Wkino

Hvordan å holde en katt av scruff

Løs hud rundt kattens nakke kalles scruff. De fleste katter og kattunger kan holdes av scruff, men på grunn av måten den ser ut, mange mennesker oppfatter det som smertefull eller grusom. Det er en riktig måte og en feil måte å holde en katt av scruff. Denne artikkelen vil hjelpe deg å vite forskjellen.

Trinn

Hvordan å holde en katt av scruff. Forstå hvorfor katter er lettere kontrolleres når den holdes av scruff.
Hvordan å holde en katt av scruff. Forstå hvorfor katter er lettere kontrolleres når den holdes av scruff.
 1. 1
  Forstå hvorfor katter er lettere kontrolleres når den holdes av scruff. Mor katter bære og kontrollere sine kattunger ved å ta godt tak scruff med sin munn. Hvis du noensinne har sett en kattunge bli behandlet på denne måten av sin mor, vil du se at kattungen instinktivt blir stille og trekker sine lemmer tett inntil kroppen sin. Mange katter vil fortsette å gjøre dette som voksne når de blir fanget av scruff.
 2. 2
  Fjern kattens halsbånd, hvis den har en. En katt kan bli holdt av scruff med en krage på, men dette anbefales ikke med mindre du er erfaren med håndtering av katter på denne måten. Mens scruff er fleksibel, er kragen ikke, og du kan stramme rundt halsen sin ved et uhell.
 3. 3
  Grab scruff fast. Når katten er avslappet, men våken, enten legge ned eller vandre rundt, klappe den et par ganger. Så godt ta tak i scruff på baksiden av halsen. Ikke forsøk å løfte katten ennå. Bare se hvordan den reagerer. Med mindre det er en svært aggressiv katt, bør du legge merke til at det ikke har noe imot den gripe tak i det hele tatt, og det kan også bli veldig stille. Noen ganger er dette alene er nok til å stoppe en katt fra å gjøre noe du ikke vil den skal gjøre, eller for å roe det mens du klippet sine negler eller gi den medisiner. Hvis katten reagerer med fiendtlighet, betyr det enten ikke har en sterk "scruff instinkt" eller det er for aggressiv til å bli håndtert på denne måten.
  • Tenk på kattens fysiske begrensninger. Hvis katten er overvektig eller har leddgikt, blir holdt i luften av scruff kan være ubehagelig eller smertefullt, selv om du støtter bunnen med den andre hånden. Ikke prøv dette hvis katten din faller inn under denne beskrivelsen. Også noen katter rett og slett ikke har mye av en scruff. Du bør være i stand til å oppfatte dette når du ta tak i scruff. Ikke forsøk å holde en katt etter en mager scruff.
 4. 4
  Løft katten ved scruff sin. Med kattunger, bør dette være ganske enkelt. Med en voksen katt, bør du prøve å støtte sin vekt med den andre hånden. Ikke gjør den feilen å gripe tak for lite hud, tenker du vil kvele den. Hvis du ikke ta nok huden, vil du faktisk klype at litt hud du har, og katten vil ikke like det for mye. Plus, kan du slippe den. Grab akkurat nok til å holde katten opp fast. Du må kanskje re-justere grepet etter å trekke den opp delvis, og innser at du ikke har nok scruff.
  • Dette er en 7 uker gammel kattunge.
  • Dette er en voksen katt som, til tross for luksuriøse hår, veier mindre enn 10 kg og samarbeidet allernådigst for å ta av dette bildet.
 5. 5
  Med mindre katten din føles som det er å bli angrepet, skal det bare henge der, ser på deg, venter på å legge det ned. Noen katter vil vocalize mykt, som i "Hei, jeg er ikke den største fan av dette, la oss få dette overstått snart, eh?" Ikke noen gang svinge katten eller riste den i denne posisjonen. Bare løfte opp, holde den på plass, og hvis du flytter, må du ikke bevege seg raskt. Husk at selv de mest tålmodige katter vil bli lei av å bli holdt på denne måten og kan prøve å svinge rundt for å løsne grepet, eller sparke deg med sine tilbake poter. Det er viktig at mens du gjør dette forbli rolig. Katten er i hovedsak stole på deg i en svært sårbar posisjon, og hvis den oppdager din nervøsitet, kan det ikke ønsker å samarbeide.
 6. 6
  Sett katten forsiktig ned. Ikke gi slipp på scruff umiddelbart. Vente til katten er fast på gulvet, deretter sakte la gå, etterfulgt av positiv forsterkning (klining, snakke, behandler). Det er ikke en god idé å slippe en katt, mens en sunn katt ikke vil bli skadet på denne måten, vil det vite at du har dårlige manerer, og det er kanskje ikke så samarbeidsvillig neste gang du plukker den opp av scruff.

Tips

 • Pass på at du ikke holder den på feil sted, da dette vil være svært smertefullt for katten / kattungen.
 • Veterinærer og teknikere ofte bruker denne metoden for å holde katter. Hvis du er usikker på deg selv, be veterinæren om å gjøre en demonstrasjon.
 • Å gjøre dette bør ikke være smertefullt for katten. Hvis du har en opprørsk og uavhengig katt, men det kan rett og slett misliker å bli cat-håndtert på denne måten. En veldig feit katt kan bli såret, også. Hvis en katt er i smerte, vil det være svært tydelig - det vil thrash, susing, og kjempe.

Advarsler

 • Ikke forsøk å plukke opp andre typer dyr av scruff. Noen kan snu seg rundt i sin egen hud å bite. Andre ville være ubehagelig eller til og med skadet.