende natur. For å teste dette, kuttet ut godteri sjokolade (høy på sukker og fett), og deretter fortsette å bytte fra sjokolade til kakao. På denne måten kan du finne ut hvilke deler av sjokolade spising har forårsaket tillegg og du finner sjokolade eller kakao som du kan konsumere uten å avslutte på en sjokolade avhengighet. Prøv rå kakao nibs. Med kakao, får du alle fordelene med sjokolade (høyt innhold av magnesium, nevrotransmittere, og en sjokolade høy) uten de usunne tilsetninger av sukker og fett.
  • Hold en journal som registrerer både når du spiser sjokolade og følelser knyttet det. Hvis du kan identifisere spise mønster, vil dette gå en lang vei å identifisere problemområder følelser som må håndteres gjennom andre metoder enn sjokolade sedasjon.
  • Kanskje du har lyst til å vurdere sjokolade parfyme, sjokolade boble bad, sjokolade såpe, sjokolade duftende stearinlys eller andre kilder til sjokolade dufter som en måte å møte dine behov for den oppløftende side av sjokolade uten egentlig å måtte fordøye det også.

Tips

 • Carob er fortsatt en kilde til mettet fett og ikke inneholder de samme elementene som gjør sjokolade så deilig. Hvis du gjør en beslutning om å erstatte carob for sjokolade med den begrunnelse at det vil være en rettferdig smak erstatning og at det er sunnere for deg, du kommer ned på feil spor. Det er bedre å spise mindre mengder av høy kvalitet sjokolade enn å hengi seg supermarked kvalitet carob dråper som inneholder hydrogenert vegetabilsk fett, søtstoffer og like mange kalorier. Hvis du virkelig liker carob, for all del spise det, men også holde den i moderate mengder og søker kvalitet versjoner av det.
 • Aksepter de gangene i livet da den eneste dyne på jorden er sjokolade, noen ganger i disse dager skje og en gang i blant, å gi etter for dette behovet vil ikke skade deg.
 • Hver gang du føler deg å bli lokket til skapet, pusser tennene litt, så har du som minty munnen følelsen som gjør at du ikke ønsker å spise eller drikke noe. Etter den tid det slites bort, vil din craving har gått.
 • Ha et velbalansert måltid for å ikke bli avhengig av en bestemt type mat. Husk, for mye er aldri bra.
 • Du kan spise sjokolade av og til, men bare hvis du tror at du ikke vil bli avhengige av det igjen.
 • Sjokolade kan bringe på hodepine i noen mennesker (den har et høyt innhold av phenylethylamine). Hvis du oppdager en slik tilkobling når du spiser sjokolade, har du en ekstra insentiv til å kutte ned. Halsbrann og sure oppstøt kan også oppstå fra å spise sjokolade. Dessverre er sjokolade også en gjerningsmann i hevelse, så downing det på den tiden av måneden kan virke mot sin hensikt!

Advarsler

 • Du kan bli avhengig av hva du bruker som en erstatning for sjokolade. Hvis så, erkjenner at du har et vanedannende natur når det gjelder mat og finne mestring teknikker for å håndtere dette.

Ting du trenger

 • Kvalitet sjokolade
 • Alternative snacks og vann
 • Journal