Wkino

Hvordan koke pasta

Enten du er en sultende student eller et kjøkken connoisseur, har pasta noe å tilby. Det er rimelig, lett å mestre, og kan lages i endeløse kombinasjoner. Å koke pasta, følg disse instruksjonene, for å gjøre det til et måltid, legge den til en av de saus oppskriftene nedenfor.

Trinn

Hvordan koke pasta. Velg hvilken pasta du ønsker å lage mat.
Hvordan koke pasta. Velg hvilken pasta du ønsker å lage mat.
 1. 1
  Velg hvilken pasta du ønsker å lage mat. Prøv å velge en som vel passer sausen. Det er best å ta pasta som er en merkevare av Italia og er laget av 100% semulegryn.
 2. 2
  Fyll en stor gryte 2/3 av veien med vann. Dette vil sikre at vannet ikke renner når det er kokende. Ikke under-fylle potten, dette vil gjøre nudler klissete. Det bør være en generøs vann-til-pasta ratio. For å redusere ventetiden, tilsett varmt vann.
 3. 3
  Drei rattet på ovnen til høy.
 4. 4
  Tilsett salt hvis ønskelig. For en stor kjele med vann, bør en eller to spiseskjeer med salt være tilstrekkelig.
 5. 5
  Vent på at vannet skal koke.
 6. 6
  Legg pasta til vannet og røre nudler med en lang servering skje. Pass på at de ikke er klistret til bunnen, spesielt når du først legge dem.
  • Siden nudler vokse i vannet, kan det være vanskelig å anslå hvor mye pasta du trenger. Les pakken for servering forslag. Hvis det ikke finnes noen, lese ernæring fakta for antall porsjoner per container og divvy opp de tørre nudler tilsvarende. Hvis du lager mat for to, kan en full pakke med pasta pleier å gjøre en fullverdig måltid med leftovers.
 7. 7
  Skru ned ovnen litt, fortsetter å koke pasta, og rør hver så ofte for å hindre stikker. Ikke dekk til potten; tradisjonell italiensk pasta er tilberedt uten lokk.
 8. 8
  Når det er blitt koke i ca 8-10 minutter (sjekk pakken for foreslått steketid), ta en bit av pasta ut og la den avkjøles.
  • Alternativt undercook pasta etter 2-3 minutter (utsidene skal tilberedes mens sentrene skal være hardt), og slå av ovnen, setter potten på en annen (kule) brenner, og dekker i 10-15 minutter. Dette vil bremse-koker sentrene i pasta, noe som gjør dem al dente i stedet for klissete.
 9. 9
  Bite i pasta. Hvis det er for vanskelig å bite eller hvis du ser hvitt i midten, må den koke litt lenger. Når det er kokt hele veien gjennom, men likevel fast, er den klar. Dette er referert til som al dente («til tannen") i italiensk.
 10. 10
  Slå av ovnen og tømme hele potten av pastaen i en sil. Vipp potten vekk fra deg selv slik at du ikke får en faceful av damp, som er enda varmere enn kokende vann.
 11. 11
  Rist ut overflødig vann, og deretter helle den pasta tilbake i potten. Pass på å ikke sette potten tilbake på den varme delen av ovnen, som kan brenne den nakne pasta.
 12. 12
  Legg en spiseskje olivenolje og kaste (valgfritt). Selv om dette vil holde nudler setter seg fast, kan det også skape en barriere mellom noodle og sausen du legger til, noe som gjør resultatene mindre smakfull.
 13. 13
  Dekk med din favoritt saus og rist den (inne i hot pot). Se flere oppskrifter nedenfor for ideer.
 14. 14
  Legg revet parmesan ost, fersk persille eller basilikum, eller andre garnityr som ønsket.

