Wkino

Hvordan lage iskaffe

Det er tid for at cuppa joe, men hellige stekte egg på fortauet, er det for varmt for varm kaffe! Du kunne komme inn i bilen og kjør til nærmeste Starbucks, men tanken på de skinnseter searing ryggen av bena er enda mindre appetittvekkende enn fortau egg. Så hvorfor forlate komforten av ditt hjem? Lag din egen avkjølt koffeinholdige drikke på kjøkkenet! Det er veldig enkelt å gjøre, og kan spare deg for tid og penger også. Les: vi vil vise deg noen måter å gjøre dette!

Trinn

Hvordan lage iskaffe. Bland vannet og kaffen.
Hvordan lage iskaffe. Bland vannet og kaffen.

Metode en: kaldt brygget kaffe

 1. 1
  Brygge det kaldt. Denne metoden vil gi en søt, velsmakende iskaffe med opp til 67% mindre surhet enn hot-brygget kaffe. Cold brygge eliminerer også noen av de bitre, uønskede egenskaper du får fra hot-brygget kaffe.
 2. 2
  Bland vannet og kaffen. Sette mål for grov malt kaffe som passer din smak inn i en mugge. En fyldig mørkere steke vil gi deg en rikere smak på kaffen.
 3. 3
  Tilsett vann. Hell ni kopper kaldt eller romtemperert vann inn i beholderen.
 4. 4
  Bratt. Dekk pitcher, og la det bratt i minst tolv timer på et kjølig sted.
  • Etter bløtlegging, må du skille den begrunnelse fra vannet.
 5. 5
  Sil kaffe. Dekanteres kaffen ved å helle gjennom en finmasket sil, inn i en annen container.
  • Plasser et kaffefilter (to papirhåndklær fungerer også) i sil og nøye hell blandingen gjennom å skille den siste av begrunnelse.
  • Du sitter igjen med en søt, fyldig, kaffe konsentrat.
 6. 6
  Tjene det opp! I et glass, tilsett en ønsket mengde av is, og én del konsentrat til kaffe tre deler kaldt vann eller melk. Tilsett sukker hvis ønskelig.

Metode to: hot brygget kaffe

 1. 1
  Brygge ditt rykende varm kaffe. Gjøre det sterkere enn vanlig: Du vil bli fortynne det med is. Styrken på brygge avhenger av hvor mange isbiter du har tenkt å bruke.
  • Hvis du vil ha sukker i kaffen, legge det nå som granulater tendens til å oppløse lettere i varm væske.
 2. 2
  Overfør nytraktet kaffe i en karaffel. La kaffen avkjøles til romtemperatur (ca en time), og deretter flytte inn i kjøleskapet i ytterligere to timer å grundig chill.
 3. 3
  Ha en kopp! Fyll et høyt glass med kald kaffe, tilsett noen isbiter pluss melk eller fløte, hvis ønskelig. Rør godt og server.

Metode tre: kaffe slushee

 1. 1
  Hell ca en kopp nytrukket kaffe i en blender.
  • Legg knust is.
  • Tilsett 1/4 kopp med melk.
 2. 2
  Bland i ca 10 sekunder. Du vil at isen skal være som en grov snøball.
  • Legg et par spiseskjeer sukker for en ekstra søt smak. Hvis du har noen smakstilsetning som fransk vanilje, farget creamers, etc, kan du gjerne legge den i.
  • Bland igjen til glatt.
 3. 3
  Tjene og nyte den fine blandede kaffe som du har gjort.

Metode fire: instant jamaica shaker

 1. 1
  Oppløs instant kaffe og sukker i vann.
 2. 2
  Kombiner med 8 gram (200 ml) avkjølt melk og knust is.
 3. 3
  Hvis du har en flaske riste, riste, riste! Hvis du har et krus eller kopp... røre, røre, røre!

Forbedringer

 1. 1
  Legg aromater. Bruk biter av appelsinskall, appelsinjuice og oransje iskrem til kjølt kaffe for en deilig orange ice coffee godbit.
 2. 2
  Kjøp bringebær iskrem og friske røde bringebær. Legg til den avkjølte kaffe for denne forskjellige smaker is kaffe.
 3. 3
  Adults only: legg to deler kjølt kaffe, to deler Irish Cream, 2 deler vodka, og en dash av vanilje. Det må være fem eller annet sted!

Tips

 • Hvis du foretrekker sukker med iskaffe, bland det inn mens kaffen er varm, da det vil gli bedre, eller prøve å blande sukker med melken før blande den med kaffe.

Advarsler

 • Ikke sette en varm kaffe pott direkte inn i kjøleskapet, kan glasset sprekke, søle kaffe inni kjøleskapet ditt. Dette kalles termisk sjokk, selv om du kan bruke ulike ord for å beskrive det.