Wkino

Hvordan gjøre soverommet lukter godt

Hver gang du går inn på rommet ditt, er du skamme seg over lukten? Har du prøvd å bli kvitt lukten, men det fungerte ikke som planlagt? Dette er en steg-for-steg guide for å gjøre soverommet ditt lukter godt.

Trinn

Hvordan gjøre soverommet lukter godt. Strø bakepulver på gulvet.
Hvordan gjøre soverommet lukter godt. Strø bakepulver på gulvet.
 1. 1
  Åpne vinduene. Det finnes ingen bedre luft enn frisk luft.
 2. 2
  Rydd rommet ditt. Bunnen av en god luktende rom er renslighet. Et rent rom sørger for at du ikke har noe i rommet ditt som kan være årsaken til dårlig lukt. Rengjøring av rommet betyr å gå under sengen, bak skuffer, via skrivebordet, i skapet, etc. for å kvitte seg med ting som ikke hører hjemme der.
 3. 3
  Bruk en støvsuger. Etter rengjøring av rommet ditt, sikrer støvsuging at du har renset alt av gulvet. Jo bedre jobb du gjør med din støvsuger, desto mindre illeluktende rommet ditt være. Prøv å få til hver tomme av gulvet.
 4. 4
  Strø bakepulver på gulvet. Natron nøytraliserer pH-nivåer, som, kort sagt, kan drepe lukt. Strø natron jevnt på gulvet for å bli kvitt noen lukt som kan være der.
 5. 5
  Bruk eddik til veggene. Nå som gulvet er rent, støvsugd, og dekket i natron, det er noe som fortsatt trenger å bli renset, veggene! Veggene i rommet ditt kan fange og lagre mange lukt. Eddik hjelper til med å drepe lukt like natron gjør, bortsett fra at Eddik, i flytende tilstand, er enklere å bruke til veggene. Bland en kvart kopp eddik med to liter vann og med blandingen, vaske veggene med et papirhåndkle, svamp eller klut.
 6. 6
  Ren seng. Vask laken, putevar, og kanskje til og med din dyne. Senger kan være illeluktende hvis du ikke vasker dem regelmessig.
 7. 7
  Sjekk om du har renset alt som kan forårsake dårlig lukt. Pass på at du ikke har glemt å rense noe, gå gjennom hvert element og sjekke alt.
 8. 8
  Bruk luftfriskere. Nå er det på tide å faktisk gjøre rommet lukter godt. Det er et bredt utvalg av luftrensere å velge mellom. En kontinuerlig luftrenser er anbefalt.
 9. 9
  Prøv lett duftende stearinlys. Duftende stearinlys gir en jevn frigjøring av store dufter. Prøv å komme opp med et tema av dufter som bakeri (sjokolade, kaffe, småkaker) eller fruktig (vannmelon, kirsebær, fersken, jordbær).
 10. 10
  Bruk potpourri. Du kan også prøve potpourri å gjøre rommet lukter godt. Du kan lage din egen eller du kan kjøpe noen.

Tips

 • Å plassere en kopp natron i et hjørne kan gjøre underverker for å absorbere uønskede lukter.
 • Du kan lytte til favorittmusikken din mens rengjøring av rommet ditt for å gjøre renseprosessen behagelig for deg.
 • Hvis du har planter i rommet ditt, sjekke dem, fordi de kan dø eller de kan bare ha en sykdom av noe slag.
 • Plasser en tøymykner ark på vent.
 • Du kan plassere en kopp baking sofa i ett av hjørnene i rommet ditt, og det vil bidra til å absorbere uønsket lukt og gjør stedet synes friskere. Bare endre natron hver gang på en stund.

Advarsler

 • Hvis soverommet lukter ikke få noe bedre, sørg for å ringe en rørlegger eller noen - som noe kan ha gått galt i rørene eller et dyr kan ha dødd i veggene.

Ting du trenger

 • Forsyninger til å rense (mopper, koster, håndklær, etc.)
 • Vakuum
 • Baking Soda
 • Eddik
 • Luftfriskere
 • Lett duftende stearinlys
 • Potpourri