Grunnleggende pasta saus

 1. 1
  Sett en høy kjele på middels varme.
 2. 2
  Test varmen ved å plassere hånden flere inches over pannen. Når du kan føle varmen som stråler, det er varmt nok til å bruke.
 3. 3
  Dekk bunnen av kjelen i et tynt lag olivenolje.
 4. 4
  Dryss tørkede urter i olje. Legge til en klype oregano eller italiensk krydder vil tilføre olje med urten essens. La den sitte i ca 30 sekunder, avhengig av temperaturen på oljen, de flak brunes, men ikke tillate dem å røyke eller bli svart.
 5. 5
  Legg en halv terninger gul løk og rør.
 6. 6
  Etter 1-2 minutter, tilsett flere fedd terninger hvitløk. Siden hvitløk stykker er mindre enn den løk, vil legge dem senere hindre dem fra å brenne.
 7. 7
  Når løken er gjennomsiktig, hell en stor boks med knust tomat eller to vanlige bokser i en høy kjele.
 8. 8
  Tilsett salt, sukker (valgfritt), svart pepper, italiensk krydder, og oregano etter smak.
 9. 9
  La tomatene å bli varmt, så la sausen småkoke i ca 15 minutter.

Andre pasta saus oppskrifter

 • Hvit og rød pasta saus
 • Beef pasta saus
 • Oregano og timian pasta saus
 • Mozzarella saus
 • Pasta Pasqualina saus
 • Rød-vin saus
 • Sjampinjong pasta saus
 • Aubergine pasta saus
 • Orange og gresskar pasta saus
 • Red pasta saus
 • Pasta saus av friske tomater

Tips

 • Bruk rikelig med vann. Den vanligste årsaken til "sticky" pasta er mat med for lite vann. Bruk minst 4 liter vann for hver kilo pasta (4 liter for hver en-halv kilo). Ingen olje eller andre additiver som er nødvendige.
 • Italienerne vedta en "la det være" eller "ikke rotet med det" policy når matlaging pasta. Ikke agitere eller røre det for mye. Dette gjelder for saus i tillegg.
 • Hvis du gjør spaghetti og de er ikke nedsenket i begynnelsen, ikke bryte dem. Vent 30 sekunder og forsiktig bruke gaffel til å bøye dem og senk dem.
 • Legg noen av pasta vann til sausen din. Hvis du gjør din egen saus, tilsett litt av vannet som brukes til å koke pasta hvis du trenger å justere tykkelsen. De oppløste stivelse blir tykkere og berike sin tekstur. Legg merke til at den "riktige" beløpet varierer i henhold til oppskriften, batch størrelse og preferanser.
 • Noen mennesker foretrekker å skylle pasta i dørslag for å vaske bort stivelse. Ikke gjør dette! I tillegg til sausen fester bedre på grunn av stivelse, hvis du skyller det, vil du bli kjøle pasta før du legger sausen. I stedet tømme pasta, legge den tilbake i potten du kokte det, skru på varmen og tilsett sausen under omrøring til godt blandet og varmt. Pastaen vil bli grundig dekket av saus og pasta vil holde varm når du serverer den.
 • Når pasta er klar, vil de ytre kantene begynner å lysne i fargen.
 • Legg salt i vannet. Salt forbedrer pasta er smaken og lar sausen smaker å "blande" bedre.
 • Fordeler med spaghetti: det er lett å lage, tid effektiv, (kan være) sunt, og kan gjøres med noen form for grønnsaker, saus, nudler, og kilde til protein, enten det er kjøttdeig, malt kylling, tofu, eller hakket svinekjøtt.
 • Forskjellige pasta koker for varierende tider. Thin Linguini, for eksempel kokker mye raskere enn rigatoni.

Advarsler

 • Ved tømming av pasta i kokende vann, gjør det sakte så varmt vann ikke sprute ut av potten og brenne deg.
 • Den gamle koner tale at hvis pasta holder seg til taket, er det gjort matlaging, er bare ikke sant. En nesten-cooked stykke pasta kan fortsatt holde seg til taket... og selv dette avhenger av hva slags materiale taket ditt er laget av.
 • Hvis boblene ser ut som de er i ferd med å renne ut av potten, senk varmen til middels høy. Aldri legge noe for å redusere dette. Dette kan forhindres ved risting